Ny Johansen-scoring, ny Celtic-seier

Etter en vrien sesongstart, har Ronny Deila endelig fått fart på seiersrekka. På banen herjer en annen nordmann, Stefan Johansen.

Johansen

Etter en skuffende sesongstart, har Celtic og Stefan Johansen stadig fått større grunn til å juble.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Adam Rooney ga Aberdeen ledelsen etter 27 minutter. Men nå har Celtic-skuta fått vind i seilene, og Ronny Deilas gutter snudde til 2-1-seier.

Seieren betyr at Celtic har vunnet fire kamper på rad i den skotske eliteserien. Det betyr at Deila får mer ro, etter massiv kritikk i starten av karriéren som Celtic-trener.

– Jeg er så veldig stolt av guttene. Vi har hatt veldig mange kamper på en kort tid, og jeg sa til dem at så lenge de fikk noe ut av kampen ville jeg være fornøyd. Måten de gjorde dette var utrolig, sa Deila etter kampen, ifølge NTB.

– Det er dette jeg mener når jeg snakker om lagånd og å stå sammen. Vi må ta med oss dette inn i resten av sesongen, sa nordmannen.

At Celtic har snudd motgangen, skyldes ikke minst innsatsen til lagets norske midtbanemotor Stefan Johansen. Etter en strålende landskamp mot Bulgaria, har Johansen fortsatt å levere solid spill for klubblaget.

Sent vinnermål

Søndag satte Johansen inn 1-1-målet fra kloss hold etter 38 minutters spill.

På stillingen 1-1 fikk Celtics Scott Brown rødt kort åtte minutter før full tid, og dermed så det vanskelig ut for Deilas menn.

Men helt på tampen satte Virgil van Dijk inn målet som betyr at Celtic befinner seg øverst på tabellen, til tross for at laget har én kamp mindre spilt enn de øvrige topplagene.

Seiersmålet kom etter en corner fra nettopp Stefan Johansen.

To viktige mål

Stefan Johansens mål, var hans andre i seriesammenheng denne desongen.

Men Johansen scoret også torsdag, da Celtic spilte 1-1 mot Astra i europaligaen. Dermed var dette hans andre viktige scoring denne uka.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Målløst i bunnoppgjør

  Med to avslutninger i tverrliggeren var Chris Wood nærmest scoring da Burnley og West Bromwich spilte 0–0 i Premier League mandag.

  Oppgjøret på The Hawthornes endte målløst, men det ble skapt nok sjanser til at begge lag kunne sprukket nullen.

  Karlan Grant trodde han hadde sendt hjemmelaget i ledelsen åtte minutter før pause, men assistentdommeren vinket for en offside. VAR bekreftet at den avgjørelsen var korrekt.

  I annen omgang var det Burnleys Chris Wood som kom til to store sjanser. Begge gangene, med fem minutters mellomrom, endte ballen i metallet.

  Det ene poenget var Burnleys første i ligaen denne sesongen. West Bromwich har to. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Solskjær uten kapteinen

  Manchester United-kaptein Harry Maguire er skadd og spiller ikke tirsdagens mesterligaåpning mot Paris Saint-Germain i Frankrike.

  Det bekreftet manager Ole Gunnar Solskjær da han møtte pressen mandag kveld. Maguire har pådratt seg en skade.

  – Ja, det stemmer. Vi har mistet et par spillere. (Eric) Bailly reiste ikke. Det gjorde heller ikke (Jesse) Lingard. Vi er litt svekket, men har mer enn nok spillere, sa Solskjær.

  I Maguires skadefravær tirsdag blir portugisiske Bruno Fernandes kaptein mot PSG.

  – Det forventet jeg ikke. For meg er det en stor ære, sa midtbanestjernen på pressekonferansen.

  Han la samtidig til at hele laget må være med å ta ansvar dersom PSG skal beseires. (NTB)

  OGS
  Foto: Alex Livesey / AFP
 • PSG i skadetrøbbel før United-møte

  Paris Saint-Germain må klare seg uten en håndfull spillere i tirsdagens mesterligaduell mot Manchester United. Det ble klart da trener Thomas Tuchel mandag møtte pressen foran det som er lagets åpningskamp i mesterligaen.

  På pressekonferansen opplyste tyskeren blant annet at måltyven Mauro Icardi er uaktuell til United-kampen som følge av en skade.

  I midtbaneleddet er Marco Verratti og Leandro Paredes skadd. I tillegg kan Tuchel heller ikke regne med forsvarsduoen Thilo Kehrer og Juan Bernat. (NTB)

  gdgdg
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Grønt lys for Norge

  Wales stenger utesteder og butikker for å bekjempe spredningen av koronaviruset, men EM-kvalifiseringskampen mot Norge 27. oktober påvirkes ikke.

  Mandag kunngjorde myndighetene i Wales at det innføres en såkalt «branngatenedstenging» for å intensivere kampen mot viruset. Det innebærer at alle utesteder og de fleste butikker stenges fram til 9. november.

  Waliserne har fått beskjed om å holde seg hjemme og får ikke møte folk fra utenfor husstanden. Det blir også munnbindpåbud på offentlige steder, i tillegg til at videregående skoler går over til nettundervisning.

  Walisiske myndigheter opplyser at «kamper som involverer profesjonelle idrettsfolk vil fortsette å bli spilt bak lukkede dører».

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal
 • Oppgitt Rooney isoleres

  Wayne Rooney har testet negativt på koronaviruset, men er ikke blid for at han må i karantene og selvisolering.

  Årsaken er at han hadde besøk av en kamerat som hadde blitt instruert til å teste seg og som senere testet positivt på koronaviruset.

  Vennen til Rooney kom på besøk for å gi ham en klokke forrige torsdag. Rooneys karanteneperiode gjør at han mister flere kamper for Derby i mesterskapsserien.

  34 år gamle Rooney var ikke klar over smittefaren da han spilte for Derby i 0–1-tapet hjemme for Watford sist fredag.

  – Jeg er glad for at jeg og familien er smittefrie, men åpenbart sint og skuffet fordi jeg må isolere meg, og at jeg dermed går glipp av viktige kamper, tvitret den tidligere Manchester United-spilleren. (NTB)

  FILE PHOTO: Championship - Derby County v Blackburn Rovers
  Foto: Jason Cairnduff / Reuters