NRK Meny
Normal

Pedersen: – Jeg vil vinne noe

Morten Gamst Pedersen (32) har skrevet under på en kontrakt med Rosenborg. Han blir i klubben ut 2016.

Gamst

NORGE-SUKSESS: Her har Morten Gamst Pedersen nettopp sikret 2–2 mot Tsjekkia.

Foto: DAVID W CERNY / Reuters

– Jeg har lyst til å vinne noe, og jeg har lyst til å være del av en stor klubb. I tillegg har jeg lyst på spilletid som jeg ikke har fått så mye av i det siste. Men nå ser jeg fremover og gleder meg til å spille for Rosenborg, sier Morten Gamst Pedersen til RBK.no.

Pedersen ble presentert som ny RBK-spiller lørdag klokken 12.00 etter å ha blitt koblet til trønderklubben i flere dager.

Ettertraktet

Men detaljer i kontrakten til den tidligere Blackburn-spilleren gjorde at overgangen fra Karabükspor måtte drøye til etter onsdagens landskamp der Norge spilte 2–2 mot Tsjekkia.

Pedersen, som har spilt i den tyrkiske klubben siden 2013, har ikke lagt skjul på at han har jobbet med å komme seg bort. Fredag kveld ble kontrakten med Karabükspor avsluttet.

Det har vært flere klubber som har vist interesse for finnmarkingen.

– Mange har vært interessert, men Rosenborg har alltid vært den klubben som har vært nummer én. Jeg har som sagt lyst til å vinne noe, og jeg har alltid sett på Rosenborg som den største kandidaten til å gjøre det, sier Pedersen.

– Motivasjonen min er stor

Fra 2004 og fram til 2013 spilte Pedersen for den engelske klubben Blackburn, deretter ble det ett år i den tyrkiske klubben Karabükspor. Nå skal han altså returnere til Tippeligaen.

– Motivasjonen min er stor. Jeg har lyst til å spille fotball og vinne noe med Rosenborg, sier Pedersen.

Fra 2000 til 2004 spilte Pedersen i Tromsø, men nå er det altså i Rosenborg han ønsker å bidra.

– Jeg har lyst å spille til jeg er 40 år. Jeg er ung til sinns og har vært lite skadet så langt i karrieren. Jeg har lyst til å spille så lenge som mulig, men først er det tre sesonger her og så får jeg håpe at jeg er god nok til å fortsette også, sier Pedersen.

32-åringen viste god form da han scoret Norges mål nummer to mot Tsjekkia. Han kan bli en viktig spiller for trønderne i årets sesong.

I fjor endte trønderne på en andreplass i Tippeligaen, slått med ett poeng av Strømsgodset.

Fotballnyheter