NRK Meny
Normal

Mikel scoret etter 184 målløse Premier League-kamper

Over sju år etter at tidligere Lyn-spiller John Obi Mikel kom til Chelsea, fikk midtbanespilleren sin etterlengtede Premier League-scoring.

John Obi Mikel

Dette er et sjeldent syn: John Obi Mikel som jubler for en Premier League scoring. Lørdag scoret han for første gang i ligaen etter at han kom til klubben i 2006.

Foto: BEN STANSALL / Afp

84 minutter var godt da Mikel lente seg bakover og halvveis liggende skjøt ballen knallhardt i nettet etter en corner.

– Gutta har ertet meg lenge for at jeg bare scorer på landslaget så dette var veldig godt, gliste 26-åringen i et intervju vist på TV 2 Premium etter kampen.

Britain Soccer Premier League

Brede Hangeland i duell med Fernando Torres.

Foto: Sang Tan / Ap

Oscar scoret Chelseas første mål like etter pause, men etter kampen var det Chelseas andre scoring man husket.

– Ikke overrasket

– Jeg trener faktisk en del skyting, men gutta kommer nok til å slenge en del kommentarer etter meg i garderoben, sa en storfornøyd og fleipende Mikel.

Han har tidligere scoret to ganger for Chelsea i FA Cupen, men altså aldri i Premier League - hvor han nå har spilt 185 kamper.

– Jeg er ikke overrasket over at han scoret, han scorer jo hver dag på trening. Jeg er veldig glad på Johns vegne, sa Oscar.

Tabelltopp

Seieren over Fulham sendte Chelsea til tabelltopp i Premier League.

– Målet mitt var en bonus. Det viktigste var at vi tok tre poeng, noe vi kjempet hardt for i dag. Vi har skuffet fansen i de siste kampene så i dag ville vi gi dem noe å glede seg over, sier Mikel og sikter blant annet til det forsmedlige mesterligatapet hjemme mot Basel tidligere i uken.

John Obi Mikel huskes av mange nordmenn først og fremst for å være midtpunktet i overgangsrotet mellom Lyn, Manchester United og Chelsea (se faktaboks under) i 2005/2006.

Dårlig sesongstart

Kampen var målløs til pause. Det begynte å spre seg utålmodighet blant hjemmefansen på Stamford Bridge.

Årets sesongstart har vært den svakeste for Chelsea siden Roman Abramovitsj kjøpte klubben i 2003.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham, mens John Arne Riise ikke var med i troppen.

Seieren betyr at Chelsea er a poeng med Liverpool på tabelltopp. Tottenham og Arsenal har sjansen til å gå forbi duoen søndag.

Fotballnyheter