NRK Meny
Normal

Molde ga hodebry for van Basten

MOLDE (NRK.no): Molde kontrollerte inn en imponerende tomålsseier over Marco van Bastens Heerenveen. Likevel var Ole Gunnar Solskjær langt fra fornøyd etter møtet med barndomshelten.

SOCCER-EUROPA/ Molde's manager Ole Gunnar Solskjaer and Heerenveen's manager Marco Van Basten look on during their Europe League soccer match in Molde

Ole Gunnar Solskjær hadde nåværende Heerenveen-trener Marco van Basten som forbilde da han var ung. Torsdag sto de på hver sin trenerbenk i Molde.

Foto: SCANPIX / Reuters

Molde - Heerenveen 2-0

– Det er et godt utgangspunkt, men vi spilte langt under pari, var Ole Gunnar Solskjærs umiddelbare reaksjon overfor TV2 etter seieren.

– Hadde ventet mer

På pressekonferansen etter kampen utdypet Solskjær hvorfor han var litt misfornøyd selv om Molde leder komfortabelt før bortekampen i Nederland neste torsdag.

Da blir det avgjort hvem av lagene som kvalifiserer seg til gruppespillet i Europaligaen.

– Jeg hadde ventet mer av spillerne mine enn det jeg fikk. Vi var ikke aggressive nok, og ble løpende for mye mellom, sa Solskjær.

På forhånd uttalte manageren at målet var å holde nullen på hjemmebanen, noe Molde også klarte.

– Heerenveen er et hjemmelag. Men nå må de score tre mål for å gå videre. Samtidig skal bli bedre både med og uten ball til neste gang vi møter dem, sier Solskjær.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Molde-Heerenveen

Her scorer Magnus Wolff Eikrem det første av Moldes to mål på Aker Stadion, som sørger for at de har et godt utgangspunkt før returoppgjøret neste uke.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Godt tegn å være misfornøyd

Molde scoret ett mål i hver omgang. Den første satte Magnus Wolff Eikrem i mål etter 31 minutter spill, da han prikket ballen inn i lengste kryss fra omtrent 12 meter.

I siste ordinære spilleminutt utnyttet Mattias Moström en feil fra gjestene og satte ballen i åpent mål.

– Egentlig er det et godt tegn at jeg er misfornøyd etter å ha vunnet 2-0. Det er fordi jeg vet at de er enda bedre, konstanterer Solskjær.

Han sier Molde for all del ikke må ta lett på Heerenveen selv om de ikke ga hjemmelaget store utfordringer på Aker Stadion.

– Det er mange klassespillere på det laget, fastslår han.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.