Nannskog senket TIL med fire

Stabæks spissduo Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson har etter hvert blitt fryktet og beundret i eliteserien. Mot TIL sto duoen bak alle målene da Stabæk vant 5-0.

Daniel Nannskog scoret fire mål mot Tromsø
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Men det er Nannskog som vil bli husket etter å ha skåret fire på mål på rad i løpet av litt mer enn en halvtime.

Stabæk på sølvplass

I Bærum er det mer enn Nannskogs målskow man kan juble over. Etter at verken Viking eller Lillestrøm vant sine kamper klatrer Stabæk opp på sølvplass.

Klarer Stabæk å forsvare posisjonen etter siste serierunde vil dette bli klubbens beste plassering i serien noensinne. Stabæk har fra tidligere to bronsemedaljer, fra henholdsvis 1998 og 2003.

Det blir en meget spennede avslutningsduell om medaljene, da det bare er to poeng som skiller de tre lagene som er nærmest Brann. Men det er Stabæk som har forspranget og med seier borte mot Strømsgodset i Drammen er sølvet sikret.

 

NRKsport.no fulgte kampen

Tett og jevnt på Nadderud

Det skulle ta lang tid før Stabæk fikk hull på byllen mot et hardt kjempende Tromsø. Til å begynne med var banespillet jevnt, men det var Stabæk som skapte mulighetene. Særlig Daniel Nannskog var hissig på grøten og viste hva publikum i Bærum hadde i vente.

Stabæk skapte fem store målsjanser i 1.omgang, men måtte allikevel gå til pause uten mål. Dette skulle blåtrøyene imidlertid rette opp i 2. omgang.

Målorgie i kampens siste omgang

Ti minutter etter pause dukket Veigar Pall Gunnarsson opp å ga Stabæk en fortjent ledelse. Da Stabæk fikk straffe like etterpå som Daniel Nannskog satte kontant i mål var luften gått ut av Tromsø-ballongen.

Daniel Nannskog var tydeligvis ikke fornøyd med kun ett mål. I løpet av kampens tyve siste minutter satte han inne ytterligere tre mål alene med Sead Ramovic i Tromsøs mål. Dermed er Daniel Nannskog oppe i 18 mål totalt. Allikevel ser jakten på toppskårer tittelen ut til å være tapt, siden Thorstein Helstad har 22 mål. Men hvem vet, kanskje putter Nannskog fire nye mål når Stabæk avslutter borte mot Strømsgodset.

 

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Nysigneringane blomstra for Chelsea

  Chelsea slo Krasnodar komfortabelt 4-0 på bortebane i den andre gruppespel-kampen i meisterligaen. Callum Hudson-Odoi skåra det første. Så viste nysigneringane seg fram, først Timo Werner som sette inn 2-0 på straffespark. Like etter spelte han ballen til ein annan nykommar, da Hakim Ziyech sette inn det tredje. Rett før slutt la Christian Pulisic på til 4-0. Chelsea har med det fire poeng etter dei to første kampane, medan Krasnodar står med eitt poeng.

  Champions League - Group E - FC Krasnodar v Chelsea
  Foto: Anton Vaganov / Reuters
 • Spansk fotball uten betting-penger

  Toppklubbene i spansk fotball får ikke lenger ta imot sponsorpenger fra tippe- og bettingselskaper. Sju klubber har i dag solgt enten plass på trøyene eller navn på stadion. Klubbene mener de taper inntekter de trenger etter koronapandemien.

 • Barcelona sa ja til superliga

  Barcelonas president Josep Maria Bartomeu sa måndag ja til tilbodet om å spele i ein ny superliga. Det opplyste klubbpresidenten i går, sasmtundes som han trekte seg frå jobben.

  I førre veke blei det kjent at det er planer om ein ny europeisk superliga med 18 klubbar frå dei største fotballnasjonane. Det er dei amerikanske eigarane av Liverpool og Manchester United som skal vere dei største pådrivarane, og FIFA skal også vere positiv.

  Ryktet om slike planer har dukka opp med ujamne mellomrom i mange år. Men Barcelonas offisielle ja blir betrakta som ei bombe, ifølgje danske Ekstrabladet.

  Superligaen kan kome til å starte allereie i 2022. Kampane skal gå parallelt med dei heimlege ligaene, men vil vere eit stort trugsmål mot meisterliga og europaliga, ifølgje opplysningar i Sky Sports.

  Bartomeu opplyste også at Barcelona støttar FIFAs forslag om utvida klubb-VM med 24 lag kvart fjerde år.

 • Sluttar som Barcelona-president

  Josep Maria Bartomeu har sagt opp som president for fotballklubben Barcelona, melder den spanske avisa Sport tysdag ifølge Reuters. Bartomeu har fått mykje kritikk det siste året grunna finansielle problem og store tap for klubben i Champions League.

  Bartomeu
  Foto: JOSEP LAGO / AFP