NRK Meny
Normal

Henriksen: - Mitt fineste mål i år

Markus Henriksen (18) banket ballen i krysset mot Vålerenga, og Rosenborg sikret langt på vei seriegullet mot rivalene fra Oslo.

For etter dagens kamp har de to gullrivalene 12 poeng igjen å spille om. Rosenborg, som ikke har tapt en eneste seriekamp i år, leder med 8.

  • Hvor god kan Henriksen bli? Og er alt gullhåp ute for VIF? Syng ut nederst i denne artikkelen!

Det skal med andre ord en monumental sprekk til for at Nils Arne Eggens disipler ikke vinner eliteserien 2010.

Ellers som Morten Moldskred sier til NRK like etter kampslutt:

- Helt sikker kan man ikke være, men det skal godt gjøres å rote bort dette her nå.

Markus Henriksen, som sammen med Moldskred avgjorde kampen, sier det slik:

- Jeg føler meg nokså sikker på at gullet går til RBK, men man kan aldri ta slike ting helt for gitt. Det skal ikke mer til enn at vi taper tre, og at VIF vinner resten.

Les videre under bildet!

- Mitt fineste mål

Dagens kamp ble omtalt som ”årets største kamp” i norsk fotball, og oppgjøret på Lerkendal ble akkurat så dramatisk som forespeilet. Det var knuffing og tøffe dueller, bortelaget VIF ledet kampen og fikk trønderne til å bite negler i høstkalde Trondheim, lagenes supportere sang som besatt og dommer Terje Hauge dømte sin første straffe på fem år.

Referat: Slik var RBK - VIF (3-1)

Men kanskje aller mest dramatisk, og kampavgjørende, var det at Vålerenga-veteran Freddy dos Santos ble utvist før pause. Han klipte ned Mikael Dorsin, fikk sitt andre gule, og marsjerte rett i garderoben. Etter dette var hjemmelaget best – og da Morten Moldskred pirket inn 2-1 20 minutter før full tid var det fullt fortjent.

Les videre under bildet!

Morten Moldskred

Så, i det 87. minutt, klinket Markus Henriksen til fra omtrent 18 meter. Unggutten, som før dagens kamp ikke hadde scoret seriemål på hjemmebane, så ut som han aldri hadde gkort annet. Ballen fór som et prosjektil opp i krysset, uten at Hirschfeld hadde noen mulighet til å nå opp.

Da hadde hjemmefansen allerede sunget om seriegull lenge.

- Var dette ditt vakreste mål i år?

- Det var veldig deilig å endelig score hjemme i serien. Det var kanskje det fineste målet mitt ja, men det mot Start var også bra, sier Henriksen til NRK.

Tunnel og dupp fra Zajic

Kampen startet som et fyrverkeri på Lerkendal.

Da Bojan Zajic banket inn ledermålet for VIF etter 18 minutter, hadde begge lag vært farlig frempå allerede. Men serberen var førstemann som skulle vise hvordan det skal gjøres.

Han fintet nemlig lekkert bort Mikael Lustig med en herlig tunnel omtrent 25 meter fra mål. Dermed fikk den offensive midtbanespilleren akkurat nok tid og rom til å banke til med et lurt skudd. Ballen føk knallhardt mot venstre side i Daniel Örlunds mål. Svensken sto med vekten på feil fot, og gjorde ikke engang et forsøk på å kaste seg etter kanonskuddet.

Håpløs takling

Nå kjente VIF-gutta for alvor gullsmaken, men det skulle ikke vare veldig lenge. Syv minutter senere fikk nemlig RBK straffe etter at Stefan Strandberg la ned Rade Prica i feltet. Steffen Iversen gjorde seg klar, mens flere spillere kranglet bak ham. Anthony Annan knuffet med både Freddy dos Santos og Andre Muri, og ghaneseren og Dos Santos fikk hvert sitt gule like før Iversen sikkert satte inn 1-1.

Deretter fulgte noen rolige minutter der halvfarlige skudd fra Prica og Harmeet Singh var beholdningen – før det igjen ble høydramatisk.

Freddy dos Santos, som fikk gult kort for knuffing ved straffesituasjonen, kastet seg nemlig håpløst inn i en takling mot Mikale Dorsin. Han traff kun mannen, og dommer Terje Hauge hadde intet annet å gjøre enn å sende VIF-veteranen i dusjen med rødt kort (to gule).

Stor Prica-sjanse

Etter hvilen var det rolig en stakket stund. Mohammed Fellah ble tatt av banen til fordel for Fegor Ogude, men det var hjemmelaget som først prøvde seg. Nevnte Prica hadde noen forsøk med pannebrasken , før han tvang Lars Hirschfeld ut i full strekk med et skudd. Morten Moldskred klinte til på returen fra kort hold, men Andre Muri reddet på strek.

Moldskred forsøkte seg senere på et lurt frispark fra omtrent 20 meter, men ballen strøk på feil side av stolpen. Like etterpå var Singh gjennom for VIF, men Daniel Örlund var pent ute og avverget. Da var det spilt en snau time.

Sjansene fortsatte å komme på løpende bånd, og Prica burde definitivt ha scoret da en corner falt ned i bena på ham fem-seks meter fra mål. Han banket til, men Hirschfeld reddet mesterlig.

Muri-miss

Men da Muri totalt misset på et klareringsforsøk i eget felt det 69. spilleminutt, kunne ikke Hirschfeld avverge. Dorsin slo inn fra venstre, Muri bommet på ballen, og Moldskred fikk pirket inn scoringen som kan bli gull verdt for trønderne.

Så dukket 18 år unge Markus Henriksen opp og satte prikken over i-en – eller rett i krysset.

Fotballnyheter