Hopp til innhold

Fotball

 • Supporteralliansen fordømmer blusskasting: – Uforsvarlig

  Det tok kun fem minutter før Sarpsborg 08 tok ledelsen i Østfold-derbyet borte mot Fredrikstad, det første derbyet mellom de to i serien siden 2011.

  Det førte til både jubel og utbredt bruk av blussing på bortefeltet. Flere av blussene ble kastet inn på banen og skapte tydelige merker på kunstgresset i Fredrikstad.

  I tillegg var også blussene like ved da Mai Traoré trillet ballen i mål, bare for å se at målet ble annulert for offside.

  – Det er jo totalt idiotisk å stå og kaste ting som brenner ut på kunstgresset og de stopper nesten også angrepet til Mai Traoré, sa TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen.

  Norsk Supporterallianse ga også klart uttrykk for hva de mente om saken.

  – Kastingen av bluss vi ser fra bortefeltet i Fredrikstad er fullstendig uforsvarlig og i strid med alt alle konstruktive krefter som arbeider for kontrollert bruk av pyro forsøker å få til. Vi verken kan eller kommer til å forsvare dette, skrev de på X.

  Kampen ble stanset i en liten periode mens blussene ble fjernet fra banen.

  Fredrikstad utlignet ved Sigurd Kvile like etter pause, men Sarpsborg 08 tok tilbake ledelsen da Franklin Tebo headet inn ballen etter et hjørnespark et drøyt kvarter før slutt. Til slutt endte det 2-2 etter et overtidsmål fra Fredrikstad.

  Bluss Fredrikstad
  Foto: NTB
 • Haaland satte ny sløserekord i Premier League

  Erling Braut Haaland fikk til slutt en scoring hjemme mot Luton, da han et kvarter før slutt scoret på straffe og sendte Manchester City opp til 3-0.

  Like etter ble han byttet ut til fordel for Oscar Bobb, og fra benken fikk han se et par nye scoringer. City vant til slutt 5-1 og er foreløpig oppe på tabelltopp, to poeng foran Arsenal og Liverpool, med én kamp mer spilt.

  Haaland har de siste ukene fått kritikk for banespillet sitt av flere eksperter og heller ikke foran mål fikk han det helt til å stemme i lørdagens kamp.

  Nordmannen hadde flere store sjanser tidlig i kampen og var også siste City-spiller på ballen på deres første mål, da han sendte av gårde et skudd som var på vei langt utenfor, men som gikk via en Luton-forsvarer og i mål.

  Haaland bommet i løpet av kampen på to såkalt «store sjanser». Dermed har han misset på hele 30 store sjanser i Premier League denne sesongen.

  Det er to mer enn han hadde forrige sesong og rekord i å ha bommet på flest store sjanser i en Premier League-sesong, siden man startet å føre statistikken i 2010/11-sesongen.

  Samtidig er han også toppscorer. Lørdagens straffescoring gjør at nå står med 20 mål i Premier League denne sesongen.

  Erling Haaland
 • Ajer må stå over Brentford-kamp

  Kristoffer Ajer har spilt seg til fast plass i Brentford-forsvaret den siste tiden, hvor han har spilt hvert minutt i alle de ni siste seriekampene.

  Til lørdagens hjemmekamp mot Sheffield United er han imidlertid ikke med i troppen.

  Brentford-manager Thomas Frank forteller at Ajer sliter med en liten leggskade.

  – Forhåpentligvis må han bare stå over denne kampen. Det er en for stor risiko å spille med ham (lørdag), og ikke verdt det på det nåværende tidspunktet i sesongen, sier Frank i en oppdatering på X.

  Premier League - Brentford v Wolverhampton Wanderers
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
 • Vetlesen matchvinner for Club Brugge

  Hugo Vetlesen scoret kampens eneste mål da Club Brugge slo greske PAOK 1-0 på hjemmebane torsdag kveld.

  Kampen var den første av to kamper i kvartfinalen i Serieligaen. Returoppgjøret spilles neste torsdag.

  Scoringen kom allerede etter fem minutter, da Vetlesen mottok en ball inni 16-meteren og raskt plasserte ballen ned i hjørnet.

  Vetlesen ble byttet ut i kampens 73. minutt. Samtidig kom Antonio Nusa inn for den belgiske klubben.

  Brugge fikk et straffespark like etter kampen, men misbrukte muligheten og dermed endte det altså 1-0.

  Hugo Vetlesen Club Brugge
  Foto: AP
 • Sheffield United får poengtrekk i sin neste sesong på nivå to

  Den engelske fotballklubben Sheffield United har akseptert et poengtrekk på to poeng i sin neste sesong i engelsk mesterskapsserie.

  Klubben er i øyeblikket sist i Premier League, med ni poeng opp til trygg plass, så gjensynet med nivå to kan komme allerede til høsten.

  Straffen er ilagt av Football League (EFL) og kommer av at Sheffield United var sent ute med betalinger til andre klubber i sesongen 2022-23. I tillegg til to poengs trekk er et trekk på ytterligere to poeng gjort betinget.

  Det aktiveres dersom Sheffield United overskrider betalingsfrist ved spillerovergang eller lignende i minst fem dager. EFL påpeker at klubben til sammen har overskredet betalingsfrister med over 550 dager.

  Sheffield United melder på sitt nettsted at klubben aksepterer straffen selv om alle betalinger nå er utført. (NTB)

  7WwyfbamsVM
  Foto: Reuters
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven