Røa ribbet av rivalene: – Så klart er det sårt

Røa har mistet ti spillere før årets sesong. Fire av de største stjernene havnet hos Oslo-klubbens gullrivaler. Det svir litt ekstra.

Gunhild Herregården

Gunhild Kvaalen Herregården (nummer to fra høyre) jubler med lagvenninnene etter Røa scoring i NM-semifinalen mot Arna-Bjørnar i fjor. Røa tok seg til cupfinale, men tapte finalen mot Stabæk. Denne sesongen må Røa bygge opp et nytt lag for igjen å kunne hevde seg i toppen av norske kvinnefotball.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB Scanpix

Emilie Haavi

Landslagsspiller Emilie Haavi er én av profilene som har forlatt Røa før 2013-sesongen. Hun har som Lene Mykjåland og Madeleine Giske gått til LSK Kvinner.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Siri Nordby og Guro Mienna

Siri Norby og Guro Knutsen Mienna kysser kongepokalen etter NM-finalen i 2010. Røa har fem NM-titler og like mange seriegull siden 2004.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX
Geir Nordby

Geir Nordby har hatt mye å juble for som Røa-trener. Denne sesongen handler det om å bygge et godt lag for fremtiden.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB Scanpix
– Så klart er det sårt. Vi skulle jo ønske at de ville spille for oss, sier Røas kaptein Gunhild Herregården til NRK.no.

Herregården og Røa har mistet fire av sine stjernespillere til de to klubbene som utpekes som gullfavorittene for sesongen: LSK Kvinner og Stabæk.

– Det har tatt det valget de har tatt på sitt grunnlag, men vi kan ikke fokusere på hvorfor de ikke vil spille for oss og heller vil spille for LSK eller Stabæk, sier Herregården.

– Vi må fokusere på det vi har og tenke fremover, istedenfor å tenke på det negative. Det er litt bittert med en gang, men det går jo over. Hadde vi vært bitre en hel sesong hadde vi vel kanskje rykket ned, sier kapteinen lattermildt.

Senkede ambisjoner

Røa-nedrykk i 2013 er en fjern tanke, men Oslo-klubben har lavere ambisjoner enn på lenge.

– Vi håper at vi kan være med å slåss om medalje, men målet er å prestere godt og bygge et nytt lag. Vi kan ikke tenke på det vi ikke oppnår, men det som blir bedre og det vi oppnår. Det må vi ta med oss, sier Herregården.

Det er uvant kost for et lag som kan skilte med fem seriegull og like mange cupgull siden 2004. Men når ti spillere er forsvunnet fra Røa etter sesongslutt, må ambisjonene senkes.

Ribbet

Det snakkes om et Røa som står ribbet igjen.

– Det stemmer at vi er ribbet for noen profiler og stjernespillere, men samtidig har vi mange igjen. Vi har mange som har spilt på landslag og vært mange, mange år i Toppserien, sier Herregården.

Kapteinen er opptatt av å tenke fremover, og jobbe ut ifra de forutsetningene man har.

– Jeg er veldig opptatt av at et lag er mer enn bare stjernespillere og navn. Det vi skaper sammen er en ekstra spiller. Vi kan stå sterkt selv om vi ikke har de beste spillerne på papiret, sier hun.

Solid grunnmur

Røa-trener Geir Nordby synes det er vanskelig å spå hvor Røa vil ende på tabellen denne sesongen.

– Toppserien har blitt såpass jevn. Noen lag vil skille seg ut helt i toppen, men det vil være jevnt under topplagene, sier Nordby til NRK.no.

For Røa-treneren handler denne sesongen om å bygge en ny solid grunnmur.

– Der må vi begynne. Vi må ha en solid grunnmur, bestående av en solid spillergruppe som er polert og samhandler godt, i tillegg til en god organisasjon og en ryddig økonomi, sier han.

– Vi må være tålmodige. Det er å skape glede gjennom gode opplevelser i treningshverdagen og opp mot enkeltkamper, blir vår målsetning for denne sesongen. Jeg tipper at om to, tre år er Røa Norges beste kvinnelag igjen, sier Nordby.

Fotballnyheter