Totti tatt hånd om av sikkerhetsvakter

John Arne Riise la opp til det første målet da Roma tok en viktig hjemmeseier med 2-0 over Lecce lørdag, men det er superstjernen Francesco Totti som stjeler oppmerksomheten.

Italy Soccer Serie A

Her blir Francesco Totti utvist, men superstjernen sluttet likevel ikke å krangle.

Foto: Andrew Medichini / Ap

Nicolas Burdisso og Mirko Vucinic avgjorde kampen, men Francesco Totti stjal overskriftene da han støtte sammen med gjestenes Ruben Olivera og pådro seg rødt kort.

Tok Totti med makt


Begge spillere ble utvist, men Totti gjorde det verre for seg selv da han prøvde å gå løs på Olivera igjen på vei til garderoben. Folk i hjemmelagets støtteapparat gikk sammen med sikkerhetsvakter mellom og hindret den fullstendige skandalen.

De tvang Roma-stjernen ned i bortegarderoben med rå makt, etter at Totti selv hadde prøvd å finte dem ut med en spurt mot Lecce-garderoben.

Ranieri: - Overdrevet med rødt


Episoden som førte til utvisningen inntraff samtidig med at Vucinic punkterte kampen et kvarter før slutt. TV-bildene viser tydelig at Olivera sparker ned Totti først. Sistnenvtes reaksjon etterpå gjorde at begge fikk rødt.

Det røde kortet betyr at Totti helt sikkert mister byderbyet mot Lazio i neste runde, men han kan bli utelukket i flere kamper for sin oppførsel utenfor banen.

- Begge spillere synes utvisningen var litt overdrevet. Olivera felte Totti da vi kontret og han reagerte, men et gult kort hadde vært passende, sier Roma-trener Claudio Ranieri ifølge nyhetsbyrået AP.

- Selvsagt vil dette skade oss


Roma var nærmest scoring i en underholdende første omgang hvor både Marco Borriello og Vucinic traff tverrliggeren. Gjestekeeper Antonio Rosati hadde flere gode redninger, men også Lecce yppet seg. Daniele Corvia hadde blant annet et langskudd i tverrliggeren, og en gang måtte Burdisso redde på streken.


I det 62. minutt var det duket for 1-0 da Riises innlegg fant hodet til Burdisso. Argentineren nikket i krysset.


– Vi spilte bra i dag. Vi må vinne publikum tilbake etter en negativ periode. Seiersviljen vi viste i dag er noe vi må vise i hver kamp, sa Burdisso, som beklaget Tottis utvisning.


– Selvsagt kommer det til å skade oss. Han betyr mye for oss alle både på og utenfor banen, sa han.


Riise spilte hele kampen da Roma la på til 12 poeng etter ni kamper og inntok øvre tabellhalvdel.

Juventus-seier i Milano


I rundens toppoppgjør mellom Milan og Juventus på San Siro var det gjestene som stakk av med alle poengene. Til tross for at han scoret Milans mål, fikk ikke Zlatan Ibrahimovic noe hyggelig gjensyn med gamleklubben.


«Den gamle dame» temmet Milans dyrinnkjøpte spisser. Mens storklubbene i Milano satser mye på utenlandske angrepsstjerner, bruker Juve for det meste italienske spillere på topp. Det betalte seg i lørdagens kveldskamp.


Fabio Quagliarella sørget nemlig for første omgangs eneste mål etter 24 minutter. I annen omgang var det den gamle ringreven Alessandro Del Piero som doblet ledelsen for bortelaget.


Det var Del Pieros 179. mål for Juventus i serie A, og dermed slo han klubbrekorden til Giampiero Boniperti.


Zlatan Ibrahimovic reduserte da det gjensto åtte minutter av ordinær spilletid, men Milan kom ikke nærmere poeng.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Glimt-årsmøtet sa ja til VM-boikott

  Det ekstraordinære årsmøtet i Bodø/Glimt gikk mot styrets innstilling og gikk med klart flertall inn for norsk boikott av fotball-VM i Qatar.

  Boikottforslaget fra et klubbmedlem var utsatt fra det ordinære årsmøtet i vinter. Det gikk ut på at Glimt enten skal fremme forslag på fotballtinget om at Norge skal avstå fra deltakelse i mesterskapet, eller støtte tilsvarende forslag.

  Styret vurderte initiativet og engasjementet i forslaget som godt, men mente at det på nåværende tidspunkt ikke vil være riktig å støtte et forslag om boikott.

  De stemmeberettigede var ikke enige og gikk med stemmetallet 46–14 inn for boikott. Glimt vil dermed gå inn for det på lørdagens ekstraordinære fotballting. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: Bodø/Glimt - Haugesund (2-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Milan kjøpte Chelsea-stopper

  Den lovende midtstopperen Fikayo Tomori fortsetter karrieren i Milan på permanent basis. Han er kjøpt ut av kontrakten med Chelsea.

  Tomori ble leid ut til Milano-klubben i januar, og han imponerte såpass i løpet av vårsesongen at Milan ønsket å ha ham med videre.

  Den 23 år gamle engelskmannen, som opprinnelig er fra Canada, har signert en kontrakt som gjelder til sommeren 2025, opplyser Milan.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Politianmelder rasistiske meldinger

  John Kitolano har fått hatefulle ytringer etter gårsdagens kamp mot Vålerenga. Han var i sentrum da han taklet Aron Dønnum, som måtte gå av banen med skade.

  Kitolano fikk gult kort for taklingen. I etterkant innrømmet kampdommer Svein Oddvar Moen at Odds 21-åring skulle ha blitt utvist.

  Odd skriver nå at de anmelder meldinger av rasistisk karakter mot Kitolano.

  – I Odds Ballklubb er det nulltoleranse for enhver form for diskriminering og trakassering. Klubben har med denne bakgrunn politianmeldt disse ytringene, skriver Odd.

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd (1-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Blir daglig leder i fylkesrivalen

  I fjor høst ble han sparket på omstridt vis av Viking. Nå blir trenerveteranen Bjarne Berntsen (64) daglig leder i fylkesrivalen Bryne FK.

  Det melder Bryne på eget nettsted. Berntsen vender tilbake til klubben han førte til NM-gull som trener i 1987.

  – Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til Bryne FK, en klubb jeg trivdes godt i sist jeg var her. Jeg håper å bidra til at klubben utvikler seg positivt på alle områder, sier Berntsen, som starter i sin nye jobb 1. august.

  Berntsen var hovedtrener i Viking ut 2020. I november fikk han beskjed om at han ikke fikk fullføre kontrakten sin, og saken fikk mye oppmerksomhet. I etterkan ble Viking bøtelagt med 50.000 kroner av Norges Fotballforbund for sparkingen av Berntsen.

  Bryne rykket sist sesong opp til 1. divisjon, og der har laget fått en godkjent start med sju poeng fra de fem første kampene.

  Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Ramos i tårer: – Jeg kommer tilbake

  Onsdag ble det klart at Sergio Ramos er ferdig i Real Madrid etter 16 år i klubben.

  Hans kontrakt går ut i sommer, og han klarte ikke å bli enig med klubben om en ny kontrakt.

  I dag holdt han pressekonferanse, og det var en beveget Ramos som møtte pressen for siste gang som Madrid-spiller.

  – Jeg vil takke min familie, som alltid har vært der for meg i gode og onde dager. Takk for at dere har tatt vare på meg og levd dette livet sammen med meg, sier Ramos.

  – Dette er ikke et farvel, men et på gjensyn. For på et tidspunkt, før eller senere, vil jeg komme tilbake, sier midtstopperen.

  Siden han kom til klubben har det blitt 671 kamper og 101 scoringer. Han har vunnet mesterligaen fire ganger og La Liga fem ganger.

  Sergio Ramos
  Foto: Pierre-philippe Marcou / AFP