Hopp til innhold

Rundspilt og tapte for FIFA-jumbo

Det var kampen der Norge skulle revansjere det pinlige nederlaget mot Wales i februar. Men en keepertabbe og elendig spill gjorde at Norge ble rundspilt av verdens 175. beste landslag.

Håkon Opdal

Keeper Håkon Opdal misser på 0-1-målet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Montenegro vant 3-1 over Norge i en privatlandskamp i Podgorica.

NRKSport.no fulgte kampen

Likevel var Norge aldri i nærheten av å vinne, og skapte bare en eneste sjanse i tillegg til målet!

Tore Reginiussen

Tore Reginiussen med ballen under kampen mot Montenegro.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

- Kampen blir ødelagt av en tidlig feil, og etterhvert sprer håløsheten seg, sa landslagstrener Åge Hareide til Viasat 4 etter kampen.

Forferdelig start

Montenegro, som altså er rangert som nummer 175 på FIFA-rankingen, tok ledelsen allerede etter åtte minutter etter en kjempetabbe av Håkon Opdal.

Han fomlet ballen forbi seg og Burzanovic satte ballen i åpent mål. Selv om det også var mye dårlig forsvarspill ved scoringen, så var det nok en gang en enorm blemme av Norges sisteskanse.

- Nå må vi få igang sesongen hjemme og få kamptrening på keeperene, så får vi se hvem som skal få spille, sa en noe oppgitt Hareide.

Ni minutter før pause økte Boskovic til 2-0 etter et frispark.

Han fikk stå helt alene og heade i mål på bakerste stolpe.

Små forskjeller

Selv om Hareide byttet ut tre spillere til pause, Andresen, Gamst Pedersen og Storbæk, ble ikke andreomgangen særlig forskjellig fra den første.

Ett kvarter ut i 2. omgang økte vertene til 3-0 da Djalovic endret retning på et skudd og utmanøvrerte Håkon Opdal.

- Alle målene er egentlig mål vi ikke burde slippe inn, men noen ganger er man uheldig, sa Norges keeper etter kampen.

John Carew reduserte på et skudd fra 15 meter etter 72 minutters spill, uten at det trolig lettet særlig på Åge Hareides hodepine.

- Jeg vil ikke kommentere enkeltspillere, avsluttet Hareide. På spørsmål om Gamst Pedersen sin innsats etter nok en håpløs landskamp.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotball

 • 17-åring frå Stord har signert for Rosenborg

  Cille Nilsen (17) frå Stord har signert for Rosenborg sitt kvinnelag i Toppserien, skriv klubben på sine heimesider. Dei skriv at ho er mellom dei største talenta i Noreg på kvinnesida.

  Nilsen spelar i dag for Avaldsnes, men er på utgåande kontrakt. Ho vil difor vera klar for Trondheim-klubben i sommar. Rosenborg er i dag på andreplass i Toppserien.

 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Nyland ferdig i RB Leipzig

  Fotballkeeper Ørjan Håskjold Nyland fra Volda får ikke forlenget kontrakten sin med Leipzig når den utløper i sommer.

  Det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag.

  32-åringen kom til Leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet. Han har fått minimalt med spilltid.

  Tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (NTB)

  Fotball, trening med herrelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Haaland: – Alltid drømt om Champions League-finale

  Erling Braut Haaland er bare noen dager unna å oppfylle en av sine aller største fotballdrømmer.

  Han og Manchester City møter italienske Inter i Champions League-finalen i Tyrkia lørdag. City har allerede sikret seg ligagullet og FA-cupseieren i England denne sesongen.

  – Jeg har alltid drømt om å spille i en Champions League-finale. Det vil være en ære å spille denne kampen, sier Haaland til Manchester Citys hjemmeside.

  – Vi må være på vårt aller beste mot et meget godt Inter-lag. Vi har hatt en utrolig sesong, men må avslutte den på best mulig måte, legger han til. (NTB)

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

  – Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP