Normal

Merkel og Cameron ser Tyskland-England

Den tyske forbundskansleren og den ferske britiske statsministeren vurderer å se søndagens VM-drama sammen.

Angela Merkel og David Cameron møttes i forkant av et EU-toppmøte i Brussel 17. juni.

Angela Merkel og David Cameron møttes i forkant av et EU-toppmøte i Brussel 17. juni. Nå kan de bli sittende i sofaen sammen igjen.

Nicolas Sarkozy

Frankrikes president Nicolas Sarkozy ankom toppmøtet fredag, men det er ikke klart om de andre lederne vil la VM-innsatsen til Frankrike gå uten kommentarer.

Foto: Lefteris Pitarakis / Ap

Det avslørte den britiske statsministeren David Cameron fredag.

De to statslederne er begge to i Canada denne helgen i anledning G8- og G20-møtene.

- Det er snakk om at vi skal se kampen sammen. Jeg skal prøve å ikke kaste henne i bakken hvis det blir straffespark-konkurranse, men vi får se, sa David Cameron til TV-kanalen ITV fredag.

- Jeg skal kampen på søndag og jeg skal snakke med Cameron, om hvem, når, hvor og hvordan, sa Merkel.

Brunch i Torono

Åttedelsfinalen mellom England og Tyskland spilles søndag kl 16.00.

Da er klokken 10.00 om morgenen i Toronto der G20-møtet finner sted søndag.

Det blir dermed en brunch de to statslederne eventuelt deler mens de ser kampen.

- Jeg har et godt håp om at vi har en sjanse mot England, men det blir selvfølgelig en stor utfordring, var Angela Merkels forsiktige vurdering av Tysklands sjanser før kampen.

Berlusconi støtter England

David Cameron og Silvio Berlusconi

David Cameron og Silvio Berlusconi tok hverandre i hånden foran fotografene i Huntsville fredag, og diskuterte litt fotball på kjøpet.

Foto: Lefteris Pitarakis / Ap

Cameron kunne også avsløre at Italias statsminister Silvio Berlusconi støtter England i VM etter at hans eget lag ble slått ut torsdag.

- Jeg prøvde å trøste ham etter at Italia ble slått ut. Han sa at han regnet England-manager Fabio Capello som en av sine egne, og at han nå kom til å støtte England, sa Cameron til Sky News.

Berlusconi kjenner Capello godt fra før, ettersom Englands manager trente Berlusconis Milan fra 1991 til 1996 og fra 1997 til 1998.

Ertes av Obama

I følge kilder som nyhetsbyrået Reuters siterer kan Cameron vente seg godmodig erting fra Barack Obama når den amerikanske presidenten kommer til toppmøtet.

USA vant sin gruppe foran nettopp England, noe president Obama trolig kommer til å la sin britiske kollega få høre nå de møtes.

- Jeg er sikker på president Obama kommer til å ha noen bemerkninger i den anledning, sa en anonym amerikansk tjenestemann til Reuters.

Fotballnyheter