Rosenborg knuste Start: – En vill fotballkamp

Rosenborg har gått gjennom en av de tyngste periodene på lenge etter mye bråk og uro i laget, men spillerne har likevel ikke latt seg påvirke: Torsdag knuste de Start i Kristiansand.

Rosenborg

Alexander Søderlund scoret to mål for Rosenborg i 4-2-seieren over Start.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Kristiansand

Finske Riku Riski storspilte mot Start og scoret to ganger.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Det virker som om alt styrtet rundt Rosenborg har slått ut i noe positivt. De har fire sjanser og fire mål. I dag fikk vi se et veldig godt Rosenborg-lag, sier Steffen Iversen, C More-ekspert og tidligere Rosenborg-spiller.

Alexander Søderlund og Riku Riski scoret to ganger hver da Rosenborg vant 4–2 mot Start på Sør Arena. Dermed klatret de opp til fjerdeplass på tabellen.

– Det har vært mye tull

Trønderne har vært i hardt vær den siste tiden med både intern uro og supporteropprør. Krisen ble komplett da Ranheim sendte trønderne ut av cupen i starten av juni og Stefan Strandberg nektet å spille mot Lillestrøm i forrige serierunde.

Strandberg var som ventet ikke med i troppen mot Start. Det var heller ikke Nicki Bille Nielsen som er ute med skade i fire til seks uker.

Men Rosenborg-spillerne lot seg ikke påvirke: I kveldens målfest i Kristiansand var Per Joar Hansens menn ustoppelige foran mål og sikret tre svært viktige poeng.

– Vi har ikke at marginene med oss den siste tiden, med mye skader blant annet. Det er har vært mye tull. Men lagmoralen er god. I dag vinner vi fortjent, sier RBK-trener Per Joar Hansen til C More.

Svært effektive

Rosenborg var mildt sagt effektive og heldige som ikke slapp inn flere mål. Start skapte flere enorme sjanser i andreomgang, mens trønderne scoret på nesten alle sjansene de produserte.

– Det var en vill fotballkamp til tider, som svingte veldig. De hadde noen gedigne sjanser, men vi vinner likevel fortjent, mener «Perry».

Start skapte spenning

Det virket som om bortelaget skulle cruise inn til en enkel seier da Alexander Søderlund satte inn 3-0 i det 53. minutt, men Start ga seg ikke og skapte litt spenning da de reduserte halvtimen før slutt.

Innbytter Alejandro Castro hadde bare vært på banen i noen sekunder da han headet inn 1–3.

Rosenborg var derimot ikke ferdig. Tre minutter før full tid var innlegget til Mike Jensen av ypperste merke, og Riku Risku satte ballen kontrollert i mål i det lengste hjørnet med høyrefoten.

Risku herjet gjennom hele kampen, og var blant lagets beste spillere.

– Jeg er veldig fornøyd. Det var viktig med seier. Vi spilte bra mot Lillestrøm også, og nå vant vi igjen, sier Riski.

I kampens siste ordinære minutt fikk Start nok et trøstemål ved Espen Hoff.

Rosenborg vant 2-4 borte mot Start.

Fotballnyheter