NRK Meny
Normal

Norge reddet av klumse-keeper

Norge skapte sjanse på sjanse, men var tannløse foran mål. Heldigvis hadde Montenegro-keeper Vukasin Poleksic en dårlig dag på jobben.

Grindheim scorer

Christian Grindheim scorer Norges 1-0-mål mot Montenegro. Keeper er slått i lufta, mens Montenegro-forsvarerne henvender seg til dommeren.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Norge - Montenegro: 2-1

Både Erik Huseklepp og John Carew har blitt kritisert for å være lite målfarlige. Det fikk vi se igjen i lørdagens kamp. Gang på gang gikk ballen i stolpene, på keeper eller over mål.

Begge spissene var svært gode i kampen, og skapte store sjanser for Norge. Men hver gang de kom til avslutningsmuligheter, var det som om de stivnet til.

Likevel holdt det akkurat for Norge, og i Egil "Drillo" Olsens 100. kamp som Norge-trener ble det 2-1-seier.

Les: Kampreferat

(saken fortsetter under bildet)

John Carew

John Carew viste flere gode tekniske detaljer i kampen, men rotet i de avgjørende øyeblikkene.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Savner en målscorer

NRK-ekspert Karl-Petter Løken la merke til at ingen av Norges mål kom etter spill. Det til tross for at vi skapte store sjanser.

- Jeg vil ikke trekke det så langt som at landslaget har et problem, men vi skulle gjerne hatt en notorisk målscorer. Vi skulle hatt en garantist for mål, som det Ole Gunnar Solskjær var. Det savner vi, sier Løken.

Luftens baron (1,79)

Likevel ble det altså seier. Montenegros keeper Vukasin Poleksic hadde nemlig en forferdelig dag på jobben. Etter 43 minutter gikk 179 centimeter høye Christian Grindheim opp i luftduell med keeperen.

Landslagsdebutant Ruben Yttergård Jensen slo en corner inn i feltet, men den ble stusset opp i lufta av en Montenegro-forsvarer. Det så ut som keeperen bare kunne plukke ballen fra lufta, men han hadde ikke regnet med Heerenveen-spiller Grindheim.

Haugesund-gutten slo keeperen i lufta, og ballen havnet i mål. 1-0.

Keeper-trøbbel

Keeper Poleksic viste tydelige svakhetstegn i feltarbeidet ved flere tilfeller i kampen. Og etter Montenegro hadde utlignet til 1-1, gikk det galt for Montenegro-keeperen igjen.

Morten Gamst Pedersen la inn et frispark fra siden. Keeperen la seg ned svært tidlig, og det så ut som ballen endret retning på hodet til Jon Inge Høiland eller en forsvarer før den seilte over hodet på Poleksic.

2-1, og Norge var reddet av to svake keeperprestasjoner.

Les: Full målforvirring etter Montenegro-kampen

Uenige i avgjørelsen

Montenegro-spillerne protesterte kraftig etter målet. De mente Grindheim hadde brukt ulovlige midler for å slå keeperen i lufta. Både Savo Paviceciv og stjernespiller Mirko Vucinic pådro seg gule kort for protester.

- Mange dommere ville blåst der, sa TV2-ekspert Lars Bohinen i pausen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

(saken fortsetter under bildet)

Erik Huseklepp

Erik Huseklepp var et konstant uromoment for Montenegro i kampen, men fikk ingen scoring. Her er han i kamp med Radoslav Batakunder.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Sterk åpning

Norge startet positivt, og skapte flere store sjanser de første tjue minuttene. John Carew hadde to av de største. Først var han millimetre fra å få hodet på en corner, før Montenegro-keeper Poleksic akkurat fikk avverget et skudd fra seksten meter med foten.

Også Erik Huseklepp skapte problemer for Montenegro-forsvaret. Brann-spilleren var svært nære å vri et skudd i mål fra spiss vinkel etter 18 minutter. Christian Grindheim satte returen høyt over mål.

Sjanse på sjanse

Og sjansesløseriet fortsatte. I det 34. minutt kom Huseklepp helt alene gjennom mot Poleksic, men igjen var avslutningen for dårlig. Denne gangen gikk ballen skyhøyt over Montenegros mål.

Montenegro holdt nullen helt til det 43. minutt. Og fort at Norge skulle score måtte altså en keeper tape i lufta mot en midtbanespiller på 179 centimeter.

Montenegro bedre med

I andre omgang kom Montenegro stadig bedre med i kampen, og skapte flere store sjanser. Også i første omgang hadde bortelaget et par gode muligheter. Likevel greide de aldri å få ballen i nettet bak Rune Allmenning Jarstein.

Montenegro er for øyeblikket nummer 64 på FIFA-rankingen. Norge er nummer 22. Ingen av lagene er kvalifisert til fotball-VM i Sør-Afrika.

Norges EM-gruppe

Norges kamper i EM-kvalifiseringen.

Foto: NRK

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.