NRK Meny
Normal

Molde-revansje mot Enga?

Molde tapte begge seriekampene mot Vålerenga i fjor.

Vålerengas Morten Berre prøver å gå forbi Moldes Magne Hoseth

Vålerengas Morten Berre prøver å gå forbi Moldes Magne Hoseth

Foto: Josefsen / Scanpix

Følg kampen spark for spark fra kl. 19

Begge lag har hatt en langt fra optimal start på serien, og trenger derfor tre poeng for ikke å havne for langt bak topplagene.

Molde var av mange tippet som medaljefavoritt, men ligger nå på en skuffen 12 plass med bare fire poeng etter de fire første serierudene. Vålerenga har et poeng mer, men er vel ikke fornøyde med niendeplassen de befinner seg på nå.

Sølv i fjor

Molde hevet seg fra en niendeplass i 2008 til en flott andreplass i fjorårets sesong, mens ustabile Vålerenga til slutt ble nummer sju.

Vålerenga sammen med Viking de enenste lagene som vant begge seriekampene mot laget fra nordvestlandet i fjor.

Oslo-laget var særdeles effektive i borteoppgjøret of scoret på de få sjansen de fikk. Kampen endte til slutt 3-0 etter mål av Dwada Leigh, Freddy dos Santos og Bojan Zajic.

Les: Seier til Vålerenga

Seieren gav også en hardt presset Vålerenga-manager et pusterom etter at klubben kom skjevt ut i seriestarten.

Brøt tapsrekke

Luton Shelton (med ball)

Vålerenga utligner til 1-1 ved Luton Shelton (med ball), her rett før scoringen i det han passerer noen Molde-forsvarere.

Foto: Josefsen, Jon-Michael / SCANPIX

Drøye tre måneder seinere var Oslo-klubben og Andresen ille ute igjen etter sju strake tap i serien, mens Molde på sin side skulle forsøke å hevne det sure hjemmetapet. Slik gikk det ikke.

Mame Biram Diouf sendte riktignok Molde i føringen med sitt 14. mål for sesongen, men en opplagt Luton Shelton utliknet for hjemmelaget etter en flott soloprestasjon.

Rundt 20 minutter før slutt kom avgjørelsen. Innbytter Harmeet Singh slo inn fra høyre og fant Jarl André Storbæk på løp. Han satte ballen i mål og Klanen slippe jubelen løs.

(saken fortsetter under)

Nett-TV: -Vålerenga var mer aggresiv enn oss

Video nsps_upload_2009_8_29_18_28_50_231.jpg

Les: Vålerenga brøt tapsrekken

Til cupfinalen

Molde fikk rettet opp mye av stoltheten mot Vålerenga da de vant trilleren i cupen og sikret seg finalebilletter til Ullevaal. Vålerenga ledet kampen to ganger, men etter at de fikk Andreas Nordvik utvist ti minutter før full til, kom Molde med i kampen igjen og sørget for at det ble ekstraomganer. Der ble overtallige Molde for sterke og vant til slutt hele 6-3.

Les: - Jeg mistet hodet helt

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.