NRK Meny
Normal

Real lekte med Rosenborg

Real Madrid-stjernene lekte seg mot statister fra Trøndelag mandag kveld.

Real Madrids Karim Benzema jubler sammen med lagkameratene
Foto: FELIX ORDONEZ / REUTERS

Kampfakta: Real Madrid - Rosenborg

Foran et fullsatt Santiago Bernabeu var ikke vertene Real Madrid nådige mot gjestene fra nord. Før det var gått 27 minutter av kampen stod det 3-0.

Den tidligere Lyon-spilleren Karim Benzema sjokkerte gjestene fra Trondheim etter tolv minutter. Pasningen fra Marcelo ble slått i riktig
øyeblikk, Benzemas vending var av klasse og avslutningen likeså.

Med 1-0-ledelse satte Real inn presset, men også Rosenborg kom mer inn i kampen. Spillere som Per Ciljan Skjelbred fikk vist seg godt fram, og Marek Sapara hadde en gyllen mulighet til å lage 1-1 da han skjøt utenfor fra 17 meter.

Men så kom to giftige Real-minutter. Først banket Diarra ballen i vinkelen etter å ha vendt vekk Skjelbred. Real kapret ballen like etter avsparket, og sekunder senere hadde Benzema klinket 3-0 i nettaket.

Generalprøve

Da var kampen om Trofeo Bernabeu allerede avgjort. Men for Rosenborg var det på mange måter en seier bare å bli invitert. Milan skulle egentlig stille, men måtte melde forfall.

Etter hvilen fortsatte Real å vise fram stjernetakter, og ti minutter ut i omgangen fikk også klubblegenden Raul et mål, da han headet en corner i nettmaskene.

I annen omgang fikk også Rosenborg til tider komme framover på banen, men uten å sette Iker Casillas på de helt store prøvene.

Real Madrid benyttet muligheten til å vise frem nyinnkjøpte- og gamle stjerner. Benzema var vel den som imponerte mest, mens Cristiano Ronaldo, Kaka og Ruud van Nistelrooy viste at de har et stykke igjen til toppform en uke før seriestart i La Liga.

Hos gjestene var det naturlig nok keeper Rune A. Jarstein som fikk mest å gjøre, men han var også Rosenborgs beste spiller. Flere gode redninger hindret et styggere resultat for trønderne.

Real Madrids Cristiano Ronaldo i utfoldelsen mot Rosenborg

Real Madrids Cristiano Ronaldo i utfoldelsen mot Rosenborg

Foto: PEDRO ARMESTRE / AFP

Fotballnyheter