NRK Meny
Normal

Sør-Amerika vinner igjen

Paraguay kontrollerte kampen og sendte i praksis Slovakia ut av VM med 2-0 i Bloemfontain søndag.

NRKsport.no fulgte kampen spark for spark

Det som skulle bli Afrikas store VM, ser ut til å bli Sør-Amerikas. Fortsatt har ikke noe søramerikansk lag tapt i årets sluttspill. Etter åtte kamper har de vunnet seks og spilt uavgjort to. Målforskjellen er 14-3.

- Vi er på god vei. Målet vårt er nå å vinne gruppen. Det har vi god sjanse til å greie, mener målscorer Vera, som ble kåret til kampens spiller.

Manchester City-spiller Roque Sata Cruz mener årets Paraguay-lag er landets nbeste noensinne.

- Vi har spilt sammen i årevis. Vi har slått Argentina og Brasil, og det viser at alt er mulig, sier han.

Paraguay har aldri vært i en kvartfinale i VM. Men skal de nå dit, må de gjennom åttedelsfinalen. Da bør de helst vinne gruppa for å unngå å møte Nederland der.

Scoring nummer 50

Paraguay dominerte første omgang, og kontrollerte kampen uten pro blemer i andre omgang, mot et slovakisk lag helt uten fantasi og kreativitet.

Ledermålet var en prima enkeltprestasjon av Enrique Vera, som presset av to forsvarere klarte å skyte fra 16-metersstreken. Skuddet gikk inn ved stolpen, uten sjanse for Slovakias keeper Jan Mucha.

Målet var nummer 50 i årets VM, og det i den 27. kampen. Aldri før har det tatt så mange kamper for å score 50 mål.

Fire minutter før full tid avsluttet Cristian Riveros et angrep som startet med et frispark, og scoret fra 15-16 meter. Da var kampen avgjort.

- Paraguay cruiset inn denne kampen. Jeg følte hele tiden at hvis Slovakia yppet seg, hadde Paraguay både ett og to ekstra gir å sette inn, sier BBCs kommentator Martin Keown.

Intet taktisk bytte

Til tross for at Slovakia aldri klarte å true Paraguay, gjorde lagets trener Vladislav Weiss ikke noe taktisk bytte for å ta tak i kampen. Rosenborgs tidligere midtbanemotor Marek Sapara fikk derfor aldri komme innpå.

Resultatet betyr at Slovakia i neste runde må slå Italia for å gå videre. Paraguay møter New Zealand, og har dermed mye større sjanse til å nå åttedelsfinalen.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.