Liverpool beklager «garderobe-avsløring»

Manchester United-fansen raste etter at Liverpool spøkte om den tragiske München-ulykken på twitter. Fredag kom beklagelsen fra Anfield-klubben.

Liverpool Football Club

Liverpool spøkte på twitter om at klubben spiller av sanger i garderoben som hetser Manchester United for flyulykken i München. Det falt ikke i god jord hos United-fansen.

Foto: Clive Brunskill / Getty Images

– Vi beklager på det sterkeste for det ubehag meldingen har medført, sier Liverpool i en uttalelse til Manchester Evening News.

Det var på det sosialet nettstedet twitter at Liverpool torsdag kveld forhørte seg med sine 1,9 millioner følgere om hvilke sanger de ønsket å få spilt av på Anfield i forkant av søndagens rivaloppgjør mot Manhester United.

En supporter foreslo følgende tre låter:« Come Fly With Me», «Always Look on the Bright Side of Life» og «I like to move it, move it».

Alle de tre sangene har vært benyttet for å hetse Manchester United for flyulykken i München i 1958, hvor 23 mennesker - hvorav åtte United-spillere- mistet livet.

– Spiller låtene i garderoben

Derfor var svaret fra Liverpools offisielle twitter-konto heller oppsiktsvekkende:

– Har du tatt en sniktitt på Ipoden i garderoben?

Reaksjonene fra Manchester United-fansen lot ikke vente på seg, og Liverpools twitter-konto ble bombardert av meldinger fra illsinte United-fans.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Liverpool twitter tweet

Denne twitter-meldingen ble raskt slettet av Liverpool. Nå beklager klubben spøken om München-ulykken.

To timer senere ble twitter-meldingen slettet, og fredag formiddag kom beklagelsen fra Liverpool.

– Liverpool Fotballklubb reagerte raskt for å rette opp feilen som ble gjort i går kveld på den offisielle Twitter-kontoen i å svare på en usmakelig og upassende tweet. Klubben handlet nødvendig og slettet kommentaren raskt, uttaler Liverpool.

– Vi aksepterer beklagelsen, svarer en talsmann fra Manchester United ifølge ESPN.

Gjør om sangene

Sangtittelen «Come Fly With Me» forklarer i seg selv hvorfor Liverpool-fansen bruker nettopp den sangen for å hetse United-fansen for München-ulykken.

«Always Look on the Bright Side of Life» endres til «Always Look on the Runway for Ice», mens «I like to move it, move it» gjøres om til «I like to Munich, Munich».

Manchester United er ikke alene om å ha tragiske ulykker som en del av klubbhistorien. 96 Liverpool-tilhengere mistet livet i Hillsborough-tragedien i 1989.

Forrige sesong fikk Manchester United-fansen skryt for sin oppførsel da lagene møttes til kamp kort tid etter at Hillsborough-rapporten ble offentliggjort.

Nettopp derfor er også Liverpool veldig klar på at twitter-meldingen om München-ulykken aldri skulle vært publisert.

  • Liverpool - Manchester United spilles søndag 14.30! Kampen kan du følge live på NRK.no!

Fotballnyheter