Start-spillerne raste mot dommeren

Et Start-brassespark i sluttminuttene balanserte på målstreken, men dommeren mente at ballen ikke var inne.

På stillingen 3-2 til Rosenborg jaget hjemmelaget Start utligningen og da Avni Pepas brassespark tre minutter på overtid gikk i tverrliggeren og ned på streken jublet hjemmepublikummet for ett poeng.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Tabell eliteserien

Dommer Tommy Skjerven godkjente imidlertid ikke målet og illsinte Start-spillere stormet mot Skjerven - uten å bli hørt. Ut i fra tv-bildene er det vanskelig å si om det burde vært mål, men det er tydelig at deler av ballen er inne. For å godkjenne målet må imidlertid hele ballen være inne.

Bolaños-mål

Bolaños

Christian Bolaños scoret i det som kan være hans siste kamp for Start.

Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix

Hva skjer med Bolaños? Diskutér nederst i saken!

I starten av kampen var det imidlertid liten tvil om at Christian Bolaños heading var inne. Costaricaneren viste hvorfor han blir jaktet av flere klubber da han steg opp i været og sendte Start i ledelsen på en praktfull heading.

Men selv om Bolaños blomstret, var det Rosenborg som vant 3-2 etter scoringer av Rade Prica (to mål) og Markus Henriksen.

Mesterlig av Prica

Årst

Ole Martin Årst diskuterer med linjedommeren etter kampen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

Bare ti minutter etter Bolaños' mesterlige heading utlignet Rosenborgs Rade Prica også han med en god utført heading.

Det var en fartsfylt og morsom kamp med to angrepsvillige lag, og etter hvilen sjokkerte Start trønderne med mange farlige kontringer. En av dem havnet hos Espen Hoff som sendte Start i ledelsen for andre gang i kampen.

Rosenborg viste imidlertid en imponerende evne til å reise seg og Marcus Henriksens utligning til 2-2 var en perle. På helvolley ga han Rosenbog håp om tre poeng, og nok en gang tok Rade Prica ansvar da han drøye 20 minutter før slutt steg til værs og headet Rosenborg i ledelsen for første gang i kampen.

Taper aldri

Rosenborg nekter å tape. Serielederne har spilt 22 seriekamper i år uten nederlag. 15-7-0 er de klare tall på tabellen. Det forrige nederlag kom mot nettopp Start da sørlendingene vant 3-2 på Lerkendal 4. oktober i fjor. Den kampen avgjorde Bolanos på overtid.

Ni poeng skiller nå ned til toer Vålerenga. Deretter følger Tromsø med 40 poeng og Strømsgodset med 36.

Start er nummer sju med 32 poeng, de har bare tapt to hjemmekamper denne sesongen. Lillestrøm har også reist hjem fra Kristiansand med full pott i tillegg til Rosenborg.

PS! Oppgjørene mellom Rosenborg og Start har vært målrike denne sesongen. Seriens første møte endte 3-3, og for to uker siden vant trønderne 4-3 i cupen.

Hva skjer med Bolaños? Diskutér her!


Fotballnyheter