Målfest på Anfield

Fire mål av både Liverpool og Arsenal sørget for målfest på Anfield.

Arsenals Andreij Arsjavin
Foto: Phil Noble / REUTERS

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble en kamp hvor Fernando Torres og Andreij Arsjavin spilte hovedrollene, og ingen av lagene ville tape.

Liverpool på Anfield startet kampen forrykende og en Fernando Torres i toppslag spilte seg til mange store målsjanser. Bare en god Fabinaski i Arsenal-målet hindret at de røde ledet.

Arsenal på sin side var langt mer effektive. På en av sine første sjanser satte Andreij Arsjavin ballen i målet etter flott spill innenfor 16-meteren.

Liverpools Fernando Torres nikker inn 1-1 for Liverpool

Liverpools Fernando Torres nikker inn 1-1 for Liverpool

Foto: ANDREW YATES / AFP

Liverpool gav imidlertid ikke opp og fortsatte kjøret mot Arsenal-målet, og bare fire minutter etter pause fikk Torres lønn for strevet da nikken hans fra 10 meter gikk i mål. Sju minutter senere var Yossi Benayoun på rett plass og sendte Liverpool i føringen etter at han kranglet ballen i mål fra skrå vinkel.

Men russiske Arsjavin hadde ikke tenkt å gi seg med ett mål. Først dunket han inn utlikningen fra 20 meter, før han satte inn 3-2 etter en dårlig klarering av Liverpool-forsvaret. Aurelio sendte ballen til Arsjanvin som stod på straffemerket og enkelt skjøt ballen i mål.

Triller til siste sekund

Torres ville ikke være stort dårligere. Bare tre minutter etter at Arsenal gikk opp i ledelsen satte han inn utlikningen fra 12 meter.

Arsjavin hadde likevel ikke gitt seg for kvelden. I siste spilleminutt kontret Arsenal, og Arsjavin ble spilt fri på venstresiden. Alene med målvakten gjorde han ingen feil og skjøt inn sitt fjerde mål for kvelden med strak vrist.

De fleste trodde da at kampen var avgjort, men Liverpool hadde ikke mistet troen. Benayoun ble også tomålsscorer med skuddet som gikk i mål fra kloss hold.

Dermed ble det poengdeling og tabelltopp på Liverpool, men i kampen om seriegullet gav de røde bort to poeng til erkerival Manchester United som har samme poengsum og to kamper til gode.

I morgen kan United ta tilbake tabelltoppen når de møter Portsmouth.

Laster innhold, vennligst vent..

Hvem vinner serien? Diskuter!

Fotball

 • Arsenal lekte seg til seier

  Bukayo Saka og Gabriel Martinelli scoret målene da Arsenal vant 2-0 over Newcastle lørdag. Martin Ødegaard spilte fra start for vertene, som dominerte banespillet fullstendig. Arsenal har nå like mange poeng som West Ham på den viktige fjerdeplassen, men står med én kamp mer spilt. Nyrike Newcastle ligger helt sist på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • VM blir uten Italia eller Portugal

  Portugal og Italia kom i samme gruppe i det europeiske omspillet til VM i Qatar, og dermed går VM uten minst en av de to nasjonene.

  De to lagene skal møte henholdsvis Nord-Makedonia og Tyrkia i semifinale, og om de vinner der, vil de altså møte hverandre til en finale om VM-plassen.

  Italia er regjerende EM-mester, mens Portugal hadde tittelen før italienerne overtok den i sommer.

  Sverige skal opp mot Tsjekkia i semifinalen, og tar de seg videre, møter de enten Russland eller Polen til kamp om VM-plass.

  I den siste gruppen er semifinalene som følger: Skottland – Ukraina og Wales – Østerrike.

  World Cup - UEFA Qualifiers - Group A - Portugal v Republic of Ireland
  Foto: Pedro Nunes / Reuters
 • Rangnicks advokat bekrefter

  Ralf Rangnick er klar til å bli Manchester Uniteds midlertidige manager, opplyser hans advokat. Kontrakten er foreløpig ikke signert.

  Rangnicks advokat bekrefter overfor det tyske sportsnyhetsbyrået SID at kontraktforhandlingene snart er ferdige.

  Tyskeren kommer fra jobben som sportsdirektør i Lokomotiv Moskva. Han har tidligere ledet Rangnick har trent både Hannover, Schalke, Hoffenheim og RB Leipzig i tysk Bundesliga.

  Det er ventet at 63-åringen signerer en kontrakt på seks måneder. Han erstatter Ole Gunnar Solskjær, som forlot klubben søndag. Michael Carrick har fungert som trener for laget i mellomtiden og tok United videre til sluttspillet i mesterligaen med 2-0-seier mot Villarreal tidligere i uken.

  Rangnick
  Foto: JOHN MACDOUGALL / AFP
 • Hevder Pochettino blir i klubben

  Mauricio Pochettino er linket til den ledige managerjobben i Manchester United, men Paris Saint-Germain avviser bestemt at argentineren er på vei bort.

  Pochettino har vært blant de heteste kandidatene til å etterfølge sparkede Ole Gunnar Solskjær på Old Trafford. Det har vært spekulert på at argentineren kan bli kjøpt ut av PSG-kontrakten etter inneværende sesong.

  Fredag avviser imidlertid den franske storklubbens sportsdirektør Leonardo at det blir aktuelt å slippe Pochettino, ifølge det franske nyhetsbyrået AFP.

  Brasilianeren tilbakeviser også meldingene om at klubben skal ha innledet samtaler med Zinédine Zidane om å bli ny trener. Ifølge Leonardo skal det ikke ha vært noen kontakt mellom partene.

  Manchester United-ledelsen har den siste tiden jaktet på Ole Gunnar Solskjærs arvtaker i sjefsstolen. Ifølge en rekke medier er klubben nær ved å komme til enighet med tyske Ralf Rangnick om å overta managerrollen på midlertidig basis.

  Spørsmålet om man også ser for seg den meritterte tyskeren i jobben på lang sikt, står ubesvart.

  Pochettino
  Foto: Scott Heppell / AP
 • Afrika støtter VM hvert andre år

  Det afrikanske fotballforbundet (CAF) støtter Fifas omstridte forslag om å arrangere fotball-VM for menn annethvert år.

  Forslaget ble vedtatt enstemmig på fredagens generalforsamling i Kairo.

  Forslaget om å doble hyppigheten av VM-sluttspillene har møtt massiv motstand, men Fifa-president Gianni Infantino har ikke gitt opp å få endringen vedtatt.

  Planene har særlig fått hard medfart i Europa. Uefa-president Aleksander Ceferin har truet med VM-boikott, og Norges Fotballforbund er på samme linje som Uefa. Også i Sør-Amerika og Asia er det sterk motstand.

  Soccer Biennial WCup Plan France
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
Zlatan Ibrahimovic
Mathias Normann