NRK Meny
Normal

Norge faller på FIFA-ranking

Norge rykket én plass ned på FIFA-rankingen for juli, uten å ha spilt en eneste kamp siden rankingen i juni. Norge er verdens 12. beste fotballnasjon når kvalifiseringsgruppene til neste VM-skal trekkes.

Norge landslagsspillere

De norske landslagsgutta har ikke vært i aksjon i juli, men rykket likevel en plass ned på FIFA-rankingen

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Årsaken er Copa America. Den skapte store endinger for de søramerikanske lagene, og innebar blant annet at både Uruguay og Chile gjorde store hopp og passerte Norge.

Samtidig fall Mexico - som også deltok i Copa America - kraftig nedover og er nå langt bak Norge.

Snek seg foran Norge

Uruguay var nummer 18 før Copa America. Men de vant turneringen, og er nå nummer fem. Norge, England, Portugal og Italia er blant lagene Uruguay passerte.

Chile gikk fra 27. til 11. plass og snek seg ett poeng foran Norge.

Vinnerne på årets ranking er Copa Americas tapende semifinalister, overraskelseslagene Peru og Venezuela. De hevet seg henholdsvis 24 og 29 plasser.

Grunnlag for VM-trekningen

Sør-Amerikas store fotballnasjoner Brasil og Argentina skuffet i Copa Amerika, men falt ikke nedover lista av den grunn. Brasil gikk til og med én plass fram, til fjerde, mens Argentina står fast på tiendeplass.

Det er denne rankingen som FIFA bygger på når VM-kvalifiseringen skal trekkes lørdag.

For Europa betyr dagens ranking ingenting. Det har ikke vært spilt landskamper i Europa i juli, dermed er dagens Europa-ranking nøyaktig den samme som i juni. Og det betyr at Norge er nummer 8 i Europa og blir dermed toppseedet i trekningen lørdag kveld.

Her er seedingsnivåene i trekningen for Europa:

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.