- Italia skulle ha tapt

Arne Scheie mener straffesparket som reddet Italia mot miniputten New Zealand, var billig.

Daniele De Rossi

Daniele De Rossi viser hva han mener om trøyeholdingen som førte til det tvilsomme straffesparket.

Foto: CHRISTOPHE SIMON / Afp

Arne Scheie

Arne Scheie mener Italia var heldige som ungikk tap mot New Zealand, men han tør ikke avskrive Italia i diksusjonen om VM-tittelen.

Foto: Poppe, Cornelius, Cornelius Poppe / SCANPIX

– Det spørs om Italia ikke skulle ha tapt i dag fordi straffesparket de fikk var tvilsomt, sier Arne Scheie etter at den regjerende verdensmesteren sensasjonelt bare spilte 1-1 mot New Zealand .

Straffesituasjonen kom etter en halvtimes spill da Italias De Rossi kastet seg fremover etter litt trøyenapping av Tommy Smith.

Italia - New Zealand spark for spark

– Isolert sett er det straffespark, men hvis dommerne skulle dømt straffe i alle slike situasjoner ville det vært mange straffespark hittil i årets verdensmesterskap, mener Scheie.

Var det straffespark? Diskutér nederst i saken!

Avskriver ikke Italia

Scheie er skuffet over det italienske laget som fortsatt ikke har ledet en kamp i årets VM.

– Italia skuffer meg like mye som da jeg kommenterte laget i hver kamp i VM i 1982, men da snublet de seg videre og ble til slutt verdensmestere. Klok av skade om Italia og deres historie avskriver jeg dem ikke, men i dette VM vil de få det vanskelig med å gå videre til sluttspillet siden de har Slovakia i den siste kampen.

Loddtrekning

Før den siste runden kan alle lagene fra Italias gruppe gå videre, og for å vinne gruppa må Italia slå Slovakia. Dersom det blir 1-1 i begge de siste kampene (Paraguay - New Zealand i den andre kampen) blir det loddtrekning mellom Italia og New Zealand om 2. plassen i gruppa bak Paraguay.

Bare så det er nevnt: Toeren i Italias gruppe møter vinneren av gruppe E - som etter all sannsynlighet blir Nederland.

– Jeg tipper Italia og Paraguay videre, men slik denne gruppen har utviklet seg er jeg ikke sikker. Dersom den regjerende verdensmesteren blir slått ut er det en like stor sensasjon, hvis ikke større, som da Italia røk ut etter innledende kamper i VM i 1966, mener Scheie.

Var det straffespark? Diskutér her!

Fotballnyheter