Hopp til innhold

Ny engelsk mesterligafinale?

Første semifinale i årets Mesterliga nærmer seg, og for tredje år på rad er tre av fire involverte lag fra England.

Arsenals Abou Diaby og Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo

Arsenals Abou Diaby og Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo

Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Dermed kan det fort ble slik at årets finale i Roma den 27. mai kan bli en reprise av fjorårets finale mellom Chelsea og Manchester United.

Nett-TV: Møte mellom rivaler

Video nsps_upload_2009_4_29_12_21_51_4222.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Den eneste endringen fra semifinalene i fjor er at Arsenal stiller, mens Liverpool i år røk ut mot Chelsea i kvartfinalen. Chelsea og Manchester United spiller semifinale for tredje år på rad.

Vårens gjenganger

Møtet mellom Manchester United og Arsenal blir det første møtet av tre denne våren. Først spilles to kamper i Mesterligaen og til slutt årets nest siste kamp i Premier League. En finale i årets FA Cup kunne fort vært en realitet og dermed møte nummer fire, men her måtte lagene gi tapt i semifinalene mot Chelsea og Everton.

Troféer

Manchester United-kaptein Rio Ferdinand løfter Ligacup-trofeet

Manchester United-kaptein Rio Ferdinand løfter Ligacup-trofe

Foto: STEPHEN POND / AFP

Manchester United har allerede vunnet årets VM for klubblag og den hjemlige Liga Cup, og har fremdeles muligheten til seier i Premier League og Mesterligaen. Arsenal har lenge knivet med Aston Villa om fjerdeplassen i serien, men ser nå ut til å gå seirende ut av den duellen. En ligatittel er imidlertid utenfor rekkevidde og årets Mesterliga er det eneste Wengers mannskap har å spille for.

Skadeplaget

Arsenal har vært skadeplaget denne sesongen, og spesielt forsvaret har vært utsatt. I de siste kampene har Sagna, Toure, Silvestre, Eboue og Gibbs vært benyttet, etter at både Djourou, Gallas og Clichy har blitt skadet. Forrige uke var Arsenal med på en forykende midtukekamp mot Liverpool, men fire ganger overlistet Liverpool Arsenals forsvar.

Kanonene fra Nord-London må også klare seg uten en "cup-tied" Andreij Arsjavin mot United. Grunnen er at russeren har spilt kamper for Zenit St. Petersburg i årets gruppespill. Robin var Persie er definitivt ute i første kamp mot United, mens Emmanuel Adebayor kom inn som innbytter i helgens seier mot Middlesbrough.

Arsenals Andreij Arsjavin

Andreij Arsjavin kan ikke spille Mesterligakampen mot Manchester United

Foto: Phil Noble / REUTERS

I Manchester kom Gary Neville nylig tilbake fra skade, bare for å bli skadet igjen i kampen mot Portsmouth. John O'Shea kom inn som innbytter for Neville, men også han ble skadet og måtte ut. I helgens storseier mot Tottenham var han imidlertid tilbake på benken igjen og kom i 2. omgang.

Wes Brown og Rafael da Silva har lenge vært utilgjengelige men nærmer seg kampform og kan løse probleme på høyreback for United. Owen Hargreaves er ute i lang tid og uaktuell for mer spill denne sesongen.

Fortjent seier til United

Fotball

 • Sen overtidsscoring hindret Celta-seier mot nedrykksrival

  Jørgen Strand Larsen og Celta var på vei mot en viktig seier i bunnkampen i La Liga, men en overtidsscoring sørget for at det bare ble 2-2 mot Cádiz.

  Cadiz-innbytter Darwin Machis utlignet ti minutter inne i overtiden. Dermed hentet vertene seg opp etter å ha ligget under 0-2.

  Strand Larsens spisskollega Iago Aspas sendte Celta i føringen etter elleve minutter, før svenske Willot Swedberg doblet ledelsen et drøyt kvarter etter hvilen.

  Strand Larsen fikk ikke med seg målpoeng og venter fortsatt på sin tiende nettkjenning i La Liga denne sesongen. Halden-mannen ble byttet ut med et kvarter igjen av kampen.

  Ti minutter i forkant hadde Juanmi redusert for Cadiz.

  Celta ligger på 17.-plass med 21 poeng, mens Cadiz er nedrykksplassert rett under med 18 poeng. (NTB)

  Jørgen Strand Larsen
  Foto: AP
 • Deilas Brugge tapte toppkamp på overtid

  Ronny Deilas Brugge gikk på et 1-2-nederlag på overtid hjemme mot Anderlecht i den belgiske toppdivisjonen søndag.

  Dermed økte avstanden mellom tabelltoer Anderlecht (57 poeng) og tabelltreer Brugge (45). Sistnevnte står med poengtap i to strake kamper.

  Hugo Vetlesen spilte hele kampen for Brugge, mens Antonio Nusa ble byttet ut med to minutter igjen av ordinær spilletid. Ingen av nordmennene noterte seg for målpoeng.

  Nilson Angulo ble matchvinner ett minutt på overtid

  I første halvdel av mars skal Deilas lag ut i to oppgjør mot Molde i serieligaen. Vinneren går videre til kvartfinale. (NTB)

  S1rZhprczrI
  Foto: NTB
 • Sarabia sikret Wolverhampton-revansj mot tabelljumboen

  Wolverhampton vant 1-0 over Sheffield United i Premier League søndag. Tabelljumboen får stadig en vanskeligere jobb med å holde plassen i det gjeve selskap.

  Nyopprykkede Sheffield United ligger helt i bunn av Premier League med 13 poeng, like mange som Burnley på plassen over.

  Everton innehar den siste plassen på trygg grunn med åtte poeng ned til tabelljumboen. Sheffield United måtte se tre nye poeng ryke da Pablo Sarabia headet inn 1-0-målet til Wolves etter en halvtime søndag.

  Wolverhampton er ett av bare tre lag som har tapt for Sheffield United i Premier League tidligere i sesongen. Forrige oppgjør mellom lagene endte 2-1 til «The Blades».

  De oransjekledde ligger for øyeblikket på 8.-plass med 38 poeng.

  Wolverhamptons neste kamp er mot Brighton i FA-cupen, mens Sheffield United møter Arsenal til ligakamp. (NTB)

  Sarabia
  Foto: AP
 • Fotballspiller i koma etter hodeskade

  Bordeaux-spiller Alberth Elis er lagt i kunstig koma etter at han pådro seg en alvorlig hodeskade under en ligakamp mot Guingamp lørdag.

  Helt i starten av kampen var Elis oppe i en hodeduell med Guingamp-spiller Donatien Gomis, som medførte at førstnevnte fikk en stygg hodesmell.

  Dermed fikk han behandling på banen i flere minutter før han ble fraktet ut.

  28-åringen fra Honduras var ved bevissthet da han ble tatt med til sykehuset, men ble lagt i kunstig koma etter flere undersøkelser som viste at han hadde pådratt seg en alvorlig hodeskade. Det skriver flere franske medier, deriblant L`Equipe.

  Alberth Elis
  Foto: AP
 • Aston Villa med viktig seier – Glasner vant i Crystal Palace-debuten

  Douglas Luiz scoret to ganger da Aston Villa slo Nottingham Forest 4-2 og tok verdifulle poeng i jakten på en topplassering i Premier League.

  Luiz scoret to ganger, mens Ollie Watkins og Leon Bailey bidro med hver sitt mål i hjemmeseieren.

  Trepoengeren gjør at Birmingham-laget beholder fjerdeplassen også etter denne runden. Det skiller fem poeng ned til Tottenham, som har en kamp mindre spilt. Ned til Manchester United på sjetteplass er det åtte poeng. United tapte 1-2 for Fulham lørdag.

  Oliver Glasner ledet sin første kamp som Crystal Palace-manager i 3-0-seieren over Sander Berges Burnley. Glasner erstattet veteranen Roy Hodgson tidligere i uken og fikk se Chris Richards, Jordan Ayew og Jean Philippe Mateta fikse seier for London-klubben.

  Berge startet på Burnleys midtbane sammen med Josh Brownhill, men nordmannen måtte før pause se makkeren forlate banen med rødt kort etter å ha stoppet en stor Palace-sjanse på ulovlig vis. Han sendte Jefferson Lerma i bakken foran mål og ble sendt av gresset.

  Lewis Dunk sørget for at Brighton fikk med seg ett poeng i 1-1-kampen mot Everton lørdag. Jarrad Branthwaite sendte Everton i ledelsen, men på overtid stanget Dunk ballen i nettet. (NTB)

  Douglas Luiz
  Foto: AP
Terland
Molde-spilleren Emil Breivik måtte bæres ut på båre etter stygg skade i cupfinalen.