Rosenborg i fritt fall

Fredrikstad vant 4-3 på hjemmebane.

FFKs Aerdian Gashi og Tarik Elyounoussi under eliteseriekampen mellom Fredrikstad og Rosenborg sønda
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Man så det fra første minutt at det ville bli en fartsfylt og moro fotballkamp for de 12012 tilskuerne på Fredrikstad Stadion i kveld.

Allerede etter 20 sekunder fikk hjemmelaget et farlig frispark rett utenfor 16-meteren etter at Elyounoussi var på vei gjennom, og det bare fortsatte.

Hjemmelaget var bedre i alle spillets faser og rundspilte Rosenborg i 60 minutter. De var mer aggressive, løp mer og bevegde seg mer og bedre enn gjestene, og vant fult fortjent selv om det ble jevnt mot slutten.

Giganten Gashi

Hos et hjemmelag der alle hadde en god kamp var det Ardian Gashi som imponerte aller mest. Han jobbet utrettelig, satte inn det første målet og stod for kampens prestasjon.

I 1. omgangs siste minutt fikk han ballen langt inne på egen banehalvdel, dro av to Rosenborg-spillere og satte fart. Og etter å ha ført ballen i 60 meter med Vidar Riseth hengende i trøya, satte han ballen forbi Lars Hirschfeld. I tillegg var også spissparet Tarik Elyounoussi og Gardar Johansson giftig og satte inn et mål hver.

Falt for egne feil

Bortelaget var merkelig tamme offensivt og virket nesten uinteresserte i store deler av kampen. I tillegg gjorde de utilgivelige personlige feil som de ble hardt straffet for.

Det eneste lyspunktet var at Steffen Iversen igjen viste scoringsform med sine tre fulltreffere. Det første på et susende langskudd, det andre på et tvilsomt dømt straffespark og det siste på en retur der dommeren burde dømt frispark i duellen før. Så selv om det ble jevnt i målprotokollen til slutt var gjestene i realiteten sjanseløse på poeng.

Fotballnyheter