NRK Meny
Normal

Mot gamle lagkamerater

3. runde av eliteserien byr på et par oppgjør hvor profilerte spillere møter gamle lagkamerater.

Steffen Iversen og Erik Mjelde

Steffen Iversen og Erik Mjelde

Foto: Scanpix

Hør: Radioens 4-4-2-sending kl. 18

Følg eliteserien spark for spark kl. 18

Steffen Iversen i Vålerenga-drakt i 2004

Steffen Iversen viser stolt fram sin Vålerenga-drakt

Foto: Kallestad / Scanpix

Steffen Iversen kom tilbake til norsk fotball i 2004 etter åtte års utlendighet, og han fulgte i sin fars fotspor da han valgte å gå til Vålerenga.

Les: Steffen Iversen til Vålerenga

Oslo-oppholdet ble nesten umiddelbart en stor suksess for Ivers, og det ble nesten gull allerede den første sesongen. Bare målforskjellen skilte til slutt Vålerenga og Rosenborg i kampen om seriegullet.

Oslo-klubben skulle imidlertid få et stort plaster på såret da de sikret seg sitt tredje seriemesterskap året etter. Steffen Iversen ble en av de store Vålerenga-heltene i denne bragden. I løpet av de 30 kampene han spilte for Oslo-laget scoret han 11 mål og var nest sist på ballen i ved enda flere mål.

Dermed økte også interessen rundt spissen fra andre klubber, og selv om klubber som Everton og Mallorca viste interesse, valgte han noe overraskende å gå tilbake til "gamle"-klubben Rosenborg.

Les også:

Iversen fortsatt klubbløs

Steffen Iversen til Rosenborg

Etter flyttingen til Trondheim har han scoret tre mål mot sine gamle venner i Oslo.

Mjelde kom hem

Erik Mjelde skrev under en fireårskontrakt med Brann i januar etter tre sesonger i Sandefjord. 25-åringen gikk på Branns fotballgymnas og spilte også i Bergens-klubben i 2003, men det ble med fire kamper i den røde trøya og turen gikk videre til Løv-Ham.

Etter tre sesonger i Løv-Ham ble han hentet for 40.000 kroner til Sandefjord, hvor han raskt ble en populær spiller. Mjelde markerte seg også som en målfarlig spiller, med 20 seriemål på de to siste sesongene i Vestfold-klubben. Han var også kaptein for Sandefjord i 2009-sesongen.

Prestasjonene i Sandefjord må også ha imponert Brann-ledelsen så mye at de gav han en lang kontrakt med "gamle"-klubben.

Les:

Mjelde blir brannspelar

Sandefjord villig til å selge Mjelde

– Jeg kommer først og fremst til Brann fordi jeg har lyst til å spille for Brann, det er klubben i hjertet mitt, sa Mjelde da han hadde underskrevet kontrakten.

Nett-TV: Mjelde: - Fantastisk å vinne i Bergen

Video nsps_upload_2009_8_24_23_58_19_3021.jpg

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.