Hopp til innhold

Målfest på Anfield

Fire mål av både Liverpool og Arsenal sørget for målfest på Anfield.

Arsenals Andreij Arsjavin
Foto: Phil Noble / REUTERS

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble en kamp hvor Fernando Torres og Andreij Arsjavin spilte hovedrollene, og ingen av lagene ville tape.

Liverpool på Anfield startet kampen forrykende og en Fernando Torres i toppslag spilte seg til mange store målsjanser. Bare en god Fabinaski i Arsenal-målet hindret at de røde ledet.

Arsenal på sin side var langt mer effektive. På en av sine første sjanser satte Andreij Arsjavin ballen i målet etter flott spill innenfor 16-meteren.

Liverpools Fernando Torres nikker inn 1-1 for Liverpool

Liverpools Fernando Torres nikker inn 1-1 for Liverpool

Foto: ANDREW YATES / AFP

Liverpool gav imidlertid ikke opp og fortsatte kjøret mot Arsenal-målet, og bare fire minutter etter pause fikk Torres lønn for strevet da nikken hans fra 10 meter gikk i mål. Sju minutter senere var Yossi Benayoun på rett plass og sendte Liverpool i føringen etter at han kranglet ballen i mål fra skrå vinkel.

Men russiske Arsjavin hadde ikke tenkt å gi seg med ett mål. Først dunket han inn utlikningen fra 20 meter, før han satte inn 3-2 etter en dårlig klarering av Liverpool-forsvaret. Aurelio sendte ballen til Arsjanvin som stod på straffemerket og enkelt skjøt ballen i mål.

Triller til siste sekund

Torres ville ikke være stort dårligere. Bare tre minutter etter at Arsenal gikk opp i ledelsen satte han inn utlikningen fra 12 meter.

Arsjavin hadde likevel ikke gitt seg for kvelden. I siste spilleminutt kontret Arsenal, og Arsjavin ble spilt fri på venstresiden. Alene med målvakten gjorde han ingen feil og skjøt inn sitt fjerde mål for kvelden med strak vrist.

De fleste trodde da at kampen var avgjort, men Liverpool hadde ikke mistet troen. Benayoun ble også tomålsscorer med skuddet som gikk i mål fra kloss hold.

Dermed ble det poengdeling og tabelltopp på Liverpool, men i kampen om seriegullet gav de røde bort to poeng til erkerival Manchester United som har samme poengsum og to kamper til gode.

I morgen kan United ta tilbake tabelltoppen når de møter Portsmouth.

Laster innhold, vennligst vent..

Hvem vinner serien? Diskuter!

Fotball

 • Dagbladet: Alfie Haaland flyttar til Sveits

  Dagbladet melder at opplysningar i folkeregisteret og det britiske selskapsregisteret viser at faren til fotballspelar Erling Braut Haaland har flytta til Sveits.

  Han skal ha flytta til den sveitsiske fjellandsbyen Andermatt 5. mai i år.

  Avisa skriv at han no blir sambygding med milliardæren Kjartan Aas, som er ein av dei mest omtalte norske skatteflyktningane.

  Alf Inge Haaland har ikkje svart på avisa sine spørsmål om flyttinga.

  Alfie Haaland
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Straus henter stjerneduo til Bayern

  De tidligere Chelsea-spillerne Pernille Harder og Magdalena Eriksson har begge sluttet seg til Alexander Straus' Bayern München-lag.

  Harder og Eriksson har spilt i Chelsea i flere år, men bytter beite til tysk fotball, opplyser Bayern på sine nettsider torsdag. Duoen er kjærester og har tidligere uttalt at de ønsker å spille i samme klubb.

  Danske Harder og svenske Eriksson har skrevet under på hver sin treårskontrakt med laget som ledes av norske Alexander Straus. Han tok nylig klubben til seriemesterskapet.

  Alexander Straus
  Foto: JUSTIN TALLIS / AFP
 • Kjetil Knutsen aktuell for Ajax

  Kjetil Knutsen er ein av kandidatane til trenarjobben i Ajax, hevdar den nederlandske avisa De Telegraaf. Dei skriv at toppklubben vil avgjera trenarspørsmålet innan to dagar.

  TV 2 skriv at Knutsen sin agent har vore i Nederland dei siste to vekene. Ifølgje De Telegraaf ønskjer han ikkje å svara på om han har snakka med klubben.

  Arnabuen har vore Bodø/Glimt-trenar sidan 2018, og har tidlegare vore trenar for Åsane, Fyllingsdalen og Fyllingen, i tillegg til toppspelarutviklar for Brann.

  Kjetil Knutsen
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Har satt dato for Moldes CAS-høring

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) har satt opp dato for når saken mellom Molde og Abidjan City skal behandles, det skriver TV 2. Saken er satt til 15. juni.

  Abdijan City, som holder til i Elfenbenskysten, har klaget inn Molde til CAS fordi de mener at den norske klubben «stjal» David Datro Fofana. Molde mener på sin side at Fofana stod uten kontrakt da de hentet ham i 2021, mens Abdijan mener han hadde kontrakt med dem.

  Fofana spiller nå i Chelsea etter overgangen fra Molde i vinter.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Sandefjord (2-1)
  Foto: Marius Simensen / NTB
 • Stabæk med to utvisninger i seier over VIF

  Stabæk påførte Vålerenga 2-1-tap på Nadderud i Eliteserien mandag. Videodømming ble tatt i bruk tre ganger og resulterte i et omdiskutert mål og to utvisninger

  Kasper Høgh sendte Stabæk i føringen da han styrte ballen i mål ved bakerste stolpe etter åtte minutter. Drøyt ti minutter før hvilen doblet Høghs spissmakker Mushaga Bakenga ledelsen. Bildene i etterkant viste at 30-åringens brukte hånden da han dempet ballen. Det ble gjort en VAR-sjekk, men målet ble likevel stående.

  Fem minutter etter pause traff Stabæk-kaptein Fredrik Krogstad beinet til Seedy Jatta. Dommeren delte først ut det gule kortet, men etter å ha sett situasjonen på VAR-monitoren ble det omgjort til rødt.

  Ti minutter før slutt fikk også Tobias Pachonik rødt kort for en hands i feltet.

  Stefan Strandberg reduserte fra straffemerket for gjestene, men VIF greide aldri å fullførte opphentingen, skriver NTB.

  Eliteserien 2023: Stabæk - Vålerenga (runde 8)
  Foto: Heiko Junge / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund