N'Doye håner Rosenborg før kampen

FC Københavns angrepsvåpen Dame N'Doye ser ikke på kveldens kamp som noe mer enn en vanlig seriekamp.

Dame N'Doye

Dane N'Doye kan bli en viktig spiller for FCK mot Rosenborg i Parken.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

– For meg er dette en kamp som alle andre. Som å spille mot Nordsjælland eller Lyngby. Det er ikke større å score mot Rosenborg enn for eksempel Lyngby. Alle mål er like viktig, sier N'Doye til den danske avisen Tipsbladet.

Følg kampen direkte: FC København - Rosenborg kl 20.45

Senegaleseren, som var aktuell for Rosenborg før han havnet i Danmark, hadde en svak kamp i det første møtet på Lerkendal i forrige uke, men er innstilt på å levere når Rosenborg inntar Parken onsdag kveld.

– Jeg har alltid noe å bevise, sier N'Doye.

Les også: - Håper for guds skyld ikke Rosenborg vinner

(artikkelen fortsetter under bildet)

Dame N'Doye

Dame N'Doye slet mot danske Kris Stadsgaard i det første møtet mellom lagene på Lerkendal.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Kan bli avgjørende

25-åringen er Københavns toppscorer i årets danske Superliga, med fem nettkjenninger på de seks første kampene.

Hør kampen på NRK Radio: FC København - Rosenborg fra kl 20.40

Den møtende spissen kan bli den avgjørende faktoren i Ståle Solbakkens jakt etter nok et gruppespill i mesterligaen. Sist FCK kvalifiserte seg til mesterligaen var i 2006 - Ståles første sesong som København-trener.

– I Trondheim hadde han en dårlig dag, hvor han bommet noen klare sjanser og slet fysisk. Men han er tilbake for fullt i kveldens kamp, sier FCK-trener Ståle Solbakken om sin viktige angriper.

Les også: Her er RBKs lagoppstilling mot København

FCK leder den danske serien etter seks runder, med fem seire og ett uavgjort-resultat. Laget har, i likhet med RBK, ikke tapt i sin hjemlige serie så langt i sesongen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotball

Oppsummert

 • 19.00: FIFA kårer verden beste fotballspillere på både herre- og kvinnesiden. Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen kan havne på årets lag.
 • Premier League gjør det vanskeligere å få utsatt kamper

  Fotballigaen Premier League tar grep for å unngå at klubber får utsatt kamper med mindre de har et betydelig smitteutbrudd i sine tropper.

  Den nye regelen er innført etter uenigheter og kritikk fra klubber og fans den siste tiden. Enkelte PL-klubber har fått utsatt kamper på grunn av korona- og skadeutsatte staller, mens andre har fått avslag på sine søknader.

  Onsdag fastslår Premier League at klubber som fra nå av søker om å få utsatt kamper på grunn av covid-19, må kunne vise til minst fire positive tilfeller i troppen sin.

  Regelendringer trer i kraft foran den neste kampen i ligaen, som spilles 5. februar. Da skal Burnley i aksjon mot Joshua Kings klubb Watford.

  Fra før har regelen vært at en klubb må kunne bevise at den har færre enn 13 utespillere og én keeper i A-lagstroppen tilgjengelig. Da har man ikke skilt mellom koronasykdom og andre årsaker til forfall.

  I desember og januar ble 22 kamper i den engelske toppdivisjonen utsatt på grunn av pandemien. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: David Cliff / AP
 • Martial leies ut til spansk klubb

  Manchester United har blitt enig med den spanske fotballklubben Sevilla om et utlån av den offensive spilleren Anthony Martial for resten av sesongen

  Det bekrefter klubben på sine nettsider.

  Innhoppet til franskmannen mot West Ham i Premier League i midten av januar blir de siste minuttene på fotballbanen for Martial i Manchester United-drakten, iallfall på en god stund.

  Det er ingen klausul i avtalen som kan gjøre Martial til permanent Sevilla-spiller, så franskmannen skal returnere til Manchester United etter sesongslutt.

  Martial har hatt en vanskelig sesong i United, etter at både Jadon Sancho og Cristiano Ronaldo kom inn i sommer, og i desember informerte han Manchester United-manager Ralf Rangnick om at han ønsket å forlate klubben. Nå er utlånet et faktum.

  Martials nåværende kontrakt med United løper fram til 2025 (2024 pluss opsjon på ett år).

  Premier League - Manchester United v Everton
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Hodgson tar over Watford

  Roy Hodgson blir ny manager for Watford. Det bekrefter klubben i en pressemelding.

  Hodgson ledet Crystal Palace fra 2017 til 2021, og ga seg i utgangspunktet som manager etter den perioden.

  Nå er imidlertid 74-åringen klar for ny jobb, og det blir hans 23. periode som hovedtrener i en klubb.

  Han tar over for en annen veteran, Claudio Ranieri. Watford har slitt i nedrykksstriden denne sesongen, og ligger foreløpig på sisteplass i Premier League.

  Pozzo-familien, som eier Watford, har tidligere jobbet med Hodgson under hans korte tid i Udinese for 20 år siden. Nå gjenforenes de i England.

  FILE PHOTO: Premier League - Crystal Palace v Arsenal
  Foto: XXSTRINGERXX xxxxx / Reuters
 • Mané sendte Senegal til kvartfinale

  Storfavoritt Senegal slet lenge mot lille Kapp Verde i afrikamesterskapets åttedelsfinale, men vant 2-0 etter at motstanderen fikk to mann utvist.

  Kapp Verde har vært en av mesterskapets mange overraskelser, og laget holdt nullen i over en time, men Liverpool-stjernen Sadio Mané satte inn ledermålet i det 63. minutt.

  Da var Kapp Verde redusert til ni mann etter at midtbaneankeret Patrick Andrade og keeper Vozinha var sendt av banen med rødt kort. Andrade ble utvist i det 27. minutt, Vozinha i det 57., begge etter VAR-inngripen.

  Vozinha ble utvist etter å ha skallet med Mané. Tydelig preget av hodesmellen spilte Senegal-kapteinen videre lene nok til å score ledermålet, men så måtte han ut.

  Kampen levde helt til overtiden, da Ahmadou Bamba Dieng satte inn 2-0. Det var Dieng som kom inn for Mané.

  Sadio Mane
  Foto: PIUS UTOMI EKPEI / AFP