NRK Meny
Normal

Utestengt etter å ha skjelt ut dommeren

Martin Andresen får ikke lede Vålerenga fra trenerbenken mot Molde, etter å ha blitt utvist i en 2. divisjonskamp tidligere i august.

Video Skjelte ut dommeren

Martin Andresen

Martin Andresen må sitte på tribunen under Vålerengas kamp mot Molde søndag.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Disiplinærutvalget i NFF bestemte onsdag at fotballtreneren ilegges to kampers karantene, istedenfor én, for sin oppførsel da han ble utvist for Vålerenga 2 mot Os Turn den 16. august.

– Martin kom med noen svært alvorlige uttalelser til dommeren etter å ha mottatt det andre gule kortet, forklarer leder i disiplinær-utvalget, Einar Bergum, til NRK.

Sint Andresen så rødt

Etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort, skal VIF-treneren ha lyret av seg noen bekmerkninger som dommeren senere har sagt videre til NFF.

Andresen skal i tillegg ha fortsatt å slenge rundt seg med verbale bemerkninger på vei av banen, og også i garderoben.

Vanligvis gis det bare én kamps karantene for rødt kort, men Andresens utbrudd forlenget straffen.

– Vanligvis er det bare én kamps karantene for rødt kort, men Andresens oppførsel i etterkant av marsjorden var grunnlag til to, sier Bergum.

Regelverk som styrer

Sportsdirektør i Vålerenga, Truls Haakonsen, synes det er merkelig at en soning i 2. divisjon skal få følger for Andresens jobb som hovedtrener.

– Dette høres helt tilbakestående ut. Det føyer seg inn i rekken av idiotiske bestemmelser hos vårt kjære forbund. Et helt urimelig opplegg, sier Haakonsen til VG Nett.

Martin Andresen

Martin Andresen skal ha bedt dommeren 'gjøre noe med seg selv' under en 2. divisjonskamp den 16. august.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

– At det er en sammeheng her, er for meg en gåte. Hvis man blir utvist i la oss si 6. divisjon, skal det da gå ut over den sivile jobben? Martin spiller rekruttkamper for oss på amatørkontrakt, sier Haakonsen.

Er det ikke rart at Andresens oppførsel i en 2. divisjonskamp skal få følger for hans jobb som hovedtrener i eliteserien?

– Vi tar en beslutning utifra handlingen hans, og det er ikke opp til oss om dette går utover hans jobb i eliteserien. Vi følger bare regelverket, sier Bergum.

Vålerenga kan anke saken, men beslutningen kan kun endres dersom ankeutlaget finner at disiplinærutvalget har gjort saksbehandlingsfeil.

Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med Martin Andresen onsdag ettermiddag.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.