NRK Meny
Normal

– Lær deg engelsk, eller bli bøtelagt

Newcastle-manager Alan Pardew (51) har advart sine nye franske spillere om at de vil bli bøtelagt dersom de ikke lærer seg engelsk.

Alan Pardew

Newcastle-boss Alan Pardew har gitt klar beskjed til sine nye franske gutter.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Mapou Yanga-Mbiwa

Montpelliers Mapou Yanga-Mbiwa er Newcastles nye midtstopper.

Foto: SCOTT HEPPELL / Ap

– De må lære seg engelsk ellers vanker det bøter. Forhåpentligvis er de modne for oppgaven, sier Alan Pardew ifølge Daily Mail.

«The Magpies» har hatt et helfransk overgangsvindu der hele fem spillere med baguetter og crêpes i kostholdet har funnet veien inn dørene på St. James Park.

Les også: Parlez-vous français, Pardew?

Mathieu Debuchy, Mapou Yanga-Mbiwa, Yoan Gouffran, Massadio Haidara og Moussa Sissoko er de svarte og hvites nye helter, og flere av dem er ventet å debutere allerede i onsdagens Premier League-kamp mot Aston Villa.

– Nå har vi en sterk spillerstall, sier Pardew.

Følg kampen: Aston Villa - Newcastle fra kl 20.45

Frykter ubalanse

Men Pardew ønsker ikke at de mange fransktalende spillerne i stallen, som nå er på hele 14 spillere totalt (se faktaboks), skal danne sin egen «klikk». Her skal språkbarrierene brytes ned raskt.

Tidligere Liverpool-manager Gerard Houllier brakte i sin tid mange franskmenn til Merseyside-klubben. Han frykter språkforskjellene i Newcastle kan skape ubalanse.

– Du klarer ikke stoppe franskmenn fra å snakke fransk. Garderoben vil havne i ubalanse. Det kommer til å bli problemer, sier han til The Sun.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Newcastle franske spillere

De franske spillerne på treningsfeltet til Newcastle. Fra venstre: Yoan Gouffran, Moussa Sissoko, Gael Bigirimana, Massadio Haidara og Yohan Cabaye.

Foto: SCOTT HEPPELL / Ap

Håper forsterkningene vil gi løft

Newcastle-manageren, som i høst signerte ny åtteårskontrakt med Tyneside-klubben, har sett laget sitt slite i serien denne sesongen.

Etter 23 seriekamper ligger Newcastle på en svak 16.-plass, og laget er slått ut av både FA-cupen og ligacupen.

Nå ser Newcastle-sjefen frem mot en poengrik vårsesong.

– Jeg er veldig fornøyd. Vi trengte å forsterke stallen, og nå har vi fått gjennom flere overganger vi har jobbet med siden sommeren, sier Pardew.

– Nå handler det om å vinne, fortsetter han.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.