- De kommer fra et land der de lærer å spille skikkelig

- Dette er en stor generasjon av fotballspillere, sa Spanias trener Vicente del Bosque etter å ha sett sitt lag knuse Italia 4-0 i EM-finalen søndag kveld.

Vicente del Bosque

Vicente del Bosque kalte sine spillere for 'en stor generasjon' etter finaleseieren over Italia

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / Afp

- De har røtter og føler tilhørighet, og de vet hvordan de skal spille sammen fordi de kommer fra et land der de lærer å spille skikkelig, sa del Bosque på pressekonferansen etter finalen i Kiev.

Han har ledet sitt lag til EM- og VM-titler, noe bare tyske Helmut Schön har gjort før (1972 og 1974). Han er den eneste treneren med seirer i både EM, VM og mesterligaen. Sistnevnte vant han som trener for Real Madrid i 2000 og 2002.

Da Spania vant EM i 2008, var det Luis Aragones som var landslagssjef.

- Luis la grunnlaget. Han viste oss veien, sa del Bosque.

Men det var neppe det 61-åringe tenkte på søndag kveld.

- Ingen fotballrevolusjon

Han avviste påstander om at han skal ha revolusjonert fotballen med sin stil - et lag uten angripere. Søndag stilte laget igjen opp i en 4-6-0-formasjon, med Cesc Fabregas som "falsk spiss" - den fremste midtbanespilleren.

- Det finnes ikke bare én måte å spille fotball på. Det viktigste er å score mål. Vi har en fin balanse i laget, og spillerne er trygge ppå hverandre. Vi har gode angrepsspillere, men vi valgte å bruke spillere som paset bedre inn i vår stil, sa del Bosque.

Mener Mottas skade var avgjørende

Han slo også fast at det som avgjorde kampen, var italieneren Thiago Mottas skade etter at Italia hadde brukt opp innbytterkvoten. Dermed måtte Italia spille siste halvtimen med ti mann, og de lå allerede under 2-0.

- Det tror jeg var avgjørende. De var slitne, og da ble det håpløst for dem. Men dette er sport, det er slikt som skjer, sa del Bosque, som så sine egne innbyttere Fernand og Torres og Juan Mata score to til i kampens sluttminutter.

Nå ser del Bosque framover mot VM i Brasil om to år.

- Det kommer nok av utfordringer. Til høsten begynner VM-kvalifiseringen, og neste år skal vi representere Europa i Confederations Cup. Der ønsker vi også å gjøre det godt, sier Spanias lykkelige landslagssjef.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Sluttar som Barcelona-president

  Josep Maria Bartomeu har sagt opp som president for fotballklubben Barcelona, melder den spanske avisa Sport tysdag ifølge Reuters. Bartomeu har fått mykje kritikk det siste året grunna finansielle problem og store tap for klubben i Champions League.

  Bartomeu
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Sarpsborg-profil skadet igjen

  Sarpsborg 08-forsvarer Jørgen Horn røk korsbåndet mot Rosenborg og blir ute i ni til tolv måneder, bekrefter eliteserieklubbens lege.

  Klubben fikk svar på MR-bildene mandag kveld etter skaden Horn pådro seg mot Rosenborg søndag.

  – Bildene viste dessverre at skaden var det verste det kunne være. Det fremre korsbåndet i kneet er røket. Dermed er Jørgen ute i ni til tolv måneder. Det er veldig trist, sier lege Chubaka Rubasha til Sarpsborg Arbeiderblad.

  Horn kom til Sarpsborg 08 i 2018 og har hatt en bruddskade i ansiktet, et brudd i foten og en alvorlig ankelskade før denne korsbåndsskaden, opplyser SA.

  Jørgen Horn
  Foto: Christoffer Andersen / Christoffer Andersen
 • Øygarden låner Godset-spiller

  Mustapha Fofana (19) går fra Strømsgodset til Øygarden på lån ut sesongen.

  Fofana har slitt med sykdom denne sesongen og ikke fått noen minutter for Strømsgodset i Eliteserien i fotball.

  – Vi er veldige glade for at Fofana får dette utlånet. Mulighetene for spilletid er større i Øygarden enn hos oss akkurat nå, så dette er det riktige for hans utvikling videre. Vi håper han fortsetter utviklingen sin og ønsker han lykke til, sier sportssjef Jostein Flo til Godsets hjemmesider.

  Mustapha Fofana
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Utestengt i 60 kamper for rasisme

  Start-supporteren som kom med rasistiske tilrop til Sandefjors Brice Wembangomo utestenges i 60 kamper. Det melder Start på sine nettsider.

  Hendelsen fant sted under lørdagens oppgjør mellom Start og Sandefjord på Sør Arena.

  – Jeg synes at det er rettferdig. Så er vi åpne for at mennesker kan gjøre en innsats for å endre seg. Vi har ikke lyst til å ha rasistiske ytringer på stadion, men vi vil heller ikke utestenge folk. Så hvis vi ser at det gjøres en jobb og at det endres holdning så er vi åpne for å se på dette igjen, sier daglig leder i Start, Christopher MacConnacher til Fædrelandsvennen.

  Eliteserien 2020 Start - Sandefjord 0-1.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB