Normal

Leter etter tysk "moldvarp" - mistenker spiller-agent

Tysklands trener Joachim Löw prøver å finne ut hvorfor lagets lagoppstillinger er kjent i media lenge før han går ut med den offentlig.

Joachim Löw

Joachim Löw jakter på 'moldvarpen' som han mener lekker lagoppstillingene lenge før de er offentliggjort

Foto: THOMAS BOHLEN / Reuters

Nå jakter Löw på "moldvarpen" hen er overbevist om finnes i den tyske egen leir. Ifølge nyhetsbyrået Associated Press tror ikke Löw lekkasjen kommer fra noen av spillerne.

– Jeg kan ikke forstå hvem det kan være. Kanskje har en av spillerne snakket med sin agent, sier Löw til den tyske TV-kanalen ARD, ifølge goal.com .

I går skiftet Löw ut hele angrepstrioen fra gruppekampene foran kvartfinalemøtet med Hellas . Det sa han offentlig ingenting om før det nærmet seg kampstart, men likevel var den kjent i media mange timer tidligere, først i avisa Bild.

– Vi liker ikke dette. Jeg ønsker å være uforutsigbar i laguttakene, sa Löw.

Midtbanespilleren Andre Schürrle bekrefter at sjefen ikke var i særlig godt humør etter lekkasjene.

– Allerede før klokka to visste alle tyske medier om disse utskiftningene. Det må finnes en lekkasje, sier Schürrle.

– Han var ikke blid

Også i Tysklands tre gruppekamper har media fått kjennskap til lagoppstillingen før den er offentliggjort. Foran åpningskampen mot Portugal skrev en annen tysk avis, Express, lenge før avspark at Mario Gomez ble foretrukket som midtspiss i stedet for Miroslav Klose.

– Joachim har tatt dette opp med oss, og han var ikke blid. Jeg kan ikke forestille meg at det er noen av spillerne som har fortalt det. Men det er en lekkasje, og det er svært uheldig, sier Schürrle.

Han var én av dem som fikk en overraskende start mot Hellas. Det var også Marco Reus, som fikk sin EM-debut fredag.

– Jeg vet ikke hvem "moldvarpen" er, men jeg tror ikke det hadde noen praktisk betydning for oss, sier Rous. Han scoret ett av målene da Tyskland tok seg til semifinale med 4–2 over Hellas.

Fotballnyheter