Ny Johansen-scoring, ny Celtic-seier

Etter en vrien sesongstart, har Ronny Deila endelig fått fart på seiersrekka. På banen herjer en annen nordmann, Stefan Johansen.

Johansen

Etter en skuffende sesongstart, har Celtic og Stefan Johansen stadig fått større grunn til å juble.

Adam Rooney ga Aberdeen ledelsen etter 27 minutter. Men nå har Celtic-skuta fått vind i seilene, og Ronny Deilas gutter snudde til 2-1-seier.

Seieren betyr at Celtic har vunnet fire kamper på rad i den skotske eliteserien. Det betyr at Deila får mer ro, etter massiv kritikk i starten av karriéren som Celtic-trener.

– Jeg er så veldig stolt av guttene. Vi har hatt veldig mange kamper på en kort tid, og jeg sa til dem at så lenge de fikk noe ut av kampen ville jeg være fornøyd. Måten de gjorde dette var utrolig, sa Deila etter kampen, ifølge NTB.

– Det er dette jeg mener når jeg snakker om lagånd og å stå sammen. Vi må ta med oss dette inn i resten av sesongen, sa nordmannen.

At Celtic har snudd motgangen, skyldes ikke minst innsatsen til lagets norske midtbanemotor Stefan Johansen. Etter en strålende landskamp mot Bulgaria, har Johansen fortsatt å levere solid spill for klubblaget.

Sent vinnermål

Søndag satte Johansen inn 1-1-målet fra kloss hold etter 38 minutters spill.

På stillingen 1-1 fikk Celtics Scott Brown rødt kort åtte minutter før full tid, og dermed så det vanskelig ut for Deilas menn.

Men helt på tampen satte Virgil van Dijk inn målet som betyr at Celtic befinner seg øverst på tabellen, til tross for at laget har én kamp mindre spilt enn de øvrige topplagene.

Seiersmålet kom etter en corner fra nettopp Stefan Johansen.

To viktige mål

Stefan Johansens mål, var hans andre i seriesammenheng denne desongen.

Men Johansen scoret også torsdag, da Celtic spilte 1-1 mot Astra i europaligaen. Dermed var dette hans andre viktige scoring denne uka.