Mourinho: - Han spiller ikke bra, men han er ikke død

Real Madrid-trener José Mourinho slår tilbake mot kritikerne av den dyrekjøpte, franske spissen Karim Benzema på særdeles karakteristisk vis.

France Soccer Champions League

José Mourinho forsikrer de som eventuelt lurte: Karim Benzema er ikke død.

Foto: Francois Mori / Ap

Benzema har slitt med å leve opp til forventningene etter at han kom til den spanse hovedstadsklubben fra Lyon for rundt 300 millioner kroner i fjor sommer.

Fra å være en av verdens mest ettertraktede spisser, har Benzema slitt med å komme på laget i Real, der han konkurrerer med storheter som blant annet Cristiano Ronaldo, Kaka og Gonzalo Higuain.

Ikke død

Nå går trener José Mourinho ut og tar den franske spissen i forsvar.

- Det har blitt skrevet mye om ham, men mesteparten er ikke sant. Han spiller ikke bra, men han er ikke død. Han er høyst levende, sier portugiseren ifølge FIFA.com.

Den franske spissen fikk starte den skuffende 0-0-kampen mot Murcia i den spanske cupen tirsdag, og kan vente seg nye sjanser i helgen. Han er i hvert fall med i stallen som skal møte Hercules borte lørdag.

Følg Primera Division på NRK.no lørdag:

Valencia - Zaragoza kl. 18

Hercules - Real Madrid kl. 20

Barcelona - Sevilla kl. 22

- Vi har et godt forhold

Mourinho påpeker at andre lag har store spillere i lignende situasjoner som den Benzema befinner seg i.

- Dem sies det ingenting om, men slik er det i fotball. Spisser lever av å score mål. I morgen vil Benzema starte på benken, og hvis han må spille så er han klar. Vi har et godt forhold, påpeker Mourinho.

Skandalesommer

Én av grunnene til at skriveriene rundt Benzema til tider har vært heftige, er sannsynligvis at han i sommer var under etterforskning etter en rapportert episode med en mindreårig prostituert i Paris.

Benzema ble ikke tatt ut til Frankrikes VM-tropp i sommer, der «Les Bleues» gjorde en slett figur. Mesterne fra 1998 røk ut etter gruppespillet, etter store interne stridigheter i troppen.

Fotballnyheter