Hopp til innhold

Argentinas største avis: Maradonas lege siktet for uaktsomt drap

Diego Maradonas lege er siktet for uaktsomt drap etter at fotballegenden onsdag døde av hjertesvikt. Det melder den argentinske avisa Clarín.

SLEFIE: Diego Maradonas lege publiserte dette bildet av seg selv sammen med fotball-legenden på Instagram like etter Maradonas nylige hjerneoperasjon.

SELFIE: Diego Maradonas lege publiserte dette bildet av seg selv sammen med fotball-legenden på Instagram like etter Maradonas nylige hjerneoperasjon.

Foto: @doctor.luque (Instagram)

Argentinsk politi ransaket søndag boligen og kontoret til legen Leopoldo Luque.

Luque var Maradonas private lege og behandlet ham fram til han døde onsdag.

Luque var også legen som behandlet Maradona da han ble operert for subduralt hematom (en blodansamling mellom skallens innside og hjernens overflate) tidligere i måneden.

– Vet du hva jeg er skyldig i? sa en gråtkvalt Luque etter siktelsen.

– (Jeg er skyldig) i å ha elsket ham, tatt vare på ham, ha forlenget livet hans og for å ha forbedret det til slutten.

Luque sa han gjorde alt han kunne for Maradona og anså seg selv som en venn av fotballegenden, som han så på som en far, ikke en pasient.

Ifølge Clarín etterforskes Luque for uaktsomt drap og for å ha brutt en lov som omhandler det å etterlate noen i en hjelpeløs tilstand.

Strafferammen for begge siktelsene er fengsel fra to til seks år.

Fotballikonet Diego Maradona døde onsdag av hjertesvikt.

Fotballikonet døde onsdag av hjertesvikt.

Foto: Jean-paul Pelissier / Reuters

Ba om innsyn i medisiner

Søndagens ransakelse kommer etter at Maradonas døtre, Dalma, Giannina og Jana, krevde innsyn i hvilke medisiner Luque og hans legeteam skrev ut til Maradona i de siste månedene av livet hans.

Påtalemyndigheten har kommet med en skriftlig uttalelse om utviklingen:

«I går fortsatte etterforskningen og innsamlingen av bevis i form av avhør av pårørende. I kraft av bevisene som ble samlet inn, ble det ansett som nødvendig å be om ransaking hjemme og på kontoret til lege Leopoldo Luque, skriver de ifølge Reuters».

Det er ventet at Luque vil bli avhørt i løpet av søndagen eller mandagen.

Mer enn 30 politifolk deltok i søndagens razzia, der Maradonas medisinske journal var blant tingene de lette etter.

Maradona skal flere ganger ha insistert på å forlate sykehuset etter operasjonen for hjerneslag i starten av november.

Han ble utskrevet åtte dager etter at han ble operert i hjernen.

Inngrepet var vellykket, men etterpå viste den tidligere superstjernen i fotball tegn på alkoholabstinens som han skulle få behandling for.

Maradona skal flere ganger ha insistert på å forlate sykehuset, men han ble holdt tilbake.

Kaos under likvaken

Det oppstod kaos da Maradona ble gravlagt i Buenos Aires torsdag.

Foto: Mario De Fina / AP

Slet med rusproblemer

– Han kan være veldig, veldig vanskelig å håndtere, men denne gangen må vi stå imot, sa Luque til den spanske avisen Marca fire dager før Maradona ble utskrevet.

– Diego ønsker å dra, og vi evaluerer hvorvidt han kan skrives ut i morgen (tirsdag) eller sannsynligvis onsdag. Vi må studere de medisinske parameterne, men framgangen er virkelig bra, sa Luque to dager senere.

Da Maradona endelig ble utskrevet, sa legene at han skulle sendes rett på avvenning for alkoholavhengighet.

Professor: Forholdsvis liten operasjon

Professor Knut Wester

FORKLARER: Professor Knut Wester sier pasienter vanligvis kommer seg tilbake til det normale etter at væskeansamlingen i hodet er fjernet.

Foto: Kjartan Trana / NRK

Professor Knut Wester er pensjonert nevrokirurg. Han sier at en operasjon for subduralt hematom er en forholdsvis liten operasjon som vanligvis er ufarlig.

– Det er en blodvannsamling mellom skallens innside og hjernens overflate. Ved denne operasjonen lager man et lite hull i skallen og tapper ut blodvann. Vanligvis skrives ikke pasienten ut etter en dag eller to, men pasienten blir liggende i flere dager, kanskje bortimot en uke, avhengig av tilstanden. Det varierer mellom pasientene. Hvis det er en person som følge av blødningen for eksempel er litt forvirret, vil man holde vedkommende lenger, sier Wester til NRK.

Han uttaler seg på generelt grunnlag, og vet for lite om Maradonas operasjon og tilstand til å si noe om siktelsen mot legen.

– Det er skummelt hvis væskeansamlingen trykker på hjernen. Når trykket er borte, kommer pasienten vanligvis tilbake til det normale, sier Wester.

Samtidig påpeker han at det er et vanlig fenomen at hjernen ikke fungerer helt optimalt selv om trykket er borte rett etter en operasjon.

– Man kan være litt forvirret. Jeg vil nødig slippe ut en som er ustø til bens, som kan snuble og slå hodet på nytt. Det er ikke heldig, sier Wester.

Han mener det er vanskelig å si om dødsfallet har noe med operasjonen å gjøre. Han mener dødsfallet også kan skyldes livsstilen med risikofaktorer som narkotikamisbruk og fedme.

Sportsnyheter

Guttormsen millimeter unna skrekkulykke før første VM

Først satte han personlig rekord. I neste forsøk klarte Simen Guttormsen bare så vidt å unngå at lista gikk rett i øyet hans.

Siste nytt

 • Vålerenga slått ut av cupen - til tross for strafferedning

  Vålerenga-krise ble et faktum i det de røk ut i cupens tredje runde mot Bodø/Glimt. Ulrik Saltnes ble matchvinner på tampen da Glimt sikret 1-0.

  Vålerengas keeper Magnus Sjøeng får i sin debykamp en strafferedning som var med på å holde hjemmelagets håp oppe helt til siste minutt. Men i det ordinær tid er ute setter Glimt kaptein Saltnes kampens eneste mål, og sørger for at nordlendingene går videre til neste runde i cupen.

  – Vi er inne i en motgangsperiode, så får vi si det slik at vi i dag var opp mot vårt beste mot et godt lag. I den situasjonen vi har vært i, er det en sterk prestasjon fra oss. Utfordringene var de samme som vi har hatt. Vi scorer ikke mål, og vi hadde en del muligheter som burde vært utnyttet bedre, sa Dag-Eilev Fagermo til NRK.

  Sjøeng fikk muligheten som førstekeeper etter at Kjetil Haug ble solgt til Toulouse. Debutanten gjør en mesterlig kamp.

  –Det går på instinkt. Jeg velger riktig side. Det er utrolig deilig å få den der, forteller Sjøeng om strafferedningen.

 • Fuglsang slapp med skrekken – avga falsk positiv

  Den danske sykkelstjernen Jakob Fuglsang trodde sesongens store høydepunkt røk, da han testet poisitivt for koronavirus, kun dager før Tour de France braker løs.

  Dansken har siden den gang testet negativt på to PCR-tester, og ytterligere to antigentester.

  Onsdag ble Fuglasang og resten av hans Israel-Premier Tech presentert foran et stort folkehav i Tivoli i København.

  Det er ellevte gang dansken skal sykle Tour de France. Han har en 7. plass sammenlagt som beste resultat i rittet.

  Switzerland Cycling Tour de Suisse
  Foto: GIAN EHRENZELLER / AP
 • Paulo Fonseca ny Lille-trener

  Den tidligere Sjakhtar Donetsk- og Roma-treneren Paulo Fonseca har skrevet under en toårsavtale med franske Lille.

  Det bekrefter klubben på sine hjemmesider. For snart to uker siden kunngjorde Lille at 49 år gamle Jocelyn Gourvennec var ferdig etter bare ett år som trener for det franske mesterlaget fra 2020/21-sesongen.

  – Det er et stolt øyeblikk og en stor ære å ta fatt på denne jobben. Jeg er glad for å starte dette eventyret og er veldig klar til å begynne å jobbe med spillerne og resten av støtteapparatet, sier Fonseca.

  Portugiseren hadde stor sportslig suksess i løpet av tiden i Sjakhtar Donetsk, blant annet ved å vinne serien og cupen i alle tre sesongene han ledet laget.

  Paulo Fonseca
  Foto: MIGUEL RIOPA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste