Start-spillerne raste mot dommeren

Et Start-brassespark i sluttminuttene balanserte på målstreken, men dommeren mente at ballen ikke var inne.

På stillingen 3-2 til Rosenborg jaget hjemmelaget Start utligningen og da Avni Pepas brassespark tre minutter på overtid gikk i tverrliggeren og ned på streken jublet hjemmepublikummet for ett poeng.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Tabell eliteserien

Dommer Tommy Skjerven godkjente imidlertid ikke målet og illsinte Start-spillere stormet mot Skjerven - uten å bli hørt. Ut i fra tv-bildene er det vanskelig å si om det burde vært mål, men det er tydelig at deler av ballen er inne. For å godkjenne målet må imidlertid hele ballen være inne.

Bolaños-mål

Bolaños

Christian Bolaños scoret i det som kan være hans siste kamp for Start.

Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix

Hva skjer med Bolaños? Diskutér nederst i saken!

I starten av kampen var det imidlertid liten tvil om at Christian Bolaños heading var inne. Costaricaneren viste hvorfor han blir jaktet av flere klubber da han steg opp i været og sendte Start i ledelsen på en praktfull heading.

Men selv om Bolaños blomstret, var det Rosenborg som vant 3-2 etter scoringer av Rade Prica (to mål) og Markus Henriksen.

Mesterlig av Prica

Årst

Ole Martin Årst diskuterer med linjedommeren etter kampen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

Bare ti minutter etter Bolaños' mesterlige heading utlignet Rosenborgs Rade Prica også han med en god utført heading.

Det var en fartsfylt og morsom kamp med to angrepsvillige lag, og etter hvilen sjokkerte Start trønderne med mange farlige kontringer. En av dem havnet hos Espen Hoff som sendte Start i ledelsen for andre gang i kampen.

Rosenborg viste imidlertid en imponerende evne til å reise seg og Marcus Henriksens utligning til 2-2 var en perle. På helvolley ga han Rosenbog håp om tre poeng, og nok en gang tok Rade Prica ansvar da han drøye 20 minutter før slutt steg til værs og headet Rosenborg i ledelsen for første gang i kampen.

Taper aldri

Rosenborg nekter å tape. Serielederne har spilt 22 seriekamper i år uten nederlag. 15-7-0 er de klare tall på tabellen. Det forrige nederlag kom mot nettopp Start da sørlendingene vant 3-2 på Lerkendal 4. oktober i fjor. Den kampen avgjorde Bolanos på overtid.

Ni poeng skiller nå ned til toer Vålerenga. Deretter følger Tromsø med 40 poeng og Strømsgodset med 36.

Start er nummer sju med 32 poeng, de har bare tapt to hjemmekamper denne sesongen. Lillestrøm har også reist hjem fra Kristiansand med full pott i tillegg til Rosenborg.

PS! Oppgjørene mellom Rosenborg og Start har vært målrike denne sesongen. Seriens første møte endte 3-3, og for to uker siden vant trønderne 4-3 i cupen.

Hva skjer med Bolaños? Diskutér her!


Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Hegerberg får dansk spisskollega

  Den danske fotballprofilen Signe Bruun forlater Paris Saint-Germain og blir spisskollega med Ada Hegerberg i Lyon.

  Det melder Lyon på sine nettsider. Bruun har signert en toårskontrakt med sin nye arbeidsgiver. 23-åringen har spilt for PSG siden 2018.

  Lyon har vært den dominerende klubben i europeisk kvinnefotball i en årrekke. Sist sesong ble imidlertid Hegerberg og lagvenninnene vippet ned fra tronen i hjemlandet av nettopp PSG.

  I mesterligaen ble det exit i kvartfinalen, også det mot PSG.

  Signe Bruun spilte tidligere for Fortuna Hjørring i fire sesonger. Hun står med 13 landskamper.

  Sammen med Bruun har også den nederlandske midtbanespilleren Daniëlle van de Donk og den chilenske keeperen Christiane Endler. Van de Donk har signert en toårskontrakt, mens Endler har kontrakt til juni 2024.

  Spain Soccer Women's Champions League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Çalhanoglu på vei til erkerival

  Hakan Çalhanoglu forlater AC Milan som bosmanspiller og går gratis til erkerivalen Inter. Det bekrefter den tyrkiske stjernen mandag.

  Calhanoglu og Tyrkia røk ut av EM søndag kveld da de tapte deres tredje strake kamp i turneringen med et 1-3-tap mot Sveits. Nå returnerer stjernespilleren til Milano, men ikke for å spille for Milan, klubben han har vært i siden 2017.

  – Jeg har blitt enig med Inter. Jeg reiser til Milano i morgen og signerer kontrakten, sier Calhanoglu til tyrkiske trtspor.

  Hakan Çalhanoglu
  Foto: Str / AFP
 • Bøe Risa ferdig i Sandviken

  Det var mange som ble overrasket da Vilde Bøe Risa vendte hjem til Bergen og signerte for Sandviken før denne sesongen.

  Hun brukte lang tid på å finne seg ny klubb etter at kontrakten hennes med Göteborg gikk ut i desember 2020. Bøe Risa var blant annet koblet til Manchester United, men i slutten av april signerte hun altså en kontrakt med Sandviken ut året.

  Nå bekrefter Toppserielaget at Bøe Risa er ferdig i klubben etter bare tre spilte kamper. Begge parter har blitt enige om å terminere kontrakten, heter det i en pressemelding.

  Det står også at landslagsprofilen vil offentliggjøre ny klubb i begynnelsen av juli.

  Football, Norway, Practice. Vilde Bøe Risa.
  Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
 • Tettey-comeback var ikke nok

  Selv en tilbakevendt Alexander Tettey og 600 tilskuere på Lerkendal var ikke nok til å skaffe Rosenborg tre poeng etter nedturen mot Strømsgodset forrige helg. Nå er det seks poeng opp til rival Molde på serielederplass.

  Selv om Rosenborgs Dino Islamovich fant veien til nettmaskene etter bare 12. minutter, stoppet dommeren den gleden. Målet ble annullert på grunn av offside.

  62. minutter skulle det ta før ballen satt i nettmaskene igjen. Det var det Joachim Thommassen som fikset - sitt første mål på over to år.

  Dermed endte gjensynet med Lerkendal poengløst for den mangeårige utenlandsproffen. Tettey avsluttet proffkarrieren i Norwich i vår.

  Rosenborg - Sarpsborg08
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Kamara matchvinner i MLS

  Ola Kamara fortsetter å score for DC United i MLS. Natt til søndag scoret han kampens eneste mål i 1-0-seieren mot et svekket Inter Miami.

  Miami-laget, som eies av David Beckham og trenes av Phil Neville, måtte klare seg uten blant andre Rodolfo Pizarro og Gonzalo Higuaín.

  20 minutter før slutt skulle Kamara få scoringen sin. 31-åringen trillet et straffespark kaldt og rolig i mål. Han så på keeper hele veien og ventet ham ut.

  Kamaras DC United ligger på 6.-plass i avdeling øst. Kamara har scoret fire mål på seks kamper, men kun startet i to av dem. (NTB)

  MLS DC United Inter Miami Soccer
  Foto: Jim Rassol / AP