NRK Meny
Normal

Ronaldo skjøt United til ny finale

Cristiano Ronaldo scoret to da Manchester United ble klar for en ny mesterligafinale.

Ronaldo
Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS

NRKsport.no fulgte kampen spark for spark

United vant 1-0 over Arsenal i den første semifinalen på Old Trafford, tirsdag kveld hadde Manchester United små problemer med å vinne 3-1 på Arsenals hjemmebane.

Dermed kan Manchester-laget vinne mesterligaen for fjerde gang.

- Vi spilte bra

Alex Ferguson var naturlig nok strålende fornøyd etter oppgjøret.

- Vi spilte veldig bra. Ji-Sung Park er en av de mest undervurderte spillerne i klubben og han spilte veldig godt i kveld. Spillere som Darren Fletcher, Ji-Sung Park og John O`Shea får ikke nok anerkjennelse og kommer ofte i skyggen av de andre stjernene i klubben, sa han.

Sjokkåpning

United sjokkåpnet returkampen. Etter kun åtte minutters spill utnytter United-angrepet at en ulykksalig Keiran Gibbs sklir. En kjempetappe, som Ronaldo utnytter. Han setter inn ballen fra venstre, og Ji-Sung Park plasserer ballen lekkert forbi en sjanseløs keeper Manuel Almunia.

Ji-Sung Park

Ji-Sung Park feirer 1-0-målet.

Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS

Og så - kun tre minutter senere er det frispark fra 30 meters hold til Manchester-laget. Cristiano Ronaldo tar frisparket, som går i mål ved den høyre stolpen. En fantastisk scoring av Ronaldo, men det kan likevel stilles spørsmål ved om keeper Alminua burde tatt skuddet.

Arsenal sliter med å komme ordentlig med i semifinaleoppgjøret, og blir mer eller mindre overkjørt av Fergusons menn i første omgang.

Ulykkelig Fletcher

United-presset fortsetter i andre omgang, og etter 61 minutter gjør kampens store profil, Ronaldo, det igjen. Denne gang kommer scoringen etter en kontring. Portugiseren får ballen av Rooney og Ronaldo setter inn sitt andre mål for kvelden.

Darren Fletcher

Fletcher får sitt røde kort.

Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS

Arsenal får sitt trøstemål i dette oppgjøret på straffe. Darren Fletcher feller Fabregas innenfor 16-meteren, og blir også idømt rødt kort. Dermed måtte en ulykkelig Fletcher gå av banen, klar over at han måtte se finalekampen i Roma fra sidelinjen.

- Vanskelig å si

Ferguson kommenterte straffen slik:

- Det er vanskelig for dommeren å se det fra sin vinkel. Bakfra kan det se ut som om Fletcher feller spilleren, men fra en annen vinkel kan man se at Fletcher tar ballen først. Jeg synes Rosetti er en av de beste dommerne vi har i Europa og jeg synes han gjorde en god kamp i kveld, sa han.

Robin van Persie knallet inn straffesparket som bare ble en parentes i tirsdagens kamp.

United feirer seier over Arsenal

United feirer seieren over Arsenal.

Foto: Matt Dunham / AP

- Var uheldige

Etter dette våknet Arsenal til live, men fikk aldri redusert i kampen.

- Vi var uheldige og gjør to feil i starten. Vi visste at det å slippe inn et tidlig mål ville gjøre det vanskelig. Men all ære til Manchester United. De var veldig gode defensivt og gjorde det vanskelig for oss, innrømmet Arsenals Kolo Toure etter kampen.

Dermed er United klar for nok en mesterligafinale. Der møter de enten Chelsea eller Barcelona, som møter hverandre i morgen.

Kampfakta: Arsenal - Manchester United

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.