– Vi må spille en profesjonell bortekamp

Molde sikret seg 2–0 i hjemmemøtet mot Heerenveen, og har et godt utgangspunkt foran dagens bortemøte. Solskjær har planer om at Molde skal bli et fast innslag i gruppespillet i europacupene i årene som kommer.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær håper på avansement til gruppespillet i Europaligaen. – Det handler om å lære og å bli bedre, sier han.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Men, selv med et godt utgangspunkt føler ikke Molde-manager Ole Gunnar Solskjær seg helt sikker på seier i dagens kamp. Han er overbevist om at laget hans må prestere bedre borte enn hva de gjorde i hjemmemøtet forrige uke.

Ole Gunnar Solskjær vil ta med seg det positive den norske ligalederen har stått for til nå denne sesongen. Og i Heerenveen vil han gjerne punktere kampen, og satser på at det er hans lag som får den første scoringen.

– Vi må spille litt bedre enn sist mot Heerenveen, henge litt mer sammen som et lag og ha en profesjonell bortekamp. Vi leder 2-0, det er et godt utgangspunkt, sier Ole Gunnar Solskjær til NRK.

– Blir ikke lett

Marco van Bastens Heerenveen har slett ikke gitt opp, selv om de ligger under 2–0. Van Basten medgir at Molde har sikret seg et godt utgangspunkt, og at det ikke skal bli lett å snu dette på hjemmebane.

Marco van Basten

Marco van Basten leder Heerenveen i kamp mot Molde i dag.

Foto: TOUSSAINT KLUITERS / Afp

Dette er ikke noe lett resultat å endre i returen. Sjansene for avansement er litt reduserte for vår del. Men vi skal forsøke, og vi har selvtillit.

– Venter på nye spillere

Etter tre kamper i den hjemlige ligaen, står Heerenveen med 2 uavgjort og et tap. De har scoret et mål og sluppet inn tre.

– I fjor hadde vi gode spisser som scoret mange mål. og vi hadde gode spillere på vingene. Men de er solgt. Vi venter på nye spillere, men de er ikke her ennå. Men vi skal jobbe godt og kompensere der det er mulig.

– Det blir en tøff kamp. Men vi spilte bra i siste hjemmekamp i serien, og slik skal vi gjøre det mot Molde også, legger van Basten til.

– Læring er viktig

I Molde har Solskjær planer om at klubben hans skal kvalifisere seg for gruppespillet i europacupene i flere år fremover. Han avviser at Molde skal fokusere mer på Europa en på den norske ligaen. Alt handler om læring, sier han.

Vi lærer når vi har kvalifisert oss til gruppespill. Og når man lærer blir man bedre. Det viktige er å utvikle spillere, og at vi blir bedre. Om det skjer mot norsk motstand eller mot europeiske lag, spiller mindre rolle, sier Solskjær.

Fotballnyheter