- De kommer fra et land der de lærer å spille skikkelig

- Dette er en stor generasjon av fotballspillere, sa Spanias trener Vicente del Bosque etter å ha sett sitt lag knuse Italia 4-0 i EM-finalen søndag kveld.

Vicente del Bosque

Vicente del Bosque kalte sine spillere for 'en stor generasjon' etter finaleseieren over Italia

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / Afp

- De har røtter og føler tilhørighet, og de vet hvordan de skal spille sammen fordi de kommer fra et land der de lærer å spille skikkelig, sa del Bosque på pressekonferansen etter finalen i Kiev.

Han har ledet sitt lag til EM- og VM-titler, noe bare tyske Helmut Schön har gjort før (1972 og 1974). Han er den eneste treneren med seirer i både EM, VM og mesterligaen. Sistnevnte vant han som trener for Real Madrid i 2000 og 2002.

Da Spania vant EM i 2008, var det Luis Aragones som var landslagssjef.

- Luis la grunnlaget. Han viste oss veien, sa del Bosque.

Men det var neppe det 61-åringe tenkte på søndag kveld.

- Ingen fotballrevolusjon

Han avviste påstander om at han skal ha revolusjonert fotballen med sin stil - et lag uten angripere. Søndag stilte laget igjen opp i en 4-6-0-formasjon, med Cesc Fabregas som "falsk spiss" - den fremste midtbanespilleren.

- Det finnes ikke bare én måte å spille fotball på. Det viktigste er å score mål. Vi har en fin balanse i laget, og spillerne er trygge ppå hverandre. Vi har gode angrepsspillere, men vi valgte å bruke spillere som paset bedre inn i vår stil, sa del Bosque.

Mener Mottas skade var avgjørende

Han slo også fast at det som avgjorde kampen, var italieneren Thiago Mottas skade etter at Italia hadde brukt opp innbytterkvoten. Dermed måtte Italia spille siste halvtimen med ti mann, og de lå allerede under 2-0.

- Det tror jeg var avgjørende. De var slitne, og da ble det håpløst for dem. Men dette er sport, det er slikt som skjer, sa del Bosque, som så sine egne innbyttere Fernand og Torres og Juan Mata score to til i kampens sluttminutter.

Nå ser del Bosque framover mot VM i Brasil om to år.

- Det kommer nok av utfordringer. Til høsten begynner VM-kvalifiseringen, og neste år skal vi representere Europa i Confederations Cup. Der ønsker vi også å gjøre det godt, sier Spanias lykkelige landslagssjef.

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Bodø/Glimt og Roma stiller til pressekonferanse.
 • – Får gigantsum for Qatar-rolle

  Ifølge flere britiske medier, deriblant Daily Mail og The Sun, har David Beckham takket ja til å bli ambassadør for det kommende fotball-VM i Qatar.

  Det ventes at nyheten offentliggjøres i løpet av den kommende måneden.

  Beckham skal ifølge avisene motta svimlende 1,7 milliarder kroner for å la navnet og ansiktet sitt brukes som ambassadør for det omstridte mesterskapet, som altså spilles i ørkenstaten i november og desember 2022.

  Beckham selv har ikke kommentert nyheten, men en talsperson for superstjernen sier følgende til The Sun:

  – David har alltid snakket om fotballens makt som kraft for å skape noe godt på mange plan. Når det snart er bare ett år igjen til turneringen, vil han slutte seg til et bredere fotballsamfunn som står sammen om VM 2022, og han gleder seg til det han tror vil bli en flott turnering, sier talspersonen.

  Beckham får allerede mye kritikk for det mange mener er åpenbart forsøk på sportsvasking, skriver Daily Mail.

  JeHRC06Ie50
  Foto: Michael Reaves / AFP
 • Historisk seier for Deilas New York

  Ronny Deila ledet MLS-klubben New York City til den største seieren i klubbens historie da DC United ble slått 6-0 lørdag.

  Den norske treneren så sine spillere knuse DC United, som lå på samme poengsum som New York før lørdagens kamp.

  Seieren tar Deilas lag opp på en plass på tabellen som vil gi sluttspill.

  – Det var en flott kamp. En god prestasjon både individuelt og som lag. Vi må fortsette å prestere, da vet vi at vi er kapable til å gjøre som i dag, sa Deila.

  Deila
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen
 • Zlatan med mål og selvmål

  Zlatan Ibrahimovic scoret for begge lag da han spilte fra start i Serie A for første gang på nesten et halvt år. Milan vant så vidt mot ni Bologna-spillere.

  Det endte 4-2 til gjestene etter to sene mål. Ibrahimovic fastsatte selv resultatet.

  40-åringen var i Milans startoppstilling for første gang siden 9. mai, etter å ha kvittet seg med skaden som kostet ham slutten av forrige sesong, sommerens EM-sluttspill og begynnelsen av denne sesongen.

  Det begynte bra, da han spilte fram Rafael Leão til ledermålet etter et kvarter. Det så mørkt ut for hjemmelaget Bologna da midtstopper Adama Soumaoro fikk rødt kort noen minutter senere, og Milan-kaptein David Calabria doblet ledelsen før pause.

  I det 49. minutt rotet Ibrahimovic det til på defensiv dødball. Nicolas Dominguez slo inn, og svensken stusset ballen i eget mål. Det inspirerte Bologna, som bare tre minutter senere utlignet ved Musa Barrow.

  I det 58. minutt fikk Bologna-kaptein Roberto Soriano marsjordre for en stygg stempling, og hjemmelaget måtte spille den siste drøye halvtimen med ni mann.

  Milan slet likevel med å avgjøre, men i det 84. minutt kom ledermålet signert Ismael Bennacer. I siste ordinære minutt gjorde Ibrahimovic 4-2 med assist fra samme Bennacer.

  Serie A - Bologna v AC Milan
  Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters
 • Ohi-dobbel mot gamleklubben

  De tidligere Stabæk-spillerne Ola Brynhildsen og Ohi Omoijuanfo senket Stabæk på Nadderud da Molde vant 3-0 lørdag i Eliteserien. Molde leder nå serien.

  1-0 kom etter 17 minutter, etter at Omoijuanfo spilte ut venstre til Brynhildsen, som slo inn. Ivan Mesik klarte på klønete vis å klarere ballen i eget mål.

  Og fire minutter ut i den andre omgangen var rollene snudd. Brynhildsen spilte Ohi alene med Marcus Sandberg i Stabæk-målet, og Eliteserie-toppscoreren var iskald da han satte inn sitt 23. mål for sesongen.

  Seks minutter før slutt fastsatte spissen resultatet til 3-0. Storseieren kom til tross for at Molde spilte med en mann mindre i 55 minutter etter at Birk Risa fikk sitt andre gule etter 35 minutter. I tillegg bommet Omoijuanfo på straffe etter 66 minutter.

  – Det er en solid, solid seier, og det viser karakteren til gutta her, sa Omoijuanfo til NRK etter seieren.

  Seieren gjør at Molde nå leder Eliteserien på bedre målforskjell enn Bodø/Glimt. Serieledelsen får Molde låne i minst ett døgn. Dersom Glimt tar poeng borte mot Strømsgodset søndag, er Kjetil Knutsen og co. serieledere igjen.

  Eliteserien fotball 2021 Stabæk - Molde
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Haaland kan være ute resten året

  Erling Braut Haaland kan kanskje ha spilt sin siste kamp i 2021. Til VG sier landslagslege Ola Sand at alt før kampen mot Bayern Munchen 4. desember vil være en bonus.

  – Jeg tror selv det er en skade som tar mer enn fire uker, men det er for tidlig å si noe eksakt, sier Sand til VG.

  Etter kampen mot serierivalen 4. desember er det to uker igjen med seriespill i Tyskland før det er vinterpause. Da starter ikke serien før ut på nyåret.

  Skaden gjør at Haaland mister landskampene mot Latvia og Nederland, og det får den nederlandske fansen til å trekke på smilebåndet.

  EBH
  Foto: INA FASSBENDER / AFP

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England