NRK Meny
Normal

Nolan-show for Newcastle

Kevin Nolan ble den store helten med tre scoringer da Newcastle valset over Sunderland på hjemmebane søndag.

Kevin Nolan

Kevin Nolan jubler etter å ha scoret mot Sunderland.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

De svarte og hvite stoppet ikke før de hadde overlistet Sunderland-keeper Simon Mignolet fem ganger. 5-1 ble resultatet i lagenes første oppgjør siden Newcastle gjorde comeback på øverste nivå denne sesongen.

Kevin Nolan

Nolan puttet inn tre mål mot Newcastle.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Kampen startet ikke uventet med skyhøy intensitet. Lokalderbyet er av mange beskrevet som det tøffeste og mest fiendtlige av alle i England. De gule kortene fra dommer Phil Dowd nærmest haglet allerede fra start.

Kampfakta: Newcastle - Sunderland

Ikke mindre enn tre av hjemmelagets spillere havnet i Dowds bok allerede før et kvarter var spilt. Så startet Newcastle-kaptein Kevin Nolans show. Han sprakk nullen med et brassespark etter et hjørnespark.

Tabell og resultatservice Premier League

Doblet like etter

Samme mann doblet ledelsen ikke lenge etter. Den scoringen var ikke like vakker, men vel så viktig mot et Sunderland-forsvar som var fullt av selvtillit etter å ha holdt nullen i tre strake seriekamper.

Gjestene hang så til de grader ikke med på notene før hvilen, og det ble understreket da Newcastle fikk straffe på overtid av førsteomgangen. Nedum Onuoha kom inn for seint mot Jonas Gutierrez, og Shola Ameobi kunne øke ytterligere fra straffemerket.

Bramble utvist

I annen omgang gikk det fra vondt til verre for Sunderland. Midtstopper og tidligere Newcastle-spiller Titus Bramble taklet Andrew Caroll stygt. Bramble fikk rødt kort av dommer Dowd, som mente Newcastle-spissen ble fratatt en klar scoringsmulighet.

Bramble spilte selv for Newcastle fra 2002 til 2007, men ble aldri noen stor favoritt hos Toon Army, hovedsakelig på grunn av at han var uryddig i spillestilen og gjorde mange feil.

Nettopp dette var, sammen med fortiden hos erkerivalen, årsaken til at midtstopperen fikk en heller kjølig velkomst i Sunderland da manager Steve Bruce hentet ham fra Wigan i sommer.

Etter å ha spilt solid i sesongåpningen var Bramble i ferd med å bli tatt inn i varmen hos Sunderlands supportere før hatoppgjøret. Men det spørs om ikke lørdagens innsats vil gjøre det vanskelig for fansen å tilgi 29-åringen.

Utklassing

Med en mann mindre på banen ble Newcastles overtak bare enda større. Et nytt mål av Ameobi, pluss kveldens tredje fra Nolan, førte det festestemte hjemmelaget opp i 5-0.

Darren Bent scoret et trøstemål for gjestene etter en corner akkurat i det kampen hadde vart i 90 minutter. Det var nok en heller mager trøst for Sunderland på en marerittaktig søndag i nabobyen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.