NRK Meny
Normal

Nordlie tok sin første FFK-seier

Mens Vålerenga gikk på sitt tolvte tap for sesongen.

Wallace Fernando Pereira (midten), Mattias Andersson (t.v.) og Everton Santos da Costa
Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Fredrikstad - Vålerenga: 3-1.

Faktisk er det kun Fredrikstad (13) som har gått på flere tap enn VIF så langt i sesongen.

I dag kunne imidlertid Tom Nordlie innkassere sin første seier som FFK-trener, etter at det ble tap mot Tromsø sist gang.

- Det var mange som tvilte, jeg har aldri tvilt sjøl. Vi får suge på karamellen til i morgen, og så får vi jobbe videre. Akkurat nå er jeg bare veldig glad for tre poeng, sier Nordlie til NRK.

NRKSport.no fulgte kampen

Video nsps_upload_2009_9_12_18_10_14_1427.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Se intervju med Tom Nordlie her.

Hjemmelaget åpnet

Det var hjemmelaget som scoret først i oppgjøret. Mattias Andersson får hodet på ballen etter en corner og setter ballen i nettet.

Det var høy temperatur ute på banen i 1. omgang, og dommer måtte gi hele fire gule kort etter stygge taklinger. Kristofer Hæstad fikk seg blant annet en smell og og blødde stygt fra hodet.

Vålerenga ga imidlertid ikke opp, og etter 45 minutter sørger Morten Berre for utligning til VIF.

Tok over spillet

Etter en jevnspilt, om ikke godt spilt 1. omgang, tok FFK mer over spillet utover i 2. omgang. Vålerenga ble presset bakpå, og etter 56 minutter tar hjemmelaget ledelsen ved brasilianeren Éverton Santos da Costa etter et skudd fra kort hold.

Kun fire minutter senere økte landsmannen Wallace Fernando Pereira ledelsen. Han setter et vakkert frispark fra rundt 20 meters hold og lurer det rundt Vålerenga-muren. VIF-keeper Perkins er sjanseløs.

Klatret over streken

Fredrikstad klatret over nedrykksstreken etter seieren, og står nå med 25 poeng. Vålerenga er på 10. plass med 28 poeng.

Resultater og tabell

Fredrikstad skal ut i to meget viktige kamper i tiden framover. Motstandere er to lag som kjemper for å holde seg over streken. Først Strømsgodset i Drammen før Lillestrøm kommer til Fredrikstad.

Med lørdagens tap er også Vålerenga i høyeste grad innblandet i kampen for å unngå nedrykk. Martin Andresen & Co skal ut i lokaloppgjør mot Lyn neste uke, før Bodø/Glimt venter borte.

Fotballnyheter