NRK Meny
Normal

Poengløs London-tur for Liverpool

Kenny Dalglish har løftet Liverpool, men søndagens 1-3-tap mot West Ham ble en brutal nedtur.

Scott Parker

Scott Parker scoret første målet da West Ham senket Liverpool

Foto: Anthony Devlin / Scanpix/AP

Hammers hadde vunnet bare en av sine seks siste kamper i ligaen, men vartet opp med festfotball hjemme på Boleyn Ground mot et Liverpool-lag med strekk i lagdelene og surr i bakre rekker

Etter åtte kamper på rad uten tap (5-3-0) måtte Dalglish, som vanlig ikledd sin typiske Liverpool-jakke, se at hans lag sviktet i det meste. En taktisk blunder var det nok å la Danny Wilson debutere i Premier League i en 3-5-2-formasjon.

Den skotske 19-åringen gjorde mye rart i bortelagets forsvar. Mange forventer mye av Wilson, men søndagens kamp bør han helst glemme raskest mulig.

Dårlig nytt

Dårlig nytt for Dalglish er at Martin Kelly, høyrebacken som har imponert etter at Roy Hodgson ble avsatt, pådro seg en strekkskade. Heller ikke den målfarlige portugiseren Raul Meireles kunne fullføre kampen på grunn av skade.

West Ham har hatt lite å juble for denne sesongen, men London-laget forlot jumboplassen med de tre poengene mot Liverpool. Hammers spilte en av sine beste kamper for sesongen, for ikke å si den beste. Anført av Scott Parker og Thomas Hitzlsperger imponerte hjemmelaget. De dominerte midtbanen fullt ut. Liverpool-kaptein Steven Gerrard var igjen svak.

God tysker

Midtveis i første omgang ordnet Parker 1-0-ledelse etter et strålende angrep. Etter pent pasningsspill og samarbeid med Hitzlsperger, kunne Parker løfte inn ledermålet med en frekk avslutning.

Hitzlsperger fikk sin ligadebut for West Ham. Tyskeren scoret i debuten mot Burnley i FA-cupen sist mandag. Den skadeforfulgte midtbanespilleren blir viktig når London-laget skal kjempe for fornyet kontrakt.

Like før sidebytte doblet Demba Ba ledelsen. Et utspill fra Robert Green ble stusset ned fra Ba til Gary O'Neil, som la ballen inn foran mål der en umarkert Ba skallet inn 2-0.

Glen Johnson reduserte seks minutter før full tid etter flott forarbeid av Luis Suarez, men det var ikke nok til å redde poeng. Og på overtid kunne innbytter Carlton Cole banke inn 3-1 etter svakt forsvarsspill av Martin Skrtel. Da kokte det på West Hams hjemmebane.

For Liverpool betyr tapet trolig et endelig farvel med drømmen om en topp-fire-plassering. Anfield-laget må sikte på suksess i europaligaen. Engelske aviser antydet i helgen at Dalglish uansett får toårskontrakt som manager.

Fotballnyheter