Reina: - Barcelonas fremtid!

Transfersagaen rundt Cesc Fabregas nådde i går nye høyder, da Reina, Puyol og Piqué ga Arsenal-kapteinen en Barca-overraskelse tredd ned over hodet.

Video Sa Fabregas i Barcelona drakt

Under de spanske festlighetene rundt hjemkomsten fra VM i Sør-Afrika, dro reservekeeper Pepe Reina midtbanespiller Fabregas frem på scenen.

Bakfra lurte forsvarsspillerne Carles Puyol og Gerard Pique, som dro en Barcelona-trøye noe klønete over Arsenal-kapteinen.

Liverpool-keeper Reina ropte i samme slengen: "Barcelonas fremtid!"

Til tross for latter og store smil, virket det som om Fabregas ble nokså pinlig berørt av det hele, og Arsenal-fansen likte nok neppe påfunnet til de spanske Barcelona-spillerne.

Transfersagaen tar aldri slutt

Fabregas har i lang tid vært linket til den spanske storklubben, men Arsenal har nektet å selge 23-åringen. Fabregas, som kom fra Barcelonas ungdomsakademi da han signerte for Arsenal, har nå vært i London-klubben i syv sesonger.

Fabregas dedikerte tidligere på kvelden sin VM-innsats til Arsenal.

– Det her er til Arsenal-spillerne, Arsenal-fansen, manager Arsene Wenger og hele staben. Jeg er virkelig stolt av å være Arsenal-spiller. De fortjener det, og de har nå en verdensmester i troppen, sa Fabregas.

Hoppende glad statsminister

Under feiringen var også den spanske statsminister José Luis Rodriguez Zapatero til stede. Da de spanske verdensmesterne fortsatte seiersdansen, ville statsministeren (mannen i dress til høyre i bildet) også være med.

Se det noe artige klippet under:

Video Den spanske statministeren danser

Full fest i hovedstaden

Landslagsspillerne kom hjem til en voldsom folkefest.

Opp mot 1 million mennesker hadde samlet seg i gatene i Madrid for å vise sin glede over VM-gullet.

Spillerne ble kjørt i kortesje gjennom byen, og langs den 8 kilometer lange ruten hadde store folkemengder samlet seg i den stekende sommerheten. De var ikledd de røde og gule fargene, og kom med seiersrop til storfornøyde spillere.

– Vi snakker om minst flere hundre tusen mennesker, opplyste ordførerens kontor, og la til at det var vanskelig å anslå nøyaktig hvor mange som var ute i gatene.

Norske eksperter: - Spania ikke tidenes VM-lag

Møtte kongen

Kongen og Iker Casillas

Kaptein Iker Casillas fikk en velfortjent klem av den spanske kongen Juan Carlos.

Foto: DOMINIQUE FAGET / Afp

Den spanske troppen, som tok et tidlig fly hjem fra Sør-Afrika, ble tatt imot av flere hundre flyplassansatte da de landet i Madrid. De viftet alle med spanske flagg, en forsmak på det som ventet spillerne i sentrum senere mandag.

Troppen ble så fraktet i buss til et hotell der de skulle forberede seg til resten av kvelden. Kort tid senere møtte spillerne kong Juan Carlos og statsminister Jose Luis Rodriguez Zapareto.

Kongen er en ivrig fotballsupporter, men kunne ikke ta turen til Sør-Afrika. Han er nylig operert og måtte hvile.

– Takk til dere, mestere, fra hele Spania, sa kongen etter å ha takket hver og en personlig.

LES OGSÅ: Iker Casillas kysset journalist-kjæresten på direkten

Velfortjent

– Dette er en velfortjent seier for et eksepsjonelt lag som har gledet alle spanjoler. Dere har ført Spania sammen, gjort drømmene våre til virkelighet og styrket Spanias navn i hele verden, sa kongen.

Også dronning Sofia og prinsesse Elena, begge ikledd røde klær (fargen til landslaget) og kronprins Felipe og kona Letizia var til stede under hyllesten.

Kongen fikk en rød landslagstrøye signert alle spillerne, i gave av kapteinen Iker Casillas.

1 million

Etter møtet med de kongelige ventet hyllest av folket i hovedstaden. Mer enn 1 million mennesker var ventet å møte opp for å gratulere de nybakte verdensmesterne.

Spillerne ble fraktet gjennom byen i en kortesje, og på bussen sto det selvsagt skrevet Campeones. VM-trofeet var også med på turen, og spillere som Fernando Torres kysset trofeet og flørtet med dem som hadde møtt opp.

Kortesjen ble avsluttet ved en spesialbygd scene, der kvelden og natten ble benyttet til hyllester og gullfest. Allerede tidlig mandag hadde flere supportere samlet seg der for å få best mulig posisjon.

VM-gullet var etterlengtet. Fotballstormakten Spania hadde aldri tidligere vunnet verdensmesterskapet.

SE BILDER FRA FOLKEFESTEN!

Fotballnyheter