Hopp til innhold

Latterliggjøres og hetses av flere tusen Roma-supportere: – Stakkarslig

Italienske ukvemsord hagler mot Bodø/Glimt etter gårsdagens stortap.

 Gilbert Koomson underveis i kampen. Reaksjonene på some innfelt.

MASSIVT ENGASJEMENT: Roma-fansen har funnet veien til Bodø/Glimts Instagram-konto.

Foto: Alessandra Tarantino/Skjermdump / AP/Instagram

– Ikke lek med ilden.

– Hold kjeft.

– Dra hjem og kast snøball.

Dette er bare noen av de over 3700 kommentarene som Bodø/Glimt har mottatt på sin Instagram-profil etter kampslutt sent torsdag kveld.

Mange av dem er for stygge til å gjengis, og de aller fleste har én fellesnevner: De er skrevet på italiensk.

– Det er hets, det er stygt, og det er bare stakkarslig, sier Niklas Aune Johnsen, eliteserielagets presseansvarlig.

– Baksiden av medaljen

Roma valset over Glimt på Stadio Olimpico i kvartfinalen i Serieligaen i går kveld. Deretter tok altså supporterne deres over stafettpinnen i kommentarfeltet, der de serverte skriftlige taklinger i knehøyde.

– Vi kan i alle fall konkludere med at vi har gjort inntrykk i «Den evige stad». I verdensbyen Roma kommer de aldri til å glemme oss fra lille Bodø. Det må vi bare ta som en kompliment, selv om dette er baksiden av medaljen, mener Johnsen.

Han forteller at Instagram har varslet om uvanlig aktivitet, men at han ikke har rukket å ta stilling til å hva klubben skal gjøre med hetsen.

– Vi har en del yngre publikum der, så vi bør ikke la de aller styggeste beskjedene stå, men det er en stor jobb å gå gjennom nesten 4000 kommentarer, sier han.

Les også: Mourinhos Roma ydmyket Glimt – så stakk han rett i garderoben

Italy Soccer Europa Conference League
Italy Soccer Europa Conference League

Tror det preller av spillerne

2-1-seier i hjemmeoppgjøret, basketak i spillertunnelen, utestengelse av trenere, ordkrig i mediene og oppladning på rivalens treningsanlegg var noe av det som bidro til å gjøre gårsdagens avgjørende kamp ekstra følelsesladd.

Glimt i Roma

SKUFFELSE: Torsdagens oppgjør ble en gedigen skuffelse for Glimt-spillerne, men lagets presseansvarlig tror ikke at den påfølgende hetsen er salt i såret for dem.

Foto: Alessandra Tarantino / AP

Semifinalebillett i en europeisk klubbturnering lå i potten, men bortelaget fra Bodø var aldri i nærheten av Romas nivå i Italia. Derfor var det en meget skuffet gjeng som trasket av banen, men Johnsen frykter ikke at hetsen på sosiale medier gjør vondt verre for Glimt-stjernene.

– Jeg tror ikke at spillerne bryr seg om dette. Det er pur hets, men det preller av dem, avslutter han.

Skalv og gråt på stadion

Også på arenaen drev flere av Roma-supporterne og yppet seg, og Avisa Nordland har skrevet at det ble kastet flasker, steiner og lightere mot bortefeltet underveis i kampen.

Norske Gro Marie Thomassen, som hadde med seg tre barn på mellom 11 og 16 år på kampen i Roma, bekrefter påstandene overfor NRK.

Stemningen ble bare mer og mer amper. Jo flere mål, jo flere ting ble kastet mot oss, sier hun.

Datteren til Gro Thomassen gråter under kampen

SKUMMELT: Thomassen hadde med seg barn på kampen.

Foto: Privat

Det var en skummel opplevelse. Jeg satt og holdt rundt datteren mi. Hun skalv og gråt. Det var trist, legger Thomassen til.

Glimt-supporteren har vært på kamper flere steder i Europa, men hun poengterer at hun aldri har opplevd noe lignende.

Vi kan ikke forvente at det er en fare for egen sikkerhet på internasjonal fotballkamp. Man skal ikke føle seg truet på kamp, understreker Thomassen.

Italy Soccer Europa Conference League

SE VIDEO: Her kan du se referat fra kampen.

Sportsnyheter

Premier League - Liverpool v Crystal Palace

Klopp ut mot stjernesigneringen: – Ikke sånn han bør oppføre seg

Darwin Núñez (23) fikk en skrekkdebut hjemme på Anfield: Storsigneringen mistet hodet og skallet ned danske Joachim Andersen da Crystal Palace fikk med seg ett poeng. Nå venter en alvorsprat med Jürgen Klopp.

Situasjonen gjorde NRK-Post redd: – Man skal være heldig om ingen løper på deg

Jakob Ingebrigtsen hadde få problemer med å ta seg videre på 1500-meterforsøket i EM, men det kunne fort blitt svært dramatisk.

Siste nytt

 • Smitte i den norske troppen – Ertzgaard ute av EM

  EM-uttatte Lakeri Ertzgaard har testet positivt for korona og mister dermed mesterskapet i München.

  Friidrettsforbundets lege, Ove Talsnes, sier de har hatt strenge smittevernregler under hele EM, men at det er tilnærmet umulig å gardere seg 100 prosent.

  Ertzgaard var tatt ut til det norske laget på 4x400 meter stafett. Hun løp også førsteetappen av stafetten under VM i Eugene, der også Linn Oppegaard, Elisabeth Slettum og Amalie Iuel løp.

  – Vi opprettholder det strenge regimet og poengterer viktigheten av håndhygiene, munnbind og avstand i alle situasjoner, sier Talsnes i pressemeldingen.

  Verdensmesterskapet i friidrett 2022
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Thomsen på 9.-plass i EM-finalen i kule

  Marcus Thomsen (24) fikk det ikke til å stemme i mandagens kulefinale i friidretts-EM i München. Han ble nummer ni etter et lengstestøt på 19,91 meter.

  Vossingen kom seg aldri over 20 meter. Han åpnet med 19,36 før hans beste resultat kom i andre omgang, mens det ble et dødt forsøk i den tredje.

  Thomsen måtte ha fått til bedre enn 20,01 for å bli blant de åtte som fikk være med videre i finalens tre siste omganger.

  Tidligere på dagen havnet han på 8.-plass med 20,32 som bestenotering i kvalifiseringen.

  Forrige måned ble Thomsen nummer ti i VM-finalen. Der var hans lengste støt på 20,66 meter. Han har 20,89 som sesongbeste og en personlig rekord på 21,09. (NTB)

  EM friidrett 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Skotheim på tredje i EM-tikampen

  Sander Skotheim er nummer tre sammenlagt etter fem øvelser i tikampen i friidretts-EM. Han klatret flere hakk som bestemann i høyde, og leverte en sterk 400 meter.

  Tiden 48,30 var klar personlig rekord for Skotheim.

  – Det var gøy, men det var helt jævlig. Det var tungt på slutten, sa en tydelig utslitt Skotheim til NRK.

  På høydehopp leverte han et hopp på 2,11 meter var det ingen i feltet som greide å slå. Innsatsen tok Skotheim opp fra 5.- til 3.-plass i sammendraget med en poengscore på 4324.

  Simon Ehammer fra Sveits topper tikampen med 4661 poeng, italienske Dario Dester er toer med 4327 poeng.

  Skotheim åpnet tikampen med å løpe 10,98 på 100 meter. Deretter ble det 7,56 meter i lengde. 20-åringen var med det oppe på 3.-plassen totalt. I kule noterte han 13,65 meter. (NTB/NRK)

  EM friidrett 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste