NRK Meny
Normal

Martin Ødegaard: – Jeg vil ikke bli sett på som en redningsmann

Martin Ødegaard sier han ikke trodde han skulle bli tatt ut til EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Bulgaria.

I dag ble Martin Ødegaard tatt ut på A-landslaget til EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Bulgaria. Mens noen mener at det er for tidlig, er han selv klar.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard spilte en god kamp for U-21-landslaget mot Portugal.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg er klart veldig glad og fornøyd, men samtidig også litt overrasket. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle få være med i en EM-kvalik. Jeg har gjort noen gode kamper i Tippeligaen, men hadde ikke ventet å bli tatt ut, sier Martin Ødegaard til et kobbel av journalister på Marienlyst stadion.

Mer alvor

Nok en gang er han midtpunktet i norsk fotball. Han er den alle de store mediene vil snakke med. Like før dagens Strømsgodset-trening fikk han beskjeden: Du er med mot Malta og Bulgaria.

Han er fortsatt bare 15 år og tidenes yngste på det norske landslaget. Debuten fikk han mot De Forente Arabiske Emiratene i slutten av august. Denne gangen er det mer alvor. Men Ødegaard tror ikke han er med fra start mot Malta på ferieøya 10. oktober.

– Noen redningsmann tror ikke jeg skal bli sett på som. Men at jeg kanskje har noe å bidra med er hyggelig å høre. Det blir jo et helt annet trøkk denne gangen og mer alvor, sier Ødegaard.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Per-Mathias Høgmo

Per-Mathias Høgmo tok i dag ut troppen til EM-kvalifseringskampene mot Malta og Bulgaria 10. og 13. oktober.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Moden nok

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo tok i dag ut 21-mannstroppen til EM-kvalifiseringskampene borte mot Malta og hjemme mot Bulgaria 10. og 13. oktober. Ytterligere to spillere blir tatt ut førstkommende helg.

Høgmo mener Ødegaard er en mann som kan skape målsjanser for Norge.

– Han har vist god kvalitet over lang tid med Strømsgodset. Og stått bak mange av de scoringene som de har hatt. Han har vist ekstrem kompetanse med ball. Han var skapende da han debuterte mot Emiratene i Stavanger for ligalandslaget, og fulgte opp med en veldig god kamp for U-21-landslaget mot Portugal, sier Per-Mathias Høgmo.

Flere mener uttaket av Ødegaard er for tidlig?

– Jeg har vært opptatt av å ha en tett dialog med Godset. Og jeg er trygg på at det er riktig å ta ham ut basert på de sportslige prestasjonene.

– Martin er en meget moden 15-åring som fortsatt skal få lov til å utvikle seg stille og rolig. Når man ser seg rundt seg så er det ikke unikt at 15-åringer er på et høyt internasjonalt nivå. Og nå skjer det i Norge med en norsk fotballspiller, sier Høgmo.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard ble gratulert av lagkameratene etter å blitt tatt ut på det norske landslaget.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Blitt bedre

– Jeg har lyst til å spille fotball. Og dersom jeg kan gjøre det på et så høyt nivå som mulig tror jeg det er bra, sier Ødegaard, som mener han har utviklet seg som spiller den siste tiden.


– Jeg synes jeg er blitt bedre på det å skape sjanser. Og så har jeg også jobbet med det defensive. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å hjelpe Norge til å vinne, sier Martin Ødegaard.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.