NRK Meny
Normal

Beckenbauer: - England har dummet seg ut

Den tyske fotballegenden Franz Beckenbauer mener at England har vært dumme som har latt seg komme på andreplass i sin gruppe i fotball-VM.

Wayne Rooney
Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

– En kamp som denne bør være en semifinale, ikke en kamp i åttedelsfinalen, sier Franz Beckenbauer i sin blogg i den tyske nettavisen Bild.

Beckenbauer mener denne kampen burde kommet mot slutten av VM, da den er symbolsk for begge land. Tyskland har alltid vært en av Englands største fotball-rivaler, og engelskmennene har vært ute etter hevn etter tapet i VM-semifinalen i 1990.

Ettersom England ble nummer to i sin gruppe, møter de Tyskland allerede i åttedelsfinalen.

– England har dummet seg ut og kommet på annenplass i gruppen sin, og derfor kommer denne duellen alt for tidlig, sier han.

Tyskerne er i bedre form

– Vi respekterer engelskmennene, men frykter dem ikke. De ser slitne ut, sier Beckenbauer.

Franz Beckenbauer

Franz Beckenbauer sier Tyskland slår England med kraft i åttendelsfinalen.

Foto: JOHN MACDOUGALL / AFP

Han legger til at det tyske laget ser friskere ut og er i bedre fysisk form enn det engelskmennen er. Han mener dette skyldes den lange sesongen i Premier League.

– Premier League-spillere har spilt mye mer enn sine kolleger i Bundesliga, og er derfor utslitt til VM- eller EM-turneringer. England spilte elendig i sine første to kamper, men forbedret seg mot Slovenia.

Selv om Franz Beckenbauer mener engelskmennene sliter seg ut på Premier League, viser statistikken at England har vunnet flest av oppgjørene mellom de to lagene.

Beckenbauer tror også at alder kan være en faktor som vil gi ekstra motivasjon til en del av Englands viktige spillere.

– Det er nøkkelspillerne i den engelske troppen som gjør dem farlige. Dette kan være siste sjanse for Frank Lampard, Steven Gerrard og John Terry til å vinne et verdensmesterskap, forklarer Beckenbauer.

Men Tyskland har også et hemmelig våpen, ifølge Beckenbauer.

– Vår kraft snakker for Tyskland, og gjør oss sterkere enn engelskmennene, sier mannen som har vunnet VM som både spiller og manager.

Måtte skjelve mot Ghana

England og Tyskland har begge kommet videre fra hver sin gruppe i VM. England kom på andreplass i gruppe C etter å ha slått Slovenia 1-0 i den siste kampen. Tyskland kom på en klar førsteplass i gruppe D, og møter dermed England i sin neste kamp.

Tyskland måtte slå Ghana i sin siste kamp for å være sikrere på at de kom videre til åttendelsfinalen. Tyskland scoret kampens eneste mål først etter 60 minutters spill.

– Jeg hadde aldri trodd at vi skulle sjelve mot Ghana i så lang tid, sier Beckenbauer.

Det var forøvrig en brutal takling fra Ghana-stjernen Kevin-Prince Boateng i FA-cupfinalen som førte til at Michael Ballack måtte stå over VM.

Det tyske laget har aldri blitt slått ut i den innledende runden av VM-sluttspillet, og VM i Sør-Afrika har ikke blitt ett unntak.

– England og Tyskland har alltid vært størst, de mest uforglemmelige kampene i vår historie. Fotball-supporterne kan bare glede seg til en stor kamp. Dette blir en klassiker, sier Beckenbauer.

Fotballnyheter