NRK Meny
Normal

Mourinho forlater Chelsea

Jose Mourinho forlater jobben som manager for Chelsea, knapt et døgn etter uavgjortkampen mot Rosenborg.

Chelsea manager Jose Mourinho
Foto: TOM HEVEZI / AP

Det melder klubben på sine egne hjemmesider, bare seks kamper ut i årets sesong.

Dermed kan sjokkbølgene Rosenborg sendte på tirsdag, da de holdt Chelsea til 1-1 i London, ha vært en avgjørende årsak til avgangen.

Orienterte spillere

Onsdag kveld meldte britiske medier at han hadde orientert flere av klubbens toppspillere, blant dem John Terry, Frank Lampard og Didier Drogba, om at han gikk av. Chelsea bekreftet natt til torsdag nyheten om Mourinhos avgang, men uten å si noe mer. Chelsea og Jose Mourinho er enige om å gå hver til sitt, lyder den knappe kunngjøringen på klubbens hjemmeside:

"Chelsea Football Club and Jose Mourinho have agreed to part company today (Thursday) by mutual consent."

Ikke bestis med Roman

Bakgrunnen for at Mourinho forlater Chelsea er dermed ikke kjent, men kampen mot RBK kan ha vært en avgjørende faktor. Bare 25.000 tilskuere hadde møtt for å se kampen, etter at Chelsea har hatt en tung start også hjemme i England. 

I tillegg har det lenge vært kjent at portugiserens forhold til klubbens russiske eier Roman Abramovich ikke har vært det beste.

"A special one"

Portugiseren overtok som manager i Chelsea i 2004, og har siden ledet klubben til topps i Premier League to ganger og i FA-cupen en gang. På 185 kamper som trener for Chelsea, ble det 124 seire, 40 uavgjorte kamper og bare 21 tap for Jose Mourinho, og det er en rekord som inkluderer 60 kamper på rad uten tap i Premier League hjemme på Stamford Bridge.

Dermed taler statistikken for Mourinhos egne beskrivelse av seg selv som"a special one."

Mourinho hadde kontrakt med London-klubben ut 2010.

Grant overtar

Avram Grant blir ny manager i Chelsea
Foto: Nick Potts / AP

Avram Grant (51) tar over jobben til Mourinho. Han får med seg Steve Clark som assistent. Grant kommer fra stillingen som sportsdirektør i Chelsea og er regnet for å være en god venn av lagets russiske eier Roman Abramovitsj.

Grant er fra Israel og har også trent Israels landslag. Det er ikke kjent om Grant og Clark er gitt posisjonene på midlertidig eller fast basis.

Klubben er glad for at vi med Avram får en mann som kan tiltre med det samme og som kan hjelpe oss med å nå våre målsettinger, het det i en pressemelding.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.