Nannskog senket TIL med fire

Stabæks spissduo Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson har etter hvert blitt fryktet og beundret i eliteserien. Mot TIL sto duoen bak alle målene da Stabæk vant 5-0.

Daniel Nannskog scoret fire mål mot Tromsø
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Men det er Nannskog som vil bli husket etter å ha skåret fire på mål på rad i løpet av litt mer enn en halvtime.

Stabæk på sølvplass

I Bærum er det mer enn Nannskogs målskow man kan juble over. Etter at verken Viking eller Lillestrøm vant sine kamper klatrer Stabæk opp på sølvplass.

Klarer Stabæk å forsvare posisjonen etter siste serierunde vil dette bli klubbens beste plassering i serien noensinne. Stabæk har fra tidligere to bronsemedaljer, fra henholdsvis 1998 og 2003.

Det blir en meget spennede avslutningsduell om medaljene, da det bare er to poeng som skiller de tre lagene som er nærmest Brann. Men det er Stabæk som har forspranget og med seier borte mot Strømsgodset i Drammen er sølvet sikret.

 

NRKsport.no fulgte kampen

Tett og jevnt på Nadderud

Det skulle ta lang tid før Stabæk fikk hull på byllen mot et hardt kjempende Tromsø. Til å begynne med var banespillet jevnt, men det var Stabæk som skapte mulighetene. Særlig Daniel Nannskog var hissig på grøten og viste hva publikum i Bærum hadde i vente.

Stabæk skapte fem store målsjanser i 1.omgang, men måtte allikevel gå til pause uten mål. Dette skulle blåtrøyene imidlertid rette opp i 2. omgang.

Målorgie i kampens siste omgang

Ti minutter etter pause dukket Veigar Pall Gunnarsson opp å ga Stabæk en fortjent ledelse. Da Stabæk fikk straffe like etterpå som Daniel Nannskog satte kontant i mål var luften gått ut av Tromsø-ballongen.

Daniel Nannskog var tydeligvis ikke fornøyd med kun ett mål. I løpet av kampens tyve siste minutter satte han inne ytterligere tre mål alene med Sead Ramovic i Tromsøs mål. Dermed er Daniel Nannskog oppe i 18 mål totalt. Allikevel ser jakten på toppskårer tittelen ut til å være tapt, siden Thorstein Helstad har 22 mål. Men hvem vet, kanskje putter Nannskog fire nye mål når Stabæk avslutter borte mot Strømsgodset.

 

Fotballnyheter