Mourinho Twitter-ertes etter Lukaku-show

Chelsea-utlånte Romelu Lukaku (20) har scoret flere mål enn hele Chelseas angrepsrekke.

Lukaku

Romelu Lukaku herjet med Newcastle-forsvaret i 1.-omgang. Det ga to mål og én målgivende pasning.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Barkley

19-åringen Ross Barkely har imponert så langt i Premier League. Mandag satte han inn 2-0-målet mot Newcastle.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Det var nok mange Chelsea-supportere som reagerte allerede da manager José Mourinho valgte å slippe Lukaku på utlån til Everton i overgangvinduets siste timer.

Lukaku svarte med å bli matchvinner i sin første kamp mot West Ham, og mandag viste 20-åringen igjen hva han kan bli verdt i Everton-drakten.

I løpet av en forrykende 1.-omgang hadde han scoret to ganger, gitt én målgivende pasning og i tillegg fått to scoringer korrekt annullert.

Chelseas spisstrio Fernando Torres, Demba Ba og Samuel Eto'o står til sammen med en smultring på målkontoen.

Takker Chelsea

Det fikk flere til å rette gloser mot «The Special One».

– Chelsea bør ta en titt på denne lovende Lukaku-gutten. Kunne gjort en jobb for dem, skriver Sam Wallace, sportssjef i The Independent, på Twitter.

– Det mest positive Chelsea får ut av å låne ut Lukaku, er at de selv slipper å møte ham, skriver Morten Svesengen, sportsleder i Romerikes Blad.

Tidligere Everton-spillere lot heller ikke sjansen glippe.

– Lukaku ser ut som en spiller!!! Takk, Chelsea : - ) skriver Nigel Martyn på Twitter.

– Jeg lurer på om Mourinho kan bestemme hva han har lyst til å gjøre med Lukaku nå? spør tidligere Everton-spiller Gary Lineker.

Nesten-opphenting

Etter at Romelu Lukaku virkelig fikk presentert seg i hjemmedebuten, tok Newcastle kraftige grep i 2.-omgang.

Manager Alan Pardew kastet innpå både Mike Williamson og Yohan Cabaye i pausen, og sistnevnte brukte bare fem minutter på å blåse nytt liv i kampen med et kremmerhus fra 20 meter.

Det skulle imidlertid ta en stund før Newcastle klarte å legge skikkelig press på vertene. Loic Remy kranglet ballen forbi Tim Howard to minutter før slutt, men det var hakket for sent for bortelaget.

Dermed er Everton eneste ubeseirede lag i Premier League med tre seirer og tre uavgjorte.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Chelsea til FA-cupfinale - slo City

  Chelsea tok seg til finale i FA-cupen lørdag kveld etter seier mot Manchester City.

  Det var 0-0 til pause, men etter hvilen utnyttet Hakim Ziyech slurv fra City-forsvaret. Timo Werner førte ballen fremover på siden, og spilte den forbi City-keeper Zack Steffen som stod helt feilplassert. Fra ti meter satte han enkelt kampens eneste mål.

  Det er den første turneringen Manchester City røk ut av denne sesongen. De har fortsatt mulighet til å vinne ligacupen, ligaen og mesterligaen.

  Den andre semifinalen spilles søndag mellom Leicester og Southampton. Finalen spilles 15. mai.

  FA Cup Semi Final - Chelsea v Manchester City
  Foto: Adam Davy / Reuters
 • Bendtner må møte i retten

  Nicklas Bendtner må igjen møte i Københavns byrett, skriver danske BT.

  Den tidligere Rosenborg-spissen vil 27. april få forelagt sju punkter han kan straffes for. Det er snakk om fem tilfeller av bilkjøring uten førerkort og to overtredelser av fartsgrensene, skriver avisen BT.

  Det er ventet at aktor legger ned påstand om en større bot og at Porschen inndras.

  Bendtner ble stoppet etter kjøring i 157 kilometer i timen i en 110-sone utenfor København i fjor. Bilen har 625 hestekrefter og en toppfart på 260 kilometer i timen.

  Bendtner er tidligere dømt for vold mot en taxisjåfør og for bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand. I den første saken måtte han sone med fotlenke i 50 dager.

  Anja Velbæk Mouridsen forsvarer Bendtner. Hun sier til BT at den tidligere fotballproffen vil si seg skyldig i fortkjøringen, men ikke for de fem tilfellene som gjelder manglende førerkort. (NTB)

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Agüero mister FA-cupsemifinalen

  Sergio Agüero blir ikke å se under lørdagens semifinale i FA-cupen mot Chelsea, opplyser Manchester City-manager Pep Guardiola.

  Den argentinske spissen har ikke vært på banen for City i de tre siste kampene. En muskelskade har holdt ham på sidelinjen, og det er den siste av en lang rekke med skader måltyven har pådratt seg i sin siste sesong for klubben.

  – Ikke ennå, var Guardiolas korte svar på fredagens pressekonferanse om Agüero blir klar.

  De lyseblå har ingen andre store skader før kampen mot Chelsea. Onsdag tok de seg videre til semifinalen i mesterligaen til fordel for Erling Haaland og Borussia Dortmund.

  – De er OK. De er slitne, men OK, sa Guardiola.

  (©NTB)

  Premier League - Leicester City v Manchester City
  Foto: Tim Keeton / Reuters
 • Jarstein innlagt etter koronasykdom

  Norges landslagskeeper ble så dårlig etter å ha blitt smittet av korona at han ble innlagt på sykehus. Det skriver den tyske storavisen Bild.

  – Rune ble veldig hardt rammet. Jeg har snakket med han hver dag siden han ble syk. Han er nå betydelig bedre, og skal komme seg ut av sykehuset i løpet av en dag eller to. Han ble innlagt for en ukes tid siden, bekrefter Norges landslagslege Ola Sand til VG.

  Landslagslegen sier til NRK at Jarstein ikke var koronasmitta da han ble tatt av til pause mot Tyrkia. Han har det etter forholdene bra nå, og blir utskrevet enten i dag eller i morgen. Men målvakten mister resten av sesongen.

  – Fjorten dager på ryggen med et slikt sykdomsløp er ikke lett å komme tilbake fra. Han begynner nok ikke opptrening før på andre siden av sommeren, forteller Sand til NRK.

  Fem personer i Hertha Berlin har den siste tiden testet positivt for korona. De har bedt om å få utsatt de tre neste seriekampene. Helgas kamp mot Mainz er allerede bekreftet utsatt.

  VM kvalifisering fotball Norge - Tyrkia 0-3
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Sander Berge tilbake i trening

  Sander Berge var fredag tilbake på Sheffield United-trening for første gang på nesten fire måneder.

  Sheffield United la fredag ut bilder av Berge på Twitter der han var på treningsfeltet sammen med lagkameratene.

  Nordmannen måtte ut med en hamstringskade i kampen mot Manchester United 17. desember, og har ikke spilt siden. Noen dager senere ble han operert.

  Berge var deltok også på landslagssamlinga i mars, uten å spille.

  Han er ikke aktuell til kampen mot Wolverhampton i helgen.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB