Målfest på Anfield

Fire mål av både Liverpool og Arsenal sørget for målfest på Anfield.

Arsenals Andreij Arsjavin
Foto: Phil Noble / REUTERS

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble en kamp hvor Fernando Torres og Andreij Arsjavin spilte hovedrollene, og ingen av lagene ville tape.

Liverpool på Anfield startet kampen forrykende og en Fernando Torres i toppslag spilte seg til mange store målsjanser. Bare en god Fabinaski i Arsenal-målet hindret at de røde ledet.

Arsenal på sin side var langt mer effektive. På en av sine første sjanser satte Andreij Arsjavin ballen i målet etter flott spill innenfor 16-meteren.

Liverpools Fernando Torres nikker inn 1-1 for Liverpool

Liverpools Fernando Torres nikker inn 1-1 for Liverpool

Foto: ANDREW YATES / AFP

Liverpool gav imidlertid ikke opp og fortsatte kjøret mot Arsenal-målet, og bare fire minutter etter pause fikk Torres lønn for strevet da nikken hans fra 10 meter gikk i mål. Sju minutter senere var Yossi Benayoun på rett plass og sendte Liverpool i føringen etter at han kranglet ballen i mål fra skrå vinkel.

Men russiske Arsjavin hadde ikke tenkt å gi seg med ett mål. Først dunket han inn utlikningen fra 20 meter, før han satte inn 3-2 etter en dårlig klarering av Liverpool-forsvaret. Aurelio sendte ballen til Arsjanvin som stod på straffemerket og enkelt skjøt ballen i mål.

Triller til siste sekund

Torres ville ikke være stort dårligere. Bare tre minutter etter at Arsenal gikk opp i ledelsen satte han inn utlikningen fra 12 meter.

Arsjavin hadde likevel ikke gitt seg for kvelden. I siste spilleminutt kontret Arsenal, og Arsjavin ble spilt fri på venstresiden. Alene med målvakten gjorde han ingen feil og skjøt inn sitt fjerde mål for kvelden med strak vrist.

De fleste trodde da at kampen var avgjort, men Liverpool hadde ikke mistet troen. Benayoun ble også tomålsscorer med skuddet som gikk i mål fra kloss hold.

Dermed ble det poengdeling og tabelltopp på Liverpool, men i kampen om seriegullet gav de røde bort to poeng til erkerival Manchester United som har samme poengsum og to kamper til gode.

I morgen kan United ta tilbake tabelltoppen når de møter Portsmouth.

Laster innhold, vennligst vent..

Hvem vinner serien? Diskuter!

Fotball

Oppsummert

  • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.