NRK Meny
Normal

Utvist i løpet av sekunder

Pape Paté Diouf nektet å ta godta et gult kort og dultet borti dommeren, dermed fikk han ett til - og måtte forlate et Molde-lag i krise.

Rødt kort til Diouf.
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Molde - Vålerenga 0-1

Dommer Per Ivar Staberg er en av de dommerne som deler ut færrest kort i eliteserien, men da han omtrent ble nedløpt av en illsint Diouf viste han ingen nåde og sendte senegaleseren i dusjen.

Nrksport.no fulgte Molde - Vålerenga spark for spark

Pape Paté Diouf

Her mister Pape Paté Diouf kontrollen og løper på dommer Per Ivar Staberg. Dermed får han sitt andre gule kort og blir sendt i dusjen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Dioufs første gule var korrekt, og protesten var unødvendig.

Utvisning gjorde det vanskelig for Molde som tapte kampen 0-1. Siden Hønefoss tok en sterk borteseier mot Aalesund, ligger romsdalingene nå på kvalifiseringsplass i eliteserien.

Hvor mye kjeft bør dommeren tåle før de viser ut spillere? Diskutér nederst i saken!

– Det er vanskelig å vinne med elleve mann, men det er ennå vanskeligere å vinne med ti. Marginene var ikke på vår side, sa Molde-trener Kjell Jonevret til TV 2 etter kampen.

Selvmål

Kampen startet også på verst tenkelig måte for Molde. Etter bare fire minutter var midstopper Marcus Andreasson uheldig og scoret selvmål da ballen traff han etter et innlegg fra Shelton som Morten Berre skjøt i beina på svensken. Andreasson kan ikke lastes for målet.

Molde kom tilbake etter sjokkåpningen, og like før Diouf ble sendt i dusjen bommet han på mål fra én meter - symptomatisk for Molde som absolutt hang med i denne kampen, men som aldri klarte å score.

Skuffet VIF-trener

– Vi spilte ikke opp mot vårt beste, og klarte ikke styre kampen selv om vi var én mann mer, det er jeg skuffa over, sa Vålerengas assistent-trener Andrea Loberto etter kampen.

Vålerenga-trener Martin Andresen måtte se kampen fra tribunen på grunn av karantene .

Molde har ikke vunnet på ti eliteseriekamper.


Hvor mye kjeft bør dommeren tåle før de viser ut spillere? Diskutér her!

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.