Neymar med kontroversiell Argentina-støtte

Neymar håper Messi og Brasils erkerival Argentina slår Tyskland i VM-finalen søndag. Det får han ikke mye støtte for.

Neymar

De aller fleste i Brasil kommer til å heie på Tyskland under VM-finalen søndag, men Neymar velger å støtte rivalen Argentina og Messi.

Foto: VANDERLEI ALMEIDA / Afp

Messi

Messi får støtte fra lagkamerat på Barcelona, Neymar.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Den brasilianske superstjernen måtte bæres av banen i kvartfinalen mot Colombia etter en takling av Juan Camilo Zuniga og han fikk ikke spilt semifinalen mot Tyskland.

Etter at Brasil nå er ute av kampen om VM-tittelen, heier derfor den ryggskadde Barcelona-spilleren istedet på Argentina og hans gode venn Messi.

Og det er langt fra vanlig for en brasilianer. Det er nesten kontroversielt.

Argentina og Brasil er bitre rivaler på fotballbaner, og oppgjørene er sagnomsuste i fotballverden.

– Messis betydning og historie for idretten er så viktig. Han har vunnet mange trofeer, og jeg kommer til å heie på ham, sa Neymar under en følelsesladet pressekonferanse torsdag.

– Han er min venn, min lagkamerat og jeg ønsker ham lykke til.

– Jeg er likeglad

Neymar oppfordrer også lagkameratene til å ha litt stolthet når de møter Nederland i bronsefinalen lørdag.

– Vi må fullføre med æren i behold. Vi hadde sjansen til å bli mestere i vårt eget land, men feilet og greide ikke å vise hvor god brasiiansk fotball er. Derfor må vi se på denne kampen som finalen, understreker han.

Argentina-spiller Maxi Rodriguez sier han stiller seg likegyldig til Neymars støtte.

Han var likevel uventet diplomatisk da han kommenterte Neymars uttalelser bare noen timer etter Neymars pressekonferanse.

– Jeg er likeglad til at Neymar sier at Argentina eller Tyskland bør vinne VM. Det som bryr meg er hva de sier om det (hjemme i Argentina). Jeg bryr meg ikke om hva outsidere sier.

– Nå er vi alle tyskere

Argentina kan uansett ikke håpe på støtte fra brasilianerne når VM-finalen spilles. I semifinalen mellom Argentina og Nederland heiet hjemmepublikum på nederlenderne, og søndag vil de støtte tyskerne.

– Nå er vi alle tyskere, skrev blant annet den brasilianske sportsavisen Lance torsdag på førstesiden under et bilde av Lukas Podolski som under Tysklands opphold i Bahia poserer med et barn fra en indianerstamme i Amazonas.

– Tyskland knuste Brasils drøm om hexa. Nå må de hindre Argentinas tri (tredje tittel), skriver Lance.

Andre bruker sterkere ord enn det.

– Lag sju mål søndag også, skriver Hora henvendt til tyskerne, mens nettstedet UOL oppfordrer til å heie på Tyskland fordi det tyske laget i VM er mer brasiliansk enn Brasil.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter