NRK Meny
Normal

Seier til Vålerenga

Vålerenga sikret tre viktige poeng borte mot Molde.

Vålerengas Dawda Leigh
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Før kampen hadde flere medier uttalt at dette var et være eller ikke være for Vålerenga-manager Martin Andresen, men 3-0-seieren i Molde gir trolig Andresen et lite pusterom.

Molde var det førende laget og hadde også de fleste sjansen, men det er ikke alltid at det lønner seg i fotball.

Vålerenga var uhyre effektive på de få sjansen de fikk, de forsvarte seg godt og hadde en strålende opplagt Troy Perkins i mål.

Sportslig fokus

Den solide seieren betyr trolig at Martin Andresen og resten av Vålerenga-ledelsen har fjernet det verste presset for en stund, men VIF-manageren nektet konsekvent å snakke om annet enn kampen.

- Vi klarte å holde fokus på det sportslige. Derfor lyktes vi i dag, sa han.

Andresen skrøt av keeper Troy Perkins, som var kampens store spiller, og sa seg fornøyd med det taktiske opplegget.

- Molde sliter mot lag som legger seg lavt. Får de store rom, er de kjempefarlige, sa han.

Kjempetabbe

Noe symptomatisk kom Vålerengas 1-0-scoring etter en stor keepertabbe av Jan Kjell Larsen etter 25. minutter. Dawda Leigh fikk i vei et skudd fra 20 meter som stusset en gang før Larsen glapp ballen i mål.

Like etterpå spilte Molde seg til noen eventyrlige sjanser, men det virket som om ballen ikke vil inn i målet bak Perkins denne kvelden.

Dos dobblet

Fem minutter etter hvilen dobblet Oslo-laget ledelsen. Den tidligere Molde-spilleren Freddy dos Santos nikket inn et frispark fra Moa i mål. Dos Santos var toppscorer for Vålerenga i 2003-sesongen, men har på de siste 61 kampene bare scoret ett mål.

Innbytter Bojan Zajic fastsatte sluttresultatet til 3-0 ti minutter før full tid etter en flott kontring av Vålerenga. Leigh kom rundt på venstre. Han slo lavt inn foran mål og Sæternes flikket ballen videre med hælen. På bakerste kom Zajic og satte ballen i et tomt mål.

Molde hadde scoret i alle seriekampene så lang i sesongen, men det klarte de ikke mot Vålerenga som ikke hadde holdt nullen på de siste 12 seriekampene.

- Dette var dagen da ingenting lyktes for oss. Det første målet var hardt å få imot, og vi falt sammen da 0-2 kom helt i starten av annen omgang. Da Vålerenga la seg i forsvar med omtrent alle sine spillere, var det ikke mye vi kunne gjøre, sa Molde-trener Kjell Jonevret.

Er krisen over i Vålerenga? Diskuter?

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.