Scolari slår tilbake mot van Gaal: – Ondskapsfulle påstander

Brasils landslagssjef Luiz Scolari er mektig irritert på Nederlands Louis van Gaal. Nederlenderen mener arrangøren har trikset med VM-oppsettet for å hjelpe Brasil.

Luiz Felipe Scolari

Brasils landslagssjef Luiz Scoalri: - Noen har hintet frempå om at vi velger våre motstandere. De er enten dumme eller onskapsfulle, sier han.

Foto: UESLEI MARCELINO / Reuters

– Noen har hintet frempå om at vi velger våre motstandere. De er enten dumme eller ondskapsfulle, sa Scolari under en pressekonferanse før dagens kamp mot Kamerun.

Louis van Gaal

Louis van Gaal har terget på seg Scolari med påstandene sine.

Foto: Wong Maye-E / Ap

Scolari sikter til Louis van Gaal. Den nederlandske landslagssjefen har nemlig irritert seg over at de siste kampene i gruppe B, blant annet Nederlands kamp mot Chile, spilles fire timer før de avsluttende kampene i gruppe A.

– Ikke fair play

Dermed vet Brasil før avspark mot Kamerun hvem som blir motstander i åttedelsfinale om laget blir gruppevinner eller gruppetoer.

Både Nederland og Chile er klare for sluttspillet, men mandagens kamp avgjør hvem av dem som blir nummer en og to. I åttedelsfinalen spiller vinneren mot toeren i Brasils gruppe, og omvendt.

Van Gaal kaller det latterlig at Brasil skal spille etter at Nederland er ferdig med sin kamp mot Chile, og anklager arrangørene for å trikse med oppsettet.

– Å spille gruppe B før gruppe A er ikke fair play og en merkverdig avgjørelse av FIFA, sa blant annet en svært kritisk van Gaal søndag.

– Ikke et spørsmål for oss

Scolari var alt annet enn fornøyd med anklagene fra den nederlandske landslagssjefen da han møtte pressen.

– Hvis vi taper (mot Kamerun) er det mulig at vi ikke kommer oss videre, så for oss er det ikke et spørsmål om å velge noe som helst. Vi skal først og fremst vinne kampen, sier den brasilianske treneren.

Brasil slo Kroatia 3-1 i åpningskampen, men måtte nøye seg med 0-0 og poengdeling mot Mexico. Landslagssjefen har likevel fortsatt tro på mannskapet sitt.

– Jeg har ikke tenkt å gjøre noen endringer. Jeg har tro på de spillerne som spilte den første kampen, sier han.

Hulk tilbake mot Kamerun

Det betyr blant annet at duoen Fred og Paulinho fortsatt vil være på topp når laget møter Kamerun i kveld.

– Jeg har blind tro på Paulinho. Jeg liker ham som spiller og beundrer ham som person. Fred er viktig for laget. Han trenger ikke å score i hver kamp, ​​men han må delta og hjelpe laget.

Hulk er også tilbake i startoppstillingen i mandagens VM-kamp. Den storvokste spissen spilte åpningskampen mot Kroatia, men sto over oppgjøret mot Mexico på grunn av en muskelskade i låret.

– Vi ønsker å vise at vi er et godt lag. I de siste kampene har vi hatt enkelte problemer, men det er normalt i et VM.

  • Er du enig i at kampoppsettet er urettferdig? Del din mening i kommentarfeltet under artikkelen.
Jürgen Klinsmann mener fotball-VM i Brasil er lagt opp slik at de største favorittene drar fordeler av kampoppsettet.

VIDEO: Også USAs trener Jürgen Klinsmann er kritisk til VM-oppsettet. Han mener alt er lagt opp til at de største lagene går videre.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter