Start-spillerne raste mot dommeren

Et Start-brassespark i sluttminuttene balanserte på målstreken, men dommeren mente at ballen ikke var inne.

På stillingen 3-2 til Rosenborg jaget hjemmelaget Start utligningen og da Avni Pepas brassespark tre minutter på overtid gikk i tverrliggeren og ned på streken jublet hjemmepublikummet for ett poeng.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Tabell eliteserien

Dommer Tommy Skjerven godkjente imidlertid ikke målet og illsinte Start-spillere stormet mot Skjerven - uten å bli hørt. Ut i fra tv-bildene er det vanskelig å si om det burde vært mål, men det er tydelig at deler av ballen er inne. For å godkjenne målet må imidlertid hele ballen være inne.

Bolaños-mål

Bolaños

Christian Bolaños scoret i det som kan være hans siste kamp for Start.

Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix

Hva skjer med Bolaños? Diskutér nederst i saken!

I starten av kampen var det imidlertid liten tvil om at Christian Bolaños heading var inne. Costaricaneren viste hvorfor han blir jaktet av flere klubber da han steg opp i været og sendte Start i ledelsen på en praktfull heading.

Men selv om Bolaños blomstret, var det Rosenborg som vant 3-2 etter scoringer av Rade Prica (to mål) og Markus Henriksen.

Mesterlig av Prica

Årst

Ole Martin Årst diskuterer med linjedommeren etter kampen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

Bare ti minutter etter Bolaños' mesterlige heading utlignet Rosenborgs Rade Prica også han med en god utført heading.

Det var en fartsfylt og morsom kamp med to angrepsvillige lag, og etter hvilen sjokkerte Start trønderne med mange farlige kontringer. En av dem havnet hos Espen Hoff som sendte Start i ledelsen for andre gang i kampen.

Rosenborg viste imidlertid en imponerende evne til å reise seg og Marcus Henriksens utligning til 2-2 var en perle. På helvolley ga han Rosenbog håp om tre poeng, og nok en gang tok Rade Prica ansvar da han drøye 20 minutter før slutt steg til værs og headet Rosenborg i ledelsen for første gang i kampen.

Taper aldri

Rosenborg nekter å tape. Serielederne har spilt 22 seriekamper i år uten nederlag. 15-7-0 er de klare tall på tabellen. Det forrige nederlag kom mot nettopp Start da sørlendingene vant 3-2 på Lerkendal 4. oktober i fjor. Den kampen avgjorde Bolanos på overtid.

Ni poeng skiller nå ned til toer Vålerenga. Deretter følger Tromsø med 40 poeng og Strømsgodset med 36.

Start er nummer sju med 32 poeng, de har bare tapt to hjemmekamper denne sesongen. Lillestrøm har også reist hjem fra Kristiansand med full pott i tillegg til Rosenborg.

PS! Oppgjørene mellom Rosenborg og Start har vært målrike denne sesongen. Seriens første møte endte 3-3, og for to uker siden vant trønderne 4-3 i cupen.

Hva skjer med Bolaños? Diskutér her!


Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Solskjær forlenger

  Ole Gunnar Solskjær blir etter planen i Manchester United frem til 2024 etter at han forlenget kontrakten. Han har også en klausul som gjør at han kan forlenge ett ytterligere år. Det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

  Han skal snart gyve løs på en ny sesong og jakter på sitt første trofé med klubben.

  – Alle vet hvilke følelser jeg har for denne klubben, og jeg er strålende fornøyd med å signere en ny kontrakt, sier Solskjær på klubbens nettsider.

  Han hadde i utgangspunktet ett år igjen av kontrakten sin.

  Nordmannen tok over klubben i desember 2018, først på midlertidig basis. Våren 2019 ble han ansatt på permanent basis.

  Pre Season Friendly - Derby County v Manchester United
  Foto: Craig Brough / Reuters
 • United presenterte Sancho

  Det har lenge vært klart at Jadon Sancho blir Manchester United-spiller. Fredag ettermiddag ble den engelske unggutten offisielt presentert som United-spiller.

  I en 50 sekunders lang presentasjonsvideo på klubbens Twitter-konto, får man se Sancho i Manchester Uniteds nye hjemmedrakt, mens han på slutten sier:

  – Dette er hjemme mitt. Det er her jeg hører hjemme.

  Sancho har lenge vært på radaren til Ole Gunnar Solskjær, og i løpet av EM ble det endelig klart at Manchester United hadde kommet til enighet med Dortmund om en overgang.

  Til klubbens hjemmeside takker Sancho for mulighetene han fikk i Dortmund, men at han alltid visste at han kom til å vende hjem til England.

  – Å signere for Manchester United er en drøm som går i oppfyllelse, og jeg kan ikke vente med å sette i gang Premier League-sesongen, sier han.

  Laster Twitter-innhold
 • Gjør forandringer på bruken av VAR

  Tykkere offsidelinjer på VAR-avgjørelser og enda en omskrivning av handsregelen er noen av regelendringene som kommer når Premier League settes i gang igjen.

  Premier League-sesongen åpner med kampen mellom Brentford og Arsenal 13. august. I den anledning har ligaen revidert reglene og bruken av videodømmingsverktøyet VAR, skriver Sky Sports.

  En av nyvinningene er at det skal brukes tykkere linjer når offside skal sjekkes med VAR.

  Som i EM, kommer ikke publikum til å få se prosessen der VAR-dommerne setter linjene når de sjekker offsideavgjørelser. Før endringen kommende sesong, var Premier League den eneste store ligaen som viste dette. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Mike Hewitt / AP
 • Benzema testet positivt

  Karim Benzema, som gjorde comeback på det franske landslaget i sommerens EM, har fått påvist koronaviruset. Det melder Real Madrid fredag.

  Den kortfattede meldingen på Real Madrids nettsider er som følger:

  – Real Madrid bekrefter at vår spiller Karim Benzema har testet positivt for covid-19.

  Benzema var en av de viktigste spillerne til Real Madrid forrige sesong, og var klubbens toppscorer i La Liga med 23 mål. Bare Lionel Messi scoret flere i ligaen.

  Benzema
  Foto: Franck Fife / AFP
 • «Norske» Chelsea får tøff start

  «Norske» Chelsea begynner forsøket på å forsvare forrige sesongs ligatittel borte mot naborival Arsenal i første runde.

  De regjerende mesterne får en tøff start på den kommende sesongen i den engelske toppdivisjonen for kvinner.

  Serieåpningen helgen 4. og 5. september mot Arsenal følges opp av en hjemmekamp mot Everton, før de blåkledde fra London tar turen til Manchester og møter United. Der blir det et gjensyn med tidligere lagvenninne Maria Thorisdottir, som byttet ut London med Manchester forrige sesong. (NTB)

  FILE PHOTO: FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea
  Foto: Peter Cziborra / Reuters