NRK Meny
Normal

– De som evaluerer bort trenere, evaluerer seg selv til enhver tid videre

Da Per Joar Hansen møtte pressen for første gang etter sparkingen som Rosenborg-trener, var han ikke nådig med hvordan klubben drives.

Per Joar Hansen hadde pressekonferanse etter at han ble vraket som trener for Rosenborg.

Se Per Joar Hansens pressekonferanse.

– Klubben sier selv at de ønsker kontinuitet, men når de har sparket så mange trenere i løpet av få år, spørs det hvor viktig den verdien er for dem. Det har utviklet seg en voldsom evalueringskultur i klubben, der trenere blir evaluert bort hele tiden.

Perry

Per Joar Hansen er kritisk til den evalueringkulturen som har utviklet seg i Rosenborg.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Det sa Per Joar Hansen da han møtte pressen for første gang etter å ha fått sparken mandag morgen.

Hansen sa også at flere andre i klubben bør vurdere sine stillinger.

– De som evaluerer bort trenere, evaluerer seg selv til enhver tid videre. De som har gjort det til en profesjon å evaluere trenere, må se seg selv i speilet og evaluere seg selv. Når 11-12 trenere forlater klubben på så kort tid, og de som har evaluert dem fortsatt sitter, bør kanskje de også bli evaluert.

Han bruker seg selv som eksempel på hvor ekstrem evalueringskulturen har blitt i klubben.

– For tre måneder siden ble jeg evaluert som god nok for Rosenborg, og i dag fikk jeg sparken.

– Uklar arbeidsfordeling

Hansen var ikke nådig med hvordan klubben har blitt drevet de siste årene.

– Strukturen i klubben må endres. Man må ha én hovedansvarlig, og slik er det ikke i dag. Slik Rosenborg er organisert i dag, er ikke godt nok for en klubb som Rosenborg i mine øyne.

– Arbeidsfordelingen er uklar, noe som på sikt fører til en pulverisering av ansvar. Hovedtreneren blir nærmest som en avdelingsleder, og slik kan det ikke være.

«Perry» fortalte blant annet om at han ikke hadde kontroll over spillerkjøpene klubben gjorde.

–Vi har et eksempel med en spiller nå, Emil Larsen fra Danmark. Jeg hadde ikke sett ham da han ble hentet. Slik kan det ikke foregå når man henter spillere til en klubb. Klart han kan være et spennende objekt, han kan bli en suksess, men i min verden må trenere få se spillere før de signeres.

For høye ambisjoner

Rosenborg var på nittitallet nærmest fast inventar i Champions League, og hadde monopol på gull i eliteserien. Det gjør at ambisjonsnivået i klubben er skyhøyt.

– Ambisjonsnivået i Rosenborg står skriftlig, og det er alltid å nå Europa. Det vil si at vi må komme innen topp tre i serien. Jeg tror mange i og rundt styret er fast med Champions League, og ser på klubben som en Champions League-klubb. Jeg tror det er fornuftig å tre tilbake, realitetsorientere og se hvor Rosenborg er i dag, også i skandinavisk målestokk, sier Hansen.

– Skuffet og uenig

Perry var naturlig nok ikke fornøyd med på ha fått sparken, samtidig som han tok selvkritikk.

– Jeg er selvsagt skuffet og uenig i avgjørelsen. Samtidig har bunnivået i år vært altfor dårlig, og jeg er den første til å innrømme at vi har vært for ustabile. Spesielt kampene mot Ranheim og Sligo Rovers var altfor dårlige.

– I sum er det selvsagt mitt ansvar når det kommer til resultater og prestasjoner. Når styret ikke er fornøyde, må jeg ta konsekvensene, sier «Perry».

Selv om han har fått sparken, ønsker Hansen Rosenborg lykke til videre.

– Jeg er veldig glad i Rosenborg og ønsker klubben alt godt. Det blir jo uten meg, men jeg håper de begynner med å slå Sligo Rovers med et par mål i Irland.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.