NRK Meny
Normal

Servitør-Özil hylles etter Arsenal-debuten

Tomålsscorer Aaron Ramsey (22) er skråsikker på at Mesut Özil (24) vil være gull verdt for «The Gunners»

Ozil

Her feirer Mesut Özil 1-0-målet sammen med målscorer Olivier Giroud.

Foto: Ian MacNicol / Afp

Ramsey

Aaron Ramsey markerte seg med hele to scoringer på Stadium of Light.

Foto: Scott Heppell / Ap

– Han er en av dem med flest målgivende pasninger i Europa, og han kommer til å skape mange muligheter for oss, sier Ramsey til BCC.

Tyskeren kom til London med en utrolig statistikk: Ingen har slått flere målgivende pasninger (72) i de europeiske toppligaene de siste fem sesongene.

Og lørdag tok det ham kun ti minutter å bevise at han kan leke hovmester også i Premier League.

24-åringen sprang seg først fri i bakrom, tok elegant ned ballen og trillet den videre til Olivier Giroud, som enkelt sendte gjestene i ledelsen.

– Det var spesielt sterkt fordi han (Özil) var syk i går. Han var fantastisk i førsteomgang, men så falt han litt fysisk etter pausen. Men det var jevnt over bra, sier manager Arsene Wenger, ifølge Sky Sports.

Strør nøkkelpasninger

Özil fortsatte nemlig å være nest sist på ballen i Arsenal-angrepene, men dårlige avslutninger av spesielt Theo Walcott sørget for at tyskeren ble stående med den ene.

Han var imidlertid tredjesist på ballen da Aaron Ramsey punkterte kampen et kvarter før slutt. Tyskeren spilte igjen til Giroud, som feilvendt sendte ballen videre til waliseren.

– Jeg er storfornøyd med å være på scoringslisten igjen. I de siste sesongene har jeg kommet meg i scoringsposisjon, men jeg har kanskje manglet roen. Nå nyter jeg det, sier Ramsey.

Nøkkelpasningen fra Özil er alt annet enn tilfeldig. I forrige sesong serverte han hele 92 nøkkelpasninger i Real Madrid-drakten, ifølge Sky Sports.

Det er hele 4,07 pasninger hvert 90. minutt, som nesten er dobbelt så mye som Kaká på 2.-plass (2,33).

Det er med andre ord kanskje ikke så rart at Arsene Wenger valgte å bla opp svimlende 400 millioner kroner for tyskeren.

Uheldig Sunderland

Til tross for at Arsenal til tider rundspilte hjemmelaget i 1.-omgang, kom det ut et helt annet Sunderland-lag etter hvilen. Laurent Koscielny, som pådro seg rødt kort og straffespark i serieåpningen mot Aston Villa, felte Adam Johnson på klønete vis i feltet.

Dermed kunne Craig Gardner enkelt utlikne fra straffermerket.

Dommer Martin Atkinson gjorde seg imidlertid upopulær blant hjemmefansen etter at Aaron Ramsey hadde banket Arsenal opp i 2-1-ledelse.

Atkinson dømte frispark da Bakary Sagna tok et kraftig tak rundt Jozy Altidore. Men amerikaneren kom seg fri og satte ballen i mål, men da hadde fløytesignalet allerede gått.

Sunderland fikk også en scoring korrekt annulert for offside, og hjemmelaget presset Arsenal til tider langt bakover på banen.

Men Ramsey-dobbelen sørget for at Arsenal fortsetter å klatre på tabellen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.