Manchester United fikk revansje

Manchester United fikk sin revansje da de møtte byrival City i FA-cupens tredje runde og vant 3-2.

Wayne Rooiney header

Wayne Rooney scoret to av målene som avgjorde for United

Foto: SCOTT HEPPELL / Ap

Det smakte godt for den røde delen av Manchester, som ble most 1-6 av City i ligaen i høst.

Kampen søndag så først ut til å gå Uniteds vei uten problemer, men det ble likevel jevnt etterhvert.

- Vi gjorde dem bedre enn vi var. Etter første omgang trodde vi det skulle gå lett, og tok foten av gasspedalen. Vi burde ha avgjort kampen lenge før slutt, sa Alex Ferguson. Han var bare mellomfornøyd med kampen. - Det var litt for skjødesløst av oss, sier United-manageren.

Mancini skrøt av sine spillere

City-manager Roberto Mancini erkjente tapet, men var ingen slagen mann etter kampen.

- Vi vil snakke om kampen, ikke dommeren. Vi gjorde en fantastisk innsats i andre omgang, sier Mancini.

- Jeg er mer enn noen gang overbevist om at vi kan vinne ligaen, la City-manageren til.

Alt så lyst ut for United etter de første 45 minuttene. Wayne Rooney scoret med en perfekt heading via stanga og inn etter bare ti minutter, på de rødes første sjanse i kampen.

Kapteinen ble utvist

Bare sekunder etterpå ble Citys kaptein Vincent Kompany utvist for et taklingsforsøk med strake bein mot Nani. Noe hardt dømt, vil mange hevde. Men City ble redusert til 10 mann med 80 minutter igjen å spille.

- Dette kortet kommer vi til å protestere mot, sier City-manager Roberto Mancini.

Da ble det tungt for hjemmelaget, og verre ble det. Danny Welbeck satte inn 2-0 for United, og Rooney la på til 3-0 på en straffe-retur. Welbeck ble felt, City-keeper Costel Pantilimon readet, men Rooney headet inn returen.

"We want seven"

Da så det lett ut for United ved pause. "We want seven", sang United-fansen, med tanke på Citys 6-1-seier på Old Trafford i ligaen i høst.

Så viste det seg at det ikke skulle bli så lett likevel. City gjorde to bytter i pausen, og bare tre minutter var gått da Aleksandar Kolarov smelte et frispark i mål fra langt hold.

Sergio Aguero

Sergio Aguero redusete til 2-3, men City kom alrri nærmere

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Timen var spilt da United byttet inn sin veteran Paul Scholes . Han la opp i fjor, men er overtalt til å komme tilbake og spille resten av sesongen for United.

- Det er fantastisk at Paul har tatt denne avgjørelsen. Det er alltid trist å se store spillere avslutte karrieren, og spesielt når de gjør det tidlig. Men han har holdt seg i fin form, og jeg har alltid følt at han har en sesong til i seg, sa Ferguson.

- Det er flott å ha ham tilbake.

Scholes-tabbe ga ny spenning

Det var ingen umiddelbar suksess. Langt inne på egen halvdel rotet han ballen bort, og Sergio Aguero fikk sette inn en ny redusering.

2-3 og helt åpen kamp igjen. Selv om Citys ti mann aldri helt klarte å sette United under noe stort press i de siste minuttene, hadde de sine utlikningssjanser. De ropte på straffe da ballen traff Phil Jones' arm, men fikk ikke gehør hos dommeren.

Dermed ble det rød seier på den blå banen. United-fansen fikk sin søte revansje, og regjerende cupmester er også ute av cupen allerede ved første hinder.

Og enda litt gode nyheter til United-tilhengerne: - Det er ingen problemer mellom meg og klubben. Jeg blir her lenge ennå, skrev Wayne Rooney på twitter etter at kampen var slutt.

Fotballnyheter