Totti tatt hånd om av sikkerhetsvakter

John Arne Riise la opp til det første målet da Roma tok en viktig hjemmeseier med 2-0 over Lecce lørdag, men det er superstjernen Francesco Totti som stjeler oppmerksomheten.

Italy Soccer Serie A

Her blir Francesco Totti utvist, men superstjernen sluttet likevel ikke å krangle.

Nicolas Burdisso og Mirko Vucinic avgjorde kampen, men Francesco Totti stjal overskriftene da han støtte sammen med gjestenes Ruben Olivera og pådro seg rødt kort.

Tok Totti med makt

Begge spillere ble utvist, men Totti gjorde det verre for seg selv da han prøvde å gå løs på Olivera igjen på vei til garderoben. Folk i hjemmelagets støtteapparat gikk sammen med sikkerhetsvakter mellom og hindret den fullstendige skandalen.

De tvang Roma-stjernen ned i bortegarderoben med rå makt, etter at Totti selv hadde prøvd å finte dem ut med en spurt mot Lecce-garderoben.

Ranieri: - Overdrevet med rødt

Episoden som førte til utvisningen inntraff samtidig med at Vucinic punkterte kampen et kvarter før slutt. TV-bildene viser tydelig at Olivera sparker ned Totti først. Sistnenvtes reaksjon etterpå gjorde at begge fikk rødt.

Det røde kortet betyr at Totti helt sikkert mister byderbyet mot Lazio i neste runde, men han kan bli utelukket i flere kamper for sin oppførsel utenfor banen.

- Begge spillere synes utvisningen var litt overdrevet. Olivera felte Totti da vi kontret og han reagerte, men et gult kort hadde vært passende, sier Roma-trener Claudio Ranieri ifølge nyhetsbyrået AP.

- Selvsagt vil dette skade oss

Roma var nærmest scoring i en underholdende første omgang hvor både Marco Borriello og Vucinic traff tverrliggeren. Gjestekeeper Antonio Rosati hadde flere gode redninger, men også Lecce yppet seg. Daniele Corvia hadde blant annet et langskudd i tverrliggeren, og en gang måtte Burdisso redde på streken.

I det 62. minutt var det duket for 1-0 da Riises innlegg fant hodet til Burdisso. Argentineren nikket i krysset.

– Vi spilte bra i dag. Vi må vinne publikum tilbake etter en negativ periode. Seiersviljen vi viste i dag er noe vi må vise i hver kamp, sa Burdisso, som beklaget Tottis utvisning.

– Selvsagt kommer det til å skade oss. Han betyr mye for oss alle både på og utenfor banen, sa han.

Riise spilte hele kampen da Roma la på til 12 poeng etter ni kamper og inntok øvre tabellhalvdel.

Juventus-seier i Milano

I rundens toppoppgjør mellom Milan og Juventus på San Siro var det gjestene som stakk av med alle poengene. Til tross for at han scoret Milans mål, fikk ikke Zlatan Ibrahimovic noe hyggelig gjensyn med gamleklubben.

«Den gamle dame» temmet Milans dyrinnkjøpte spisser. Mens storklubbene i Milano satser mye på utenlandske angrepsstjerner, bruker Juve for det meste italienske spillere på topp. Det betalte seg i lørdagens kveldskamp.

Fabio Quagliarella sørget nemlig for første omgangs eneste mål etter 24 minutter. I annen omgang var det den gamle ringreven Alessandro Del Piero som doblet ledelsen for bortelaget.

Det var Del Pieros 179. mål for Juventus i serie A, og dermed slo han klubbrekorden til Giampiero Boniperti.

Zlatan Ibrahimovic reduserte da det gjensto åtte minutter av ordinær spilletid, men Milan kom ikke nærmere poeng.