Her redder Maxi Rodriguez Liverpool

Det begynner så smått å lysne på gressmatta for Liverpool. Søndag kjempet storklubben seg til en knepen 1-0-seier mot Bolton.

Britain Soccer Premier League

Maxi Rodriguez sto frem som frelseren da Liverpool trengte det som mest.

Foto: JON SUPER / Ap

FBL-ENG-PR-BOLTON-LIVERPOOL

Bolton Kevin Davies fortviler over null poeng hjemme.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Fire minutter før full tid viste Fernando Torres litt av hva han kan da han vakkert flikket gjennom Rodriguez. Han takket og bukket, og tuppet ballen i mål via Jussi Jaaskelainen i Bolton-målet.

  • Kommer Liverpool til å kjempe i toppen denne sesongen? Si din mening nederst!

Rodriguez og Torres spilte sammen i Atletico Madrid i 2005 og 2006, og hadde da en meget god kjemi. I dag viste de altså at linken fortsatt er der.

Opp fra bunnen

Dermed har Liverpool vunnet sine to siste seriekamper, og tok med dagens seier et solid byks på tabellen. De steg nemlig fra 18. plass og nedrykk til 12. plass.

Slikt gir håp i en klubb som har vært i krise det siste året, både på grunn av elendige resultater og maktkamp i kontorlokalene.

Eller som Jamie Carragher sier det til Sky Sports like etter kampslutt:

- Det har vært tøft å se på tabellen, så jeg har latt det være. Vi har ikke hatt en god start, men vi tror at vi kan klatre opp til toppen av tabellen igjen.

Stjerner vil bort?

Selv om Merseyside-laget ikke spilte festfotball på Reebook Stadium i kveld, er man nok svært fornøyde i den røde delen av Beatles-byen i dag. To seire på rad er kjærkomment.

Alle med hjertet i Liverpool vant imidlertid kanskje sin aller viktigste kamp utenfor banen nylig, da de mer eller mindre forhatte eierne Tom Hicks og George Gillett ble presset ut av klubben.

Den siste uken har det svirret rykter om at stjernespillere som Fernando Torres og Pepe Reina kan være på vei ut av klubben, men dette har ikke blitt bekreftet fra offisielt hold.

Hodgson vil handle


Manager Roy Hodgson har nemlig snakket om det stikk motsatte, nemlig å hente mer kvalitet inn i klubben. Han sa for noen dager siden at han ønsker å handle på øverste hylle – og det allerede i januar.

- Vi ønsker å friste spillere som Barcelona, Real Madrid og Inter jakter. Det ville vært fint hvis vi kan handle fra øverste hylle, sa Hodgson.

Nølende Torres

Dagens kamp var, som nevnt, ingen fest.

Liverpool overbeviste ingen før pause, selv om de hadde muligheter til å score. Fernando Torres viste at han har et stykke igjen til toppformen da han alene med keeper nølte og mistet ballen etter bare åtte minutters spill.

Neste forsøk var det Boltons Stuart Holden som hadde, men Pepe Reina var på pletten og reddet hans frekke forsøk på hel volley. Noen minutter etter halvspilt 1. omgang kunne hjemmelaget fort ha fått straffe da Lee Chung-Yong gikk i bakken i feltet i duell med Jamie Carragher. Dommer Martin Atkinson gjorde imidlertid ingen ting.

Chelsea neste

Også etter hvilen hadde begge lag muligheter, men det var altså bare Rodriguez som var kald og heldig nok da det gjaldt.

Liverpool må nok opp på et høyere nivå til neste helg. Da venter serieleder Chelsea på hjemmebane.

Fotballnyheter